Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
OBD z aukra
Kluci, má to vůbec cenu? funguje to?...už tak nějak vim, co koupit, kde stáhnout vag, ale nevim, jestli to má cenu...
kámoš koupil za 4000 a pořád s tim má problémy, že mu nekomunikuje kabel s usb, na jednom autě v pohodě, funguje, spáruje, pak to za 2 dny zkouší na mojem a už to nejde, nedostali sme se tam, tak se ptám, jestli má vůbec cenu vyhazovat těch 6 stovek..., co případně doporučíte jako náhradu?...22 tis za to nedám, mám to jen na takový domácí použití, s větší diagnostikou jezdíme za odborníkem
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.4.10, 21:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mě to fungovalo kdykoliv (felda a fábka)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.4.10, 05:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě to funguje, taky jak kdy, ale musí se šlověk snažit, budovat spojení, komunikační port, protokol, nebo jdou přehazovat rychlosti komunikace,
co mám starý vag ofic koupený s licencí, tak se mi někdy stane že při mazání závady se zobrazí načítám pak je vag KO, mám program pojebal se vag ten něco přeinstaluje a jede dál,
všera jsem byl na supervagu který budu kupovat zakoupený od svobody, nedostal se do řj převodovky do audiny, nakonec restartoval počítač a byl tam, do té převodovky se nedostali ani v autorizáku, a já stím kabelem za pětikilo v pohodě,
nebo lezeš do pežota 407 najdeš řj, pamět závad závada neznámá, přepneš tam protokol alfa romeo a vyskočí ti výčet paměti závad, prostě musíš vybudovat spojení,
není to jen tak miloš
|
16.4.10, 07:09 |
|
|
bosator
|
Re: OBD z aukra
koupil jsem už někdy před 1,5 rokem ten levnej modrej, co furt nabízej na aukru, už tenkrát se mi ho podařilo sehnat za 400. vag 3.04 jsem stáhl tady na webu. Zatím to komunikuje bez problémů, několik felícií mpi, už něklikrát jsem použil reset od motordiagu, nastavoval klapku a pod. Komunikovalo to i se starší fábií nebo 1-bod felícíí. Nepoužívám ho profi, jen tak pro sebe a známé, ale určitě spokojenost, koupil bych znova a určitě zbytečnost vyhazovat za to větší prachy. Musel by si mít jedině smůlu, že naražíš na nějakej nefunkční s mechanickou vadou.
|
16.4.10, 08:45 |
|
|
Ondras83
|
dneska jsem se bavil s tim kámošem a von mi to vysvětlil tak, že VAG je dělanej na com port a ty kabely jsou na USB, takže tam musí bejt nějakej převodník (program) no a ten mu blbne, proto mu to nefakčí...
já to mám jen na projetí paměti, sem tam smazat interval, na větší operace máme supervaga a s tim dělá známej, kterej jezdí na školení, takže větší diagnostický operace dělat sám nebudu..
až bude doma noťas, jdu do kabelu
|
16.4.10, 15:23 |
|
|
Ondras83
|
nemá někdo tip co kde koupit?..na aukru sou jen modrý kabely a ty prej sou na piču
|
15.5.10, 22:50 |
|
|
Dallen
|
Ani jsem nevěděl, že to stojí pár kaček. Vím, že kámoš má taky nějaký a dost si to vychvaluje, až se sním potkám tak se poptám.
|
15.5.10, 23:00 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja z aukra koupil cerny OBD2 kabel ze s ho nahodim na original softvare Lexia a ona ta svine nefunguje,
s obyc programem co k tomu byl se k autu pripojim ale skoro nic nezjistim takze si myslim ze nejlepsi je original a nebudu problemy
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.5.10, 23:25 |
|
|
darklord
|
rovnaka otazka ako ondras - co a kde kupit na feldu MPi? podstatne pre mna je aby som sa dostal do pameti zavad, a mohol za jazdy sledovat hodnoty v jednotke - vstrekovaci cas, zapalovanie, lambadu, teploty pripadne s tym mazat adaptacne hodnoty
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
16.5.10, 00:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam tenhle akorát že má USB a ne COM http://aukro.cz/item1038756382_diagnost ... a_vag.html zkuste mu napsat jestli ještě nemá ty s USB
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.5.10, 07:20 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ondras83 píše: nemá někdo tip co kde koupit?..na aukru sou jen modrý kabely a ty prej sou na piču
Když si pár dní počkáš, mohl bych dodat praktické zkušenosti.
|
16.5.10, 09:50 |
|
|
Ondras83
|
praktický zkušenosti vim, někomu to jde, někomu ne, potřebuju to na svůj projekt s feldou a taky do dílny...
akorát dřív byly ty, co má sadra, dneska už tam nejsou...dřív sem na to neměl kompa, dneska ho mám a nemám kabel kua..
|
16.5.10, 11:53 |
|
|
Ondras83
|
tak...kabel mám, na ten vag, co byl u toho jsem to rozchodil, ale je anglicky a to mi vůbec nevyhovuje, stáhnul jsem jeden českej, ale s tim to nekomunikuje...co s tim?...
nemáte dyštak někdo odkazy na vagy? nebo tam jde čeština?...sem zoufalej
|
19.5.10, 20:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nauč se anglicky.
|
19.5.10, 20:23 |
|
|
Ondras83
|
fatal píše: Nauč se anglicky.
ten základ se v tom orientuju, ale když tam na mě vybafnul v měřenejch hodnotách nějakou chybu, tak sem byl v koncích
|
19.5.10, 20:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|