|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Pepeknámořník
|
 Dlouhý chod pedálu
Zdravím,
nedávno jsem se vrtal v bubnech (vw) na felicii, při odbrzdění mi to tam vždy hvízdlo, tak jsem to promázl... problém je v tom, že se mi pravděpodobně po složení nedotáhly samostavy,... takže teď má pedál dlouhý mrtvý chod, pokud zatáhnu ruční brzdu, tak je to OK  jinak ručka jde zatáhnout na 5 zubů.
přemýšlel jsem, že vytáhnu z kola jeden šroub a za pomoci šroubováku samostavy napáčím dolů, tak aby byly pakny co nejblíže k bubnu. Teď ovšem nevím, kdy půjdou nejsnáze dolů, tj. mám být aut zabrzděné (zatažená ručka, někdo bude stát na brzdě) nebo je mám posunovat na odbrzděném autě? Ještě jsem slyšel že prý zezadu na štítu je nějaká zátka a tou se dá k samostavům také dostat, co je na tom pravdy
Díky za objasnění. 
|
| 15.7.10, 12:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Dlouhý chod pedálu
založil si tam ten samostav dobre  na nových Favach a Feldách je to spoľahlivé, nezvykne sa to kaziť...
je to taký klin čo ho ťahá strunka a ten vymedzuje roztiahnutie pakní...
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=218 - ten posledný obrázok...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.7.10, 14:42 |
|
 |
|
Pepeknámořník
|
Složené je to určitě dobře, já to ani nerozebíral, jenom jsem odjistil uchycení paken ke štítu, abych to mohl máznout,... samostav jsem jenom vysunul, aby šel nasadit buben zpět,.. jinak samostav (klínek se zoubky) se pohyboval normálně, trochu jsem ho i máznul, mám podezření na jeho pružinu, už asi bude vytahaná (je původní najeto 150t km), takže nedotahuje tak jak by měla, ale kdo ví.... 
|
| 15.7.10, 14:58 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ten klin žiadne zuby nemá, ale možno je to tak hrdzavé že sa to nevymedzí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.7.10, 16:19 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
Má Michale... má tam jemný drážkování  Jen to Pepek špatně nazval... určitě myslel drážkování, ale napasl zuby... což je trochu něco jiného.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 15.7.10, 16:48 |
|
 |
|
Capricorn
|
Zkus zatáhnout ručku na max... pak silně sešlápnout pedál.... pustit pedál a pak uvolnit ručku. Možná to pomůže... 
|
| 15.7.10, 16:53 |
|
 |
|
Pepeknámořník
|
Tak já ten klínek mám vroubkovaný, koroze tam není, koukal jsem, že mám i docela dost dotažená lana ručky, takže někdo přede mnou se snažil zkrátit chod pedálu za pomoci jejich dotažení, zkusím je povolit, třeba se to pak umoudří 
|
| 15.7.10, 16:54 |
|
 |
|
Pepeknámořník
|
To Capricorn: Na večer se v tom jdu hrabat, takže vyzkouším 
|
| 15.7.10, 16:57 |
|
 |
|
Capricorn
|
Mně to poradil Kristensen (jeden z automechniků co sem na stránky chodí) a pomohlo mi to když jsem dělal zadní brzdy a měl jsem pak delší mrtvý chod.
|
| 15.7.10, 16:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|