Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 13:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Felicie 1,3Mpi se přehřívá 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie 1,3Mpi se přehřívá
Měnil jsem už termostat,čidlo na chladiči,čidlo teploty..ale motor se stejně zahřívá,při těchto hicech mi teplota vystoupá tak 3 mm nad rysku optimálu a tam se drží,když zastavím,za chvíli teplota vystoupí o něco blíže ke 100 a sepne ventilátor...Když jedu přes vesnici a třeba do kopce tak to hned stoupne.Ateplota pak vůbec nechce sklesat.klesá hrozně pomalu a zasekne se zase tam tři milimetry nad půlkou.je to v pořádku nebo ne?

29.6.10, 15:51
Pspvek Reklama

Příspěvek 
no, a teraz zacni teplotu merat v stupnoch a nie v milimetroch, takze kolko tam mas?

29.6.10, 16:12
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
To že po zastavení sepne ventilátor je v pořádku, dělá mi to běžně, zaparkuju a ventilátorek si pár minut vesele hučí. Otázkou je, jak už naznačil darklord, jaká je opravdu teplota motoru, zda ti jen kecá teploměr nebo je něco v háji. Doporučuju použít laboratorní rtuťový teploměr do 150°C - vypneš motor, zapneš zapalování, do jednoho šroubu hlavy nakapeš trochu vody, do té vody strčíš teploměr a porovnáš co ti říká rtuť a co ti říká budík.

29.6.10, 17:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Když ale píše, že se teplota přiblíží ke 100°C, tak to nebude tak hrozné, podle mě. Že se to v hicech více zahřívá než v zimě, to je snad normální, ne? Kdyby byly běžně teploty kolem 100 nebo výše, to bych už řešil. Ale pokud je v zimě teplota třeba 85 a nyní 95, to je normál.

29.6.10, 18:20

Příspěvek 
ja bych rekl,ze to co popisuje je v uplnym poradku. V takovych hicech jak motor nema napor vzduchu tak se hreje razdva,dulezity je ze sepne ventilator. Schvalne: kdyz mas rucicku kousek pred 100°C (treba jedes v kolone atd)a pak to rozjedes rychlejc a na vyssi rychlostni stupen(otacky mas asi 2000-3000)-za jak dlouho rucicka klesne k tem 3 mm nad pulkou na teplomeru?

4.7.10, 00:00
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]