Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 18:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Regulátor napětí Felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek Regulátor napětí Felicie
Zdravím, mám dotaz ohledně regulátoru napětí Škoda Felice. Je možné, aby při nefukčním regulátoru odešla pouze vlákna pro dálková světla a tlumená fungovala normálně? Díky za odpovědi.

Naposledy upravil Jaroslav Chytil dne 13.4.10, 12:53, celkově upraveno 1

13.4.10, 12:12
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No to by byla asi velká nahoda jako vyhrát sportku.
Ale taky někdo občas vyhraje.
Za sebe bych tomu asi nevěřil.

13.4.10, 12:44
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
základ je změřit dobíjení :wink:

13.4.10, 13:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi ne. Dálkové spíše odešly klasicky opotřebováním. Nebo někdy odejdou, když se s nimy dlouho svítí na stojícím autě. V knížce je napsáno, že se mají pouštět jen za jízdy, aby se proudícím vzduchem chladily.

13.4.10, 19:38

Příspěvek 
Zkontroloval bych i pojistkovku, jestli tam nedal náhodou nějaký chytrák pojistku s vyšším proudem. Místo toho, aby se vypálila ona to třeba odnesla právě vlákna v žárovkách.

13.4.10, 22:24

Příspěvek 
Obracím se na vás jako odborníky s prozbou zdali mi nepomůžete s větším nabíjením na felicii při jízdě do 1.5 - 2 km do práce a častým startováním . Četl jsem od vás na foru růzdný příspěvky i když už i staršího typu o tuning diodě . Prosím o informaci jak na to .
Mám 90 A Pal alternátor a nabíjení se mi pohybuje se světli kolem 13.6 - 13.7 V a bez světel 14-14. 2 V , ale to už dneska se nepoužívá . Pokud v zimě zapnu další spotřebiče jsem na 13.4 V Alternátor jsem dal odborné dílně a je na něm vše v pořádku , zkoušel jsem i jiný regulátury a stejný výsledky v nabíjení. Samořejmě v zimě to nestačí dobíjet na malý kousek jízdy a zapnutými plně spotřebiči .
Proto se na vás obracím kam se dává ta dioda a jaký hodnoty když mám jen relátko s uhlíky na altíku a z relátka vede jedinej kabel 5 cm délky zase do altíku a pak jen přívody na + kabel ( 6 průměr šroubku . ) jiný kabeli nejsou.
Potřeboval bych aby to nabíjelo se světli 14 V - 14.2 to je zvětšit napétí o 0.5- V .
U starých 55 A na 120 škodovce vede ještě kabel na kontrolku což u mne není .

2.5.10, 15:33

Příspěvek 
Nebylo by lepším řešením jít pěšky nebo využít MHD případně kolo?

2.5.10, 15:57

Příspěvek 
Při takhle krátkých jízdách pomůže jedině nabíječka a baterku čas od času dobít. Nebo si udělat jednou za týden delší výlet.

2.5.10, 16:18

Příspěvek 
3389 píše:
Obracím se na vás jako odborníky s prozbou zdali mi nepomůžete s větším nabíjením na felicii při jízdě do 1.5 - 2 km do práce a častým startováním . Četl jsem od vás na foru růzdný příspěvky i když už i staršího typu o tuning diodě . Prosím o informaci jak na to .
Mám 90 A Pal alternátor a nabíjení se mi pohybuje se světli kolem 13.6 - 13.7 V a bez světel 14-14. 2 V , ale to už dneska se nepoužívá . Pokud v zimě zapnu další spotřebiče jsem na 13.4 V Alternátor jsem dal odborné dílně a je na něm vše v pořádku , zkoušel jsem i jiný regulátury a stejný výsledky v nabíjení. Samořejmě v zimě to nestačí dobíjet na malý kousek jízdy a zapnutými plně spotřebiči .
Proto se na vás obracím kam se dává ta dioda a jaký hodnoty když mám jen relátko s uhlíky na altíku a z relátka vede jedinej kabel 5 cm délky zase do altíku a pak jen přívody na + kabel ( 6 průměr šroubku . ) jiný kabeli nejsou.
Potřeboval bych aby to nabíjelo se světli 14 V - 14.2 to je zvětšit napétí o 0.5- V .
U starých 55 A na 120 škodovce vede ještě kabel na kontrolku což u mne není .

to je divný jaktože nemáš drát pro kontrolku dobijení? jak ti teda ta kontrolka funguje?
jinak taky nejezdim naky dlouhý štreky se svou VB a hlavně v zimě mě trápily stejné problémy altik mam 80A a dobijí jak má tak sem vyměnil 55A baterii za 72A baterii sem spokojen :wink:

2.5.10, 17:55

Příspěvek 
To napětí jsi naměřil na baterce nebo na výstupu s altíku ?

2.5.10, 18:32

Příspěvek altik
mam rovnaky problem novy alternator 70A napätie na baterke pri vypnutich všetkych spotrebičoch 14,0 a palubny pocitac ukazuje 13,8 a pri spotrebicoch na baterke 13,6 a pocitac 13,4 neni to nejak malo baterku mi dobre nedobija vie mi niekto poradit

3.5.10, 07:28

Příspěvek 
petr petr píše:
No to by byla asi velká nahoda jako vyhrát sportku.
Ale taky někdo občas vyhraje.
Za sebe bych tomu asi nevěřil.

Tak jsem taky včera vyhrál - to samé. Jinak řeší se to i jinde
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 62#p322262
http://www.poradte.cz/auto-moto/3813-re ... licia.html

5.5.10, 22:43
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek Re: Regulátor napětí Felicie
Jaroslav Chytil píše:
Je možné, aby při nefukčním regulátoru odešla pouze vlákna pro dálková světla a tlumená fungovala normálně?

Ano. A kdyby náhodou někdo nevěřil, mohu ukázat obě dotyčné žárovky H4.

6.5.10, 05:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]