Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 21:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Rozdíl ve složitosti elektrice mezi Felecia a Octavia 
Autor Zpráva

Příspěvek Rozdíl ve složitosti elektrice mezi Felecia a Octavia
Zdar, zajímalo by mě, zda má Octavia o hodně složitější elektriku, než nějaká Felecia z 2001. Zdar v Octavii je nějak víc senzorů... a co Felicia všechno snímá. A nemá někdo fotky, jak vypadá ve felicii ten vnitřek počítače ? Díky všem ...

24.5.10, 20:49
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
foto jednotky pod krytom: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 251#362251

co sa tyka zlozitosti, asi to bude uplne diametralne odlisne. jedine co ma napada ze MOZNO BY mohlo byt podobne je felda AEE a octavia AEE v socko vybaveni. ale skorej to bude uplne ine

24.5.10, 20:57
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
elektrika jako co?...motor?...interiér? světla?...

třeba do světla jde mínus a plus u oktávky i u felicie....

nevim co chceš slyšet...sou tam kabely, pojistky, svorkovnice...když se to posere, tak to je těžký najít a opravit jak ve feldě, tak v oktávce... :roll:

24.5.10, 21:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych to řekl jinak felda to je ještě škodovka ale koktávka se škodovkou nemá nic společného to je koncernový stroj,

http://www.youtube.com/watch?v=JaSOTXyhk0s miloš

25.5.10, 07:09

Příspěvek 
Tak např., jestli Felicia pomocí počítače monitoruje i tlumiče, tam nějaký blinkry... a jestli Octavia má počítač, který již snímá každou blbost, která se pokazí, třeba i žárovku v kufru ... ? A jak moc elektrika je rozšířený např. ve Felici z 2001 a Octavii z 1997 ... ?

25.5.10, 14:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Citace:
A jak moc elektrika je rozšířený např. ve Felici z 2001 a Octavii z 1997 ... ?
Asi jsem trochu pomalejší a dost věcí mi nedochází, na tak složitou otázku neznám odpověď. Jinak Felda je úplně hloupý auto, kromě motor managementu, případně jednotky ABS nebo přídavného palubního počítače Apri je to jen jednoduchá reléová záležitost, žádné řízení periférií po sběrnici to nemá.

25.5.10, 14:54
Profil ICQ

Příspěvek 
A Octavie mají nějaký extra čidla ?

25.5.10, 16:10
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Nepér píše:
Citace:
A jak moc elektrika je rozšířený např. ve Felici z 2001 a Octavii z 1997 ... ?
Asi jsem trochu pomalejší a dost věcí mi nedochází, na tak složitou otázku neznám odpověď. Jinak Felda je úplně hloupý auto, kromě motor managementu, případně jednotky ABS nebo přídavného palubního počítače Apri je to jen jednoduchá reléová záležitost, žádné řízení periférií po sběrnici to nemá.

teoreticky jo ale v praxi máš co dělat abys komplet elektriku odnes v náručí :lol: :lol:

25.5.10, 17:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Já tak nějak nepochopím co konkretně chceš, jak psal Ondra základ je stejnej ke všemu vedou dráty většinou + a - a co se týče elektroniky motoru tak je to defakto jedno a to samé, jen jedno auto to má tak a druhé jinak ale princip je stejný, jako když vemu feldu 1,6 a třeba octu 1,8 tak co tam je v el jinýho nebo navíc? No třeba felda snímá podtlak v sacím potrubí a octa snímá "hmotnost" nasátýho vzduchu ale jinak u obojího je pořád snímač otáček čidlo teploty chlazení, nějakej modul zapalování, lambda sonda atd atd, obojí může mít ABS princip je ale stejnej, el stahování oken opět princip stejnej akorát octa může mít automatickej dojezd, pojistku proti skřípnutí, reakci na centrál, ale i tohle se eventuálně dá nastěhovat do feldy..... tak co chceš porovnat? Podle mě to v podstatě nejde.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.5.10, 19:12

Příspěvek 
no hlavně Octavie mají už CAN sběrnici ne????? takže to je všechno úplně jinak než ve feldě... žádná čistě elektrická záležitost typu spínač - relé - spotřebič

25.5.10, 19:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
big.jedla píše:
no hlavně Octavie mají už CAN sběrnici ne????? takže to je všechno úplně jinak než ve feldě... žádná čistě elektrická záležitost typu spínač - relé - spotřebič

máš tam několik řídících jednotek, ty mmezi sebou koumunikují a rozhodují podle údajlů a pokynú na to je ta datová sběrnice ale pokyny převádí na relátka a pak už je to čistě elektrická záležitost miloš

25.5.10, 20:03

Příspěvek 
Jedničková Octa je i bez CAN

25.5.10, 20:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jedničková Octa je i bez CAN

zkus třeba řídící jednotku cetrálního zamykání u jedničkové kokty roku výroby l998 blok měřených hodnot a uvidíš tam v jenom kanále CAN OK to je co_? asi Cosi A Nic okamžitě se začni stydět :D miloš http://www.vii.sk/video/tvu32q371j/cern ... ni-otazka/

25.5.10, 20:20

Příspěvek 
Však já netvrdím že jsou všechny bez CAN ale jen píšu že je pár jedničkovejch který ještě nejedou na CAN, zřejmě nejholejší výbavové verze

25.5.10, 20:58

Příspěvek 
mi je to jasné s CAN jsem už pracoval na vývojové úrovni

napřiklad tlačítka na palubní desce jsou napojena k řídicí jednotce ta vyhodnotí které jsem zmáčkl, pošle po CAN zprávu, všechny ostatní jednotky ji příjmou a pokud zpráva zněla rožni světla tak jednotka u světel sepne relátko...

výhoda je že se takhle dá komunikace všech zařízení udělat na 2 tenkých drátech a těch silových může být méně, jinak by, při tom množství elektroniky co tam dneska, je musela být v autě tak tuna kabelu aby se všechno se všim propojilo

25.5.10, 20:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další