Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 105L - rezonancie pri nízkych otáčkach a olej 
Autor Zpráva

Příspěvek 105L - rezonancie pri nízkych otáčkach a olej
Zdravím,

vopred sa ospravedlňujem za laickosť otázok, ale snáď sa o to skorej dočkám odpovede :)

1. aký olej do toho odporúčate ? manuál mám, aj som ho čítal, ale myslím, že za tých 20 rokov sa to s olejmi trochu pohlo dopredu, tak si radšej nechám poradiť :)

2. keď neviem, aký olej je v tom teraz (viem len, že je údajne len do 6000km), bude to problém, alebo existujú klasiky pre škodovky, ktorými sa nedá nič pokaziť ? (ide mi hlavne o to, aby som tam nenalial nekompatibilnú blbosť :oops:

3. pri veľmi nízkych otáčkach (odhadom pod 2000 rpm) počujem silné rezonancie a akoby klepanie... je to normálny jav, alebo sa mám obávať ? (inak, pri tých nízkych otáčkach tiahne vzhľadom okolnostiam normálne)

vopred ďakujem...

13.6.10, 16:23
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Skodovka ma vysokootackovy motor. Chtit max zrychleni od 2000rpm je nesmysl. Olej je slozitejsi. Zalezi v jakym stavu je motor, jak oil zere a hlavne jak je cisty. Do cistyho se nemusis bat dat nejaky moderni olej, ale pokud je to zasrane jak jetel, tak se drz nejakych starych oleju typu M8AD atd... Staci mrknout pod vicko kde se oil naleva a je jasno.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.6.10, 16:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Díky za odpoveď :wink:

Zrýchlenie do 2000 rpm ma pochopiteľne netrápi... ide mi len o tie rezonancie - či je to vporiadku, alebo sa mám obávať...

Čo sa týka oleja, bol komplet menený pred nejakými dvoma-troma týždňami , takže hádam bude čisto... jediné, čoho sa bojím, je, či nejakou nevhodnou kombináciou olejov nemôžem poškodiť motoru... ktorý olej by si v takomto prípade odporúčal ?

13.6.10, 17:07
Junior TW team

Příspěvek 
na tie rezonancie skus pozret konzolu vyfuku - casto byva povolena pripadne uhnita . Je to taka plechova vec co je prikrutena vzadu na vyfuku dvoma sroubami ( tam to hnije ) a k bloku jednym ( ten sa rad povoluje ) :wink:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

13.6.10, 17:11
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Hlavní je, pokud zrychluješ ze 2000 otáček, nedávat plnej plyn. Chce to spíš postupně přidávat. To já jen, jestli to tak opravdu děláš.

13.6.10, 17:14

Příspěvek 
Jonny - dík za tip, pozriem a dám vedieť :wink:

chemer - neboj, plný plyn dávam, až keď sú na to patričné otáčky... čo bolí motor, bolí aj mňa :)

13.6.10, 17:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]