Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 14:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Omezováky ven 
Autor Zpráva

Příspěvek 
když je extrémní situace, kdy to zašlápneš, jak řikáte v zákrutě, tak jedete rovně předkem, takže zadek už vám to neovlivní.... :arrow:

14.7.10, 18:19
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
extrém nemusíš predné kolá lock...

ale ak ti zablokujú zadné kola skôr ako predné tak ťa zadok musí predbehnúť...

chcelo by to porovať na tej špeci mokrej šmykľavej dráhe, ale v zime na ujazdenom snehu...

14.7.10, 18:27

Příspěvek 
Jen bych dodal, že ve fabrice s těma zadníma brzdama si moc záležet teda nedali a vůbec bych se tím neřídil. Měl sem vše nové seřízeno odvzdušněno a po třech letech sou pakny jako nový!!!! Při normálním brždění se ty pakny těch bubnů tak možná začnou dotýkat. Já už bych to zkusil dávno kdybych mohl povolit tu blbou trubku. A co se týče ujíždění toho zadku, tak myslím, že na suchu bez problémů na mokru se prostě musí s citem a myslet na to a na uježděným sněhu to ustřelí vklidu bez brždění natož když se ti na něm blokne zadek... Já došel k názoru, že bude asi nejlepší seštelovat ručku a to tak že nejde dat ani na první zub:) Zkrátka aby to bylo úplně tip top než se pakny začnou dotýkat bubnů a brzdí to taky super!!! Akorát hold ručka se moc nedá použít:)

14.7.10, 19:43
Profil ICQ

Příspěvek 
bez omezováků se ale nezablokujou zadní kola dřív než přední...

14.7.10, 20:25
Profil ICQ

Příspěvek 
podľa môjho názoru zadné brzdy na nových Favach sú na celú životnosť auta, to že sa málo opotrebuvávajú je dané fyzikou, pri brzdení sa takmer celá váha aj tak prenesie dopredu a kola by sa cca mali zablokovať rovnako aj v predu aj v zadu...

ak by si chcel podľa zaťaženia zadku tak je záťažový regulátor na zadnej náprave, tam ak zadok naložíš tak aj riadne brzdí....

14.7.10, 20:29

Příspěvek 
Ondras83 píše:
bez omezováků se ale nezablokujou zadní kola dřív než přední...

neskúšal som to na vlastnej koži ale predpokladám že áno, tak ľahký zadok Favo/Felda sa musí zablokovať...

14.7.10, 20:30

Příspěvek 
No to bych se možná i hádal na tom sněhu když jedeš s nezatíženým zadkem... myslíám, že tam stačí opravdu málo, ale kdoví, taky to vyzkoušené nemám

14.7.10, 20:43
Profil ICQ

Příspěvek 
:roll: tak si na sněhu otevři dveře, čum dozadu na kola a šlápni na to...to se blokuje i s omezovákama

14.7.10, 20:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Mal by som taký menší dotaz, aj, keď to sem asi nepatrí . Môžu tie regulátory resp."omezováky" brzdového účinku spôsobovoť to, že mi občas , za rok a pol sa mi to stalo 4 krát, že mi blokuje zadné ľavé koleso ? Bubon som mal zhodený, valček funguje,hýbe sa a netečie, ručná tiež funguje, lanko chodí aj sa pekne vracia, všetko som premazal, fungovalo to pár mesiacov, potom sa mi to stalo znova, zase som procedúru zopakoval. Ale som si všimol, že sa to stane hlavne vtedy, keď na tom aute ide kamarátka :( Tie regulátory mám na HBV ide o feliciu 1.3 bez ABS r.v 99.
Ďakujem za rady

30.7.10, 12:53

Příspěvek 
Ja som si vzdy myslel, ze ten obmedzovac je tam, aby auto lepsie brzdilo. A on tam je preto, ze inzinieri v AZNP su natvrdli a nevedeli navrhnut brzdy bez obmedzovaca :evil:

