Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Pojistka č.20 
Autor Zpráva

Příspěvek Pojistka č.20
U Felicie 1,3 MPI mi dost často vyhazuje pojistku č. 20, čímž se motor zastaví. Po vložení nové pojistky se vše opakuje. Teprve po cca hodině lze vložit pojistku novou a nastartovat. Pak vše funguje jak má, ale závada se opakuje nepravidelně, někdy to vydrží 2měsíce, jindy to vypadne 2 krát týdně. Za rady děkuji
Po dalším výpadku již nejde motor nastartovat. Mám podezření že pojistku vyhazuje palivové čerpadlo. Diagnostika ukazuje na závadu imobilizéru.

Naposledy upravil Wonder10 dne 9.7.10, 22:36, celkově upraveno 1

6.7.10, 09:58
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Přes tuto pojistku je napájený zapalovací modul. Asi by bylo vhodné začít u něj.

6.7.10, 11:20

Příspěvek 
Tak jsem na to přišel.
Nejdříve bylo třeba odblokovat imobilizér, který blokoval start motoru.Dále diagnostika ukazovala na zkrat nebo přerušení drátu k potenciometru škrtící klapky, teplotního čidla nasávaného vzduchu a měřiče vzduchu. Po proměření kabeláže se potvirdilo že některý vodič je přerušen. Tak že jsem odmotal veškerou kabeláž od motoru, k řídící jednotce. Tam kde se kabeláž obtáčí kolem konzoly řídící jednotky. jsem narazil na předřené a následně seškvařené dráty. Tak tady udělali soudruzi ze Škodovky chybu !! Ten plech do kterého je zasunuta ŘJ má pěkně ostré hrany a ten svazek prostě prořízl.

12.7.10, 21:00
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]