Re: Přístrojová deska Š 130
Herbie píše:
Může mi někdo poradit. Zjistil jsem že na plošném spoji na zadní straně vyjmuté přístrojovky chybí jeden připojovací konektor (na kontrolku pásů, sytiče atd.). Rád bych využil kontrolku sytiče pro signalizaci zapnuté autochladničky. Jak to zapojit?
no ja sem nad tim taky loni uvazoval a nakonec sem to udelal takhle (uznavam ze to amaterske reseni a autoelektrikari me tu asi sezerou, ale funguje to): z patice te zarovky sem vytahnul kontakty a ty sem ustrihnul tak, aby se nedotykaly toho plosneho spoje a vratil sem ty zbytky zpet aby ty zarovky mely v cem drzet. na zadni strane te patice ty kontakty vycuhujou, tak sem na ne pripajel dratky(jde to blbe, ale jde to) no a to je uz vlastne cele druhy konec tech dratku si pripojis kam potrebujes.
mel sem to tak asi tyden a pak me zacalo s*at ze ty symboly kontrolek neodpovidaji tomu na co jsou zapojene - tohle sem vyresil amaterskym zpusobem c.2 a to takhle kdyz tu pristrojovku rozeberes a vytahnes otackomer, muzes vyrazit ven ty sklicka s puvodnimi symboly. ty sem pak nahradil kouskem barevne folie (takove te co je na doklady, vysvedceni...)a tim sem dosahnul pozadovane barvy kontrolky. a ten symbol mi kamos vytisknul na pauzovaci papir (to je ten brutalne tenky skoro pruhledny)a ten papir das pred tu folii. zkousel sem dat ji i za ni a pred ni dat jen cisty pauzovaci papir, ale citelnost nebyla dobra. takhle sem predelal celou pristrojovku - ve zhasnutem stavu jsou ty kontrolky temer bile a sviti normalne. jen jsou trochu hur videt, kdyz primo na ne sviti slunce. no a kdyz uz budes v "tom" tak muzes dat mezi zarovku a ten plastovy svetlovod nebo co to je kousek te barevne folie a zmenit si tak barvu osvetleni pristroju. ja mam cervenou.
snad sem to dostatecne popsal