30.7.10, 13:26

Příspěvek 
Peter50kw: Co znamená v tomhle případě "lepsie brzdilo" ? Omezovače určitě lepšímu brzdnému účinku nepřidají vůbec nic... ba naopak v situacích kdy je to nejvíc nutné tzn. při krizovém brzdění naopak způsobí že defacto veškerý brzdný účinek přebírají přední brzdy... A tohle je žádoucí? V situacích kdy naopak potřebuji z brzd dostat všechen jejich potenciál mi zadní brzdy brzdí jen z 1/3? Ne jistě že není... Je to kompromis... až moc přísný kompromis mezi brzdným účinkem a jistotou že se nestane něco nepředvídatelného tzn. v tomhle případě aby auto nešlo v krizovém brzdění do smyku. A smysl téhle úvahy o úpravě je zjistit do jaké míry je v těchto situacích omezovače brzdného účinku nutné mít. Já zatvrzele nehodlám tvrdit že se bez omezovačů nemůže nic stát... nezkoušel osobně takže nevím. Ale z toho co jsem měl možnost si zatím přečíst ze zkušenosti ostatních vyplývá že omezovače jsou ne zrovna nezbytně nutné a po jejich demontáži se jednak zlepší brzdný účinek v krizových situacích (i samozřejmě při běžném brzdění), ale taky že se nedostaví onen efekt že by auto i při prudkém brzdění na suchém a mokrém povrchu šlo v těchto situacích do smyku. Jistou kapitolou je zimní období břečky, sněhu a ledu... ale podle vyjádření těch co úpravu již podstoupili ani v tomhle případě při použití brzd v rozumné míře nic nehrozí ...a jen blázen by v zimně užíval brzdy více než nezbytně musí a každý rozumný člověk se jejich použití vyvaruje na úplné minimum. A pokud by snad došlo na krizové a prudké brzdění v zimně je to už jedno protože auto půjde do smyku tak jako tak. Tudíž Petře tvá kritika je samozřejmá a i když už trochu otřepaná je pochopitelná... Ale zkus na to pohlédnout tak že defacto ve všem jsou jisté hodně velké rezervy a úmyslem je posunout tyto možnosti a potenciál k lepším výkonům, ale vůbec ne za cenu ohrožení sebe nebo ostatních. V tomhle případě je to myšleno tak stáhnout rezervy na úplné minium do okamžiku kdy je jednak dosaženo lepšího brzdného účinku ale ani nejsou znát negativa. Věř mi že já pokud bych snad do této úpravy šel a zjistil že se věci nemají tak jak jsem předpokládal pak vše uvedu do původního stavu. Ne... opravdu nejsem hazardér ani mladý cucák který nemá soudnost a myslí se že je chytřejší než ten kdo auto konstruoval. Ostatně jsem do teď o tom jen uvažoval a přede mnou tuto úpravu podstoupilo už mnoho jiných. Jen chci vědět kde je pravda a jestli omezovače nejsou opravdu "nastaveny" až přišli přísně na úkor brzdného potencionálu zadních brzd. Nic víc ani nic míň... A pokud se nad tím zamyslíš tak jsem nešel do toho prvoplánově s tím že bych si něco přečetl a hned to šel zkoušet jako někdo kdo o možných následcích ani neuvažuje. Ale těžko tohle vysvětlovat jak to bylo ode mne myšleno... snad alespoň trochu ti to tenhle příspěvek objasnil proč jsem tuto diskuzi založil.

30.7.10, 16:09

Příspěvek 
Lepsie brzdilo znamena v tomto pripade, ze ti nezablokuje zadne kolesa davno predtym, nez zacnu poriadne brzdit predne. Na fave aj tak 80% brzdenia je na prednych brzdach. Pri odstaneni obmedzovaci sice bude razantnejsi nabeh brzd pri dobrzdovani, ale prave v situacii ked o nieco ide ti ustreli zadna naprava.

30.7.10, 18:58

Příspěvek 
Martin222: Jak starý jsou na tom kole brzdový hadice, nekončí jim už životnost? Nejsou měněný za nějakej čínskej šmejd?

31.7.10, 22:33

Příspěvek 
CROWACK píše:
Martin222: Jak starý jsou na tom kole brzdový hadice, nekončí jim už životnost? Nejsou měněný za nějakej čínskej šmejd?

To neviem, ale vyzerajú, ako by tam boli od výroby :( Z vonku , už sú hrdzavé a vyzerajú celkom, zle. Či sú čínske to fakt neviem . Myslíš, že to bude tá hadica ? Som ju chcel vymeniť, ale ako si sa mi nechce do výroby nových. Ale ak to pomôže , tak to spravím. som, len, že či to nemôže byť ten regulátor, to by bolo najednoduchšie riešenie. Ináč ďakujem za radu.

1.8.10, 01:07

Příspěvek 
no osobně s regulátorama nemám žádnou zkušenost, nevím jak je to konstrukčně řešený a jestli se to může podělat. Nicméně přibržďování kola jsem několikrát řešil, a pokud to bylo u kola dobrý (pístky chodily, seřízení, samostavy ok), tak to většinou byla hadice, která se vevnitř rozpadla, tam tlak pustila a zpátky ne, a kolo pak přibržďovalo. Určitě zkontroluj ty omezováky, ale mohlo by to být i hadicí. Projevovalo se to vždycky tak, že se šláplo na brzdu, a po puštění pedálu se povolil na kole odvzdušňovák, a ten, i když byl pedál uvolněný, si trochu odstříknul brzdovky.

1.8.10, 09:51
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2