Autor |
Zpráva |
varok
|
Michale nebo ostatní: Když jsem teď nedávno měnil ty rozvody, začalo mi vpředu něco bouchat, když jedu na zpátečku. Když zařadím zpátečku, rozjedu se, tak něco vpředu bouchne. Snad jsem neroztrhal já šikula zase ten silent u pumpy. To by mě mrdlo. A nevíte prosím, kde má být takový ohnutý plechový trojúhelníček? Při demontáží jsem ho sundal někde u altíku ale nezapamatoval jsem si jak má být. Ach ta skleroza Je asi 10cm velký a na tom širším místě je ohnutý asi 1,5cm. Na špičce má asi 12mm díru a v tom ohnutém místě 2 díry asi 10mm.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.4.10, 16:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
milosh1
|
michalkatka píše: čap vo dverách nejaká vôla na náprave nieje
nie,nic take...to ako keby nieco opieralo o kasnu a bucha o to(vibruje) alebo ked nahle pridam a pustim plyn tak to len tak buchne
|
26.4.10, 16:46 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: kde má být takový ohnutý plechový trojúhelníček? to bude súčasť držiaku alternátora na blok, so strany smerom k filtru sú na to dve diery a cez tú veľkú prevlečieš ten hlavný šroub čo drží altík.... milosh1 píše: nie,nic take...to ako keby nieco opieralo o kasnu a bucha o to(vibruje) alebo ked nahle pridam a pustim plyn tak to len tak buchne
toto robieva zadný silent ramena, silent čerpadla, alebo telefón... v menšej miere to môže roiť aj vrchné uloženie tlmiča...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.4.10, 18:25 |
|
|
varok
|
Michale: To že je to z toho místa si pamatuji, ale nevím jak tam patří. Když jsem poskládal auto, tan trojúhelníček mi zbyl v ruce. Zkoušel jsem ho tam přiložit, ale nějak mi to tam nevychází. V knížkách tam zrovna není nikde vidět. A to bouchnutí při rozjezdu na zpátečku, to bude asi telefon, nebo silent u pumpy, ne? Nic jiného jsem nerozebíral. Ten horní se mi tam trošku šprajcl, tak nevím, jestli jsem ho nenatrhl. Nebo jedině telefon. Jinak nic.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.4.10, 18:38 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: To že je to z toho místa si pamatuji, ale nevím jak tam patří. Když jsem poskládal auto, tan trojúhelníček mi zbyl v ruce.
nenašiel som žiadne foto
|
28.4.10, 07:26 |
|
|
varok
|
Tak budu muset zapnout všechny mozkové závity:-)
|
28.4.10, 09:19 |
|
|
varok
|
Není to asi ani půlrok a mám opět problém. Zase mi začal mlátit předek. už to nedávám. Nápravnici z feliny zatím dávám do kupy. V podstatě jsem minule vše měnil za nové, i když ramena byly jen ty levné Taiwan. Vyměnil jsem spodní kulové čepy za nové. Teď jsem o víkendu vyměnil telefon za úplně nový, protože ten původní jsem poškodil při výměně rozvodů
Teď mi ale opět něco hrozně mlátí při rozjezdu a prudkém zabrždění v předu u motoru. nevíte prosím, co to může dělat? než poskládám a vyměním nápravnici z feldy, nechci do toho cpát moc peněz, jen ať to nemlátí.
|
11.6.10, 16:27 |
|
|
michalkatka
|
takže musíš zasa od znova skontrolovať nápravy a uloženie motora, zečni silentom na vodnom čerpadle...
|
11.6.10, 16:34 |
|
|
varok
|
Teď o víkendu jsem dal novou pumpu a nový telefon. Spodní silent(telefon) je asi origo, ale pumpa je Thaiwan. Silent je úplně jiný než origo. Zkoušel jsem ty slavné silenty na zadní části ramene, a ty vypadají volné. Asi budou rozervané, jak jsi mi psal už minule. Vedle mě má garáž jeden starší pán a kdysy opravoval auta. Tak se ho zkusím zeptat, jestli nemá nějakou fintu na lisování těch zadních silentů. Že by ale to mlácení dělaly ty zadní silenty? Jsou to hrozné rány při rozjezdu a při prudším zabrždění. Mám koupené nové silenty na ramena z feldy, tak je dám přinejhorším ještě na ty z fáčka a na felda ramena koupím nové.
|
11.6.10, 16:40 |
|
|
michalkatka
|
ak je to voľné a mláti to do podlahy tak to bude ono...
|
11.6.10, 16:42 |
|
|
varok
|
Jestli to mlátí do podlahy nevím. Vozím kamaráda do práce a bavily jsme se, že jednomu típkovi z práce to u formana hrozně tluče do podlahy. Mě to prý ale nemlátí u souseda, ani u řidiče nic necítím. Zkusím je ale nějak vyměnit, jestli to stihnu tak zítra. A když vyměním ty zadní silenty, popř. spodní kuláky na ramenech, tak by tam teoreticky už nemělo nic být, ne? Jsem si vzpomněl, že jsem nedávno, zase asi půlrok měnil horní uložení předních tlumičů. Mohly by to dělat už vymlácené tlumiče? Jsou tam už možná i 50 000 km. Jezdím s tím skoro každý den do práce 30km a zpátky. Ježdění po havířově a ostravě je hodně náročné na podvozek, samé díry a koleje tramvají. Kolik asi prosím vydrží přední tlumiče?
|
11.6.10, 16:49 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
varok píše: Teď mi ale opět něco hrozně mlátí při rozjezdu a prudkém zabrždění v předu u motoru. nevíte prosím, co to může dělat? než poskládám a vyměním nápravnici z feldy, nechci do toho cpát moc peněz, jen ať to nemlátí.
horní uložení tlumičů dělá mi to taky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.6.10, 20:35 |
|
|
varok
|
Sádra, psal jsem, že mám nové uložení. Myslím že někde začátkem tohoto roku jsem dával komplet nové uložení. Misku pružiny, obě gumy, horní misku s těmi šroubky M8 apod. Prostě celé nové. Jen tlumiče už mají dost odlítané, tak nevím, jestli už nejsou KO. Kolik asi normál tlumiče vydrží?
|
11.6.10, 20:59 |
|
|
varok
|
Nemáte prosím někdo nějakou osvědčenou metodu, jak povolit šroub, který drží ten přední silentblok ramene u fáčka? Včera jsem to povoloval na jedné straně, nešlo to, ani kdybych se posral. Nakonec jsem ho musel uřezat na straně hlavy a matky šroubu a úchyt na nápravnici a na sílu rameno vyrvat. Ani šroub nešel vytáhnout ze silentu. I když jsem na to stříkal WD 40 tak to nešlo. Nechtěl bych to znovu absolvovat.
|
13.6.10, 08:09 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Nemáte prosím někdo nějakou osvědčenou metodu, jak povolit šroub, který drží ten přední silentblok ramene u fáčka? Včera jsem to povoloval na jedné straně, nešlo to, ani kdybych se posral. Nakonec jsem ho musel uřezat na straně hlavy a matky šroubu a úchyt na nápravnici a na sílu rameno vyrvat. Ani šroub nešel vytáhnout ze silentu. I když jsem na to stříkal WD 40 tak to nešlo. Nechtěl bych to znovu absolvovat.
poriadny vercajch gola zo 6hranom a trák a keď to nepovolíš tak to urveš a nemusíš rezať...
a skôr sa mi osvedčilo nie povolovať pákou ale bez obáv mlátim kladivom po trháku....
|
13.6.10, 09:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|