Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 21:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 OBD z aukra 
Autor Zpráva

Příspěvek 
tak už sem díky Kristensenoj našel, tak to ještě rozchodit s kabelem :lol:

19.5.10, 21:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
už to funguje :)

19.5.10, 23:14
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Tak se mi povedlo smazat seznam závad a pak mi to přestalo fungovat... :roll: Když nastavím stejný COM port, na němž mi to fungovalo, tak to napíše že port nebyl nalezen. Druhý port sice nadetekuje, ale na něm auto nenajde. :roll: Nějaké tipy co s tím?

23.5.10, 23:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
Tak se mi povedlo smazat seznam závad a pak mi to přestalo fungovat... :roll: Když nastavím stejný COM port, na němž mi to fungovalo, tak to napíše že port nebyl nalezen. Druhý port sice nadetekuje, ale na něm auto nenajde. :roll: Nějaké tipy co s tím?

comám jeden vag tak mi sem tam některá felda při mazaní závady udělá načítám a po chvíli konec a už se nedostanu nikam mám na obrazovce ikonu pojebalsevag, a vag přeinstaluji, řídící jednotku odpojím do rána a pak to fachčí i nefachčí miloš

24.5.10, 11:09
rejpal

Příspěvek 
Tak jsem s tím laboroval na dalším kompu a marně. Ať dělám co dělám, port to sice najde, ale interface ne... :roll: Napadlo mě, že kabel je kaput, ale po jednom použití? A že by odešel rovnou při práci? Prvním příznakem problému totiž bylo seknutí VAGu po vymazání paměti závad motoru a přechodu do jiného modulu. Takže jestli to prdlo, tak normálně za provozu, žádná statická elektřina nebo blbé zapojení. :roll: Nevíte o někom ze Slezska, kdo má stejný kábl a byl by mi schopen otestovat ten můj zda je KO?

24.5.10, 12:28

Příspěvek 
no mě třeba na mojí feldě po vymazání seznamu závad se to sekne a pak neodpovídá řj, ale dělal sem další 2 a tam to šlo v pohodě

24.5.10, 12:44
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
To asi nebude ten stejný případ, závady to vymazalo, pak zobrazilo aktuální prázdný seznam, pak jsem klikl zpět, pak jsem zvolil jiný modul, no a VAG se sekl a od toho okamžiku prostě problém. Restart kompa, znovuzapojení kabelu, nic takového nepomohlo.

Tak mě napadlo... Musím to mít zapojené do auta, když v konfiguraci vybírám ten port a zkouším testovat? Nebo port můžu vybrat a otestovat i bez auta? Prvně mi to šlo i bez auta...

24.5.10, 12:48

Příspěvek 
vybrat bez, otestovat s autem a zaplym klíčkem

24.5.10, 12:55
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
To asi nebude ten stejný případ, závady to vymazalo, pak zobrazilo aktuální prázdný seznam, pak jsem klikl zpět, pak jsem zvolil jiný modul, no a VAG se sekl a od toho okamžiku prostě problém. Restart kompa, znovuzapojení kabelu, nic takového nepomohlo.

Tak mě napadlo... Musím to mít zapojené do auta, když v konfiguraci vybírám ten port a zkouším testovat? Nebo port můžu vybrat a otestovat i bez auta? Prvně mi to šlo i bez auta...

kabel může i někomu poslat na vyzkoušení třeba mně, nevím od koho tokupujete ale sadra i já si koupil od uživatele carsoft, já mám tři ve maká, případný problém lze s carsoftem konzultovat miloš

25.5.10, 06:37
rejpal

Příspěvek 
Mám od jiného prodejce.

Každopádně jsem s tím zase laboroval. Při zapojení na kompa bez auta v options dám test a mám port ok a interface nenalezen. Když to napojím na auto, mám port ok, interface nalezen, ale iso ne. Když dám klíček do jedničky, opět port ok, interface nalezen, ale iso ne. Když to uložím a dám OBD2 test, tak mi to napíše že prý auto není škoda. :evil: Vypozoroval jsem, že při zapnutém klíčku a pokusech o komunikaci někde nad pojistkovkou něco cvaká, asi malé relé. Zkoušel jsem si mnohokrát kliknout na 01 - Engine, ale vždy VAG zamrzne a musím ho odstřelit. Jen jednou se mi nějak haluzácky povedlo že nezamrzl, objevila se obrazovka s infem o motoru - žádné chyby od neděle, tak aspoň jedna dobrá zpráva. :)

Nějaké nápady? Už jsem z toho fakt trochu naštvaný. :(

25.5.10, 21:34
rejpal

Příspěvek 
Už to jede! :)

Vypadá to, že problém byl ve Windousech (jako obvykle :evil: ). Zkusil jsem další komp a po krátkém hraní s testováním jsem si bez problémů přečetl paměť chyb. (Stále bez chyby. :) ) Takže díky všem za rady.

Pár poznámek pro další uživatele modrého USB OBD kabelu:
- pokud ve VAGu v options při kliknutí na TEST vyjde "Iso/Opt: No", není to problém, naopak když to na nějakém portu vypíše "Iso/Opt: Yes", kabel s jednotkou nekomunikuje.
- komunikaci kabelu s jednotkou lze poznat podle tichého cvakání z místa nad pojistkovkou (platí pro Felicii '98, další jsem zatím nezkoušel).
- po instalaci USB-COM driveru je nutné používat stejný USB port, jinak se čísla emulovaných portů zvyšují a ve VAGu tak vysoké číslo nenastavíte.
- Visty nepoužívat, XP fungují.

Tak a teď by mě zajímalo, co se s tím dá dělat kromě čtení chyb. 8)

26.5.10, 06:46
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2