Autor |
Zpráva |
Fry
|
Zapalovač (12V) do Rapida 130
Ahoj, nevíte někdo jak zapojit zapalovač v Rapidovy (130)? Nutně potřebuji zdroj pro nabíjení GPS a nevím jak zapojit koupenej zapalovač. Díky moc.
|
29.6.10, 20:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
na kostru a 2 pojisktu zleva?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
29.6.10, 20:51 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
ano, ale opatrně an špičky při stratování... vždy odpoje spotřebič než budeš startovat a nebo vypínat auto. Pokud to cheš trvale pod napětím i bez klíčku v poloze I tak první pojistka.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
29.6.10, 21:17 |
|
|
Šemik
|
Kdo to napojí natvrdo na 15 bez relé tak s tím snad nebudu mluvit
NA GPS je to jedno, ale kdyby to někdo začal využívat jako zapalovač bude spínací skříňka přetěžována. Pokud to musí být spínané, tak přes relé a přívod samostatným kabelem od startéru, případně je výhodnější udělat si vepředu silovou rozvodnici pro chycení na plus.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.6.10, 16:22 |
|
|
Jiri
|
a proc na 15 ja mam ve fobii zasuvku pod proudem porad a celkem mi to vyhovuje
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
30.6.10, 18:32 |
|
|
venda
|
Ve stodvacítkách a snad i v Rapidovi je zásuvka starého typu pod palubovkou zapojená přes jedničku pojistku. Co tak to zapojit na ni?
|
30.6.10, 19:57 |
|
|
Šemik
|
Jiri píše: a proc na 15 ja mam ve fobii zasuvku pod proudem porad a celkem mi to vyhovuje
Určitě to ale nebudeš mít tak, že by proud odebíraný spotřebičem v zásuvce šel přes spínací skříňku, bude tam relé.
|
30.6.10, 20:48 |
|
|
paži
|
Když jsem si potřeboval nabít mobil, připojil jsem zásuvku natvrdo na póly baterky a bylo
|
1.7.10, 01:40 |
|
|
varok
|
Já bych to taky dal přímo na akumulátor plusem a kostru někde na kastli. napojit tak 2,5mm2 káblíkem, protože u rapida je akumulátor daleko vzadu a není problém.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.7.10, 13:08 |
|
|
Peta_x
|
Já jsem taky řešil, kam zapojit GPS a PDA, protože v plechu pod rádiem mám jenom jednu zásuvku. Takže jsem si vyrobil následující udělátor http://rapid-130.techsajt.cz/fotogalerie/zasuvky/, přišrouboval pod kastlík a je to. V kufru jsem si nainstaloval další pojistkovku ke který mi to vede a myslim, že je to tak dobrý
1.7.10, 17:04 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
ok takže kua jak?
relé jaké? proč?
já jsem super lama na eletriku ale v nedeli jsem si to chtěl zapojit
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
1.7.10, 17:39 |
|
|
varok
|
Já bych to dal bez relé, jen přes nějakou pojistku přímo na plus akumulátoru. Pokud to chceš vypínat klíčkem, tak si to dělej klidně přes relé. Kostry dej jednu na zásuvku, kterou chceš napájet a druhou na jeden vývod cívky relé. Ta stačí tenším káblíkem. 15 zapoj na druhý vývod cívky relé. Potom napoj z plusu akumulátoru hrubším kablíkem, třeba 2,5mm2 na jeden vývod relé ke spínacímu kontaktu a druhý vývod relé od spínacího kontaktu zapoj na zásuvku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.7.10, 19:08 |
|
|
Jiri
|
Semik...vsak ja to mam stale..nemam pres spinaci skrinku, 15A pojistka a pak mam jeste v kufru a tam pojistka nevim kolik je a taky stale napeti...mozna jsem tu vetu napsal spatne chtelo tam udelat carku ..takze mam zasuvku porad pod napetim....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
1.7.10, 20:09 |
|
|
Šemik
|
Jim píše: ok takže kua jak? relé jaké? proč?
A jak to chceš? Trvale pod napětím nebo spínané klíčkem?
|
1.7.10, 21:10 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
radši na tvrdo, jako to co psal varok je pro mě španělská vesnice
šemiku nemáš náhodou 02?
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
2.7.10, 06:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|