Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Biely dym z podmotora... ??? 
Autor Zpráva
Tydýt

Příspěvek Biely dym z podmotora... ???
Ahojte,
dlho som tu nebol nakoľko som vymenil motor a nepotreboval som pomoc :-)
Ale som tu zas :-(((
Mám favorita a dnes ráno keď som šiel do práce mi nechcel "akcelerovať" nemal ťah a do mierneho kopečka som musel ísť na 4-ku a plný plyn a stále šiel 80km/h.
Zacítil som jemný smrad.
Do práce to mám 5km tak som dojel, vystúpil a zammkol auto.
Spravil som pár krokov a z pod pravého predného kolesa šiel biely dym a trocha aj spod lavého. Asi tak pofukovalo tým smerom.
Tak som odomkol naštartoval a cúvol rýchlo od ostatných aut vypol klučik a otvoril kapotu aby som sa pozrel odkial to ide. Lenže než som otvoril kapotu dym bol fuč a už nič nedýmilo tak teraz neviem čo to mohlo byť.
JEdným okom som pozrel na dostatok vody a bolo jej dosť.
Olej som nepozeral...ponáhlal som sa do práce tak som zaparkoval a šiel makať.
Chcel by som sa na to pozrieť keď pôjdem z práce ale neviem na čo mám pozerať.

JEden mi poradil že či nieje zaseknutý štartér...lenže to by som asi nenaštartoval či??? A aby som pozrel olej, ale ten som nedávno pozeral a bolo dosť.

Dajte prosímk ešte nejaké rady.

Ďakujem

8.6.10, 08:37
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Startér bych netipoval, kdyby se ti sekl pastorek, tak se ti rozletí při první akceleraci, kdyby se sekl stykač, tak by ti zas pořád hučel a vybil celkem rychle baterku... Nezasekla se ti brzda? Zkoušels sahat na disk kola (byl by hodně horký, na kotouč brzdy v takovém případě ani neahej)? Olej zkontroluj určitě.

8.6.10, 10:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Tydýt

Příspěvek 
no pozrem aj tie brzdy....teoreticky by to mohlo byť: brzdí auto a smrdí, len neviem či môže íst z brzd biely dym ale asi hej.

8.6.10, 10:52

Příspěvek 
90% brzdy.

8.6.10, 11:00
Tydýt

Příspěvek 
a spojka to nemôže byť???
Včera som totiž jazdil dosť malé úseky asi 8x s vozíkom naloženým do kopečka a s kopečka, ale aj tam sa mi to mohlo zaseknut ta brzda.

Takže zhodím kolesá a ???

Nechcem riskovať a zasa to zohrievať ..... potrebujem aby mi môj faťásek vydržal na stavbu aspon rok ešte. :-((

8.6.10, 11:11
rejpal

Příspěvek 
Spojku bys poznal, otáčky motoru by ti šly nahoru, rychlost by byla furt stejná.
Kolo ani sundávat nemusíš, prostě zastavíš na rovině, necháš odbržděno a vypnutý motor vystoupíš a zkusíš do auta šťouchnout. Pokud se ani nehne, je to brzda. Až pak je potřeba zjistit, co je špatně, která je to brzda, zda je zatuhlý píst nebo čepy třmenu.

Naposledy upravil fatal dne 8.6.10, 11:23, celkově upraveno 1

8.6.10, 11:22

Příspěvek 
Kouř ze spojky by neměl kam utíkat. Budou to spíš brzdy. Zvedni kolo a zkus s ním točit (samozřejmě na neutrál). Kolo by mělo jít úplně lehce a nikde nedrhnout. Kdyžtak pak zkus sešlápnout brzdu (a pustit) a pak znova potočit. Je možné, že se brzdy zasekávají.

8.6.10, 11:23
Tydýt

Příspěvek 
OK dík za rady..
vyskúšam a dám vedieť ako som dopadol.
Ak pôjde tažko tak čo mám spraviť??? skúsiť pobúchť po tom??? - to asi nebude na dlho však?
Alebo kúpiť nové obloženie a ešte niečo??? Prípadne dať zbrúsiť kotúč?

8.6.10, 11:55

Příspěvek 
Obhlídni kotouče i destičky. Ale jestli zůstávají brzdy zaseknuté, můžou být na vině brzdové hadičky.

8.6.10, 12:02
rejpal

Příspěvek 
Zaseknutí předku může způsobit (krom zmíněných hadic) také zarezlé obložení, zarezlý píst, zarezlé čepy třmenu. Obzvláště ty čepy mohou dělat pěknou neplechu...
Pokud se ti tam něco bude zadrhávat, doporučuju komplet repasi předku - nové písty, nové gumičky, nové desky, repsase čepů, sice to něco stojí a vezme si to odpoledne práce, ale pak máš klid. :wink: Když se vymění jen jedna věc a dělá neplechu jiná, může se problém jen oddálit a jako bonus se mohou třeba úplně nové desky blbě sjet (osobní zkušenost - musel jsem dát nové desky, i když jsem tam měl zánovní)...

8.6.10, 12:31
Tydýt

Příspěvek 
a kolko ma asi vide taký repas predných brzd???
čo stoja cca doštičky, ...atd ???

8.6.10, 12:47
rejpal

Příspěvek 
Pokud se nemýlím (to by mě někdo určitě opravil), tak kolem tisícovky, patnácti set, nekupují se komplet třmeny ale jen sada pístů s gumičkama (asi něco přes pětikilo), k tomu je dobré dát hned nové desky (taky něco přes pětikilo), no a pak ten čas a pečlivá práce.

8.6.10, 12:52

Příspěvek 
Destičky maximálně 400kč, kotouče cca 1200kč, vodící čepy cca 300kč, nové hadičky 120kč + utržené trubky a nejlépe i nová brzdovka (200kč). To je asi tak všechno.

8.6.10, 12:53
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]