| Autor |
Zpráva |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
myslím že jsi to špatně odhadnul asi nemáš pomeranč ale krupici
kolikátku máš trysku nevalíš tam toho jak prase  na rychlo tužidlo? a hustou barvu?
na správnou barvuje trachtýřek tam si naleješ a musí protéct za určitou dobu, pokud proteče rychleji teče poku je hustá tak to máš jak kolem piramid
pomeranč má pory miloš
|
| 8.7.10, 20:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pak problémy s mastnotou může to být silikon na kastli, olej z kompresoru, špatné ředidlo,
jinak když brousíš lak před stříkáním dávám drochu mýdla, pak odtřu benzínem a nakonec medovkou, zem polévám a celý se ofoukám, foukám i strop a okolí, nikdo se ke mně nesmí přiblížit miloš
|
| 8.7.10, 20:57 |
|
 |
|
varok
|
Mě většinou namíchají barvu už na stříkání. Sice to není úplně ono, ale nastříkat to jde. Já mám pistoli levnou z OBI, asi za 8 stovek a jde s ní stříkat docela pěkně. Sice mi říkal strejda, který kdysy stříkával auta, že tryska 1,5 je zbytečně velká, ale i s ní to jde. Lak docela pěkný, jen neumím udělat úplně lesklý bezbarvý lak. Ale jak jsem psal, chybama se člověk učí a je potřeba to mít v ruce. Učený z nebe nespadl. Koupil jsem předtím tu levnější barvu, né PPG, tak mi radili více vrstev, protože prý méně kryje. PPG prý stačí i 2 vrstvy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 9.7.10, 07:19 |
|
 |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
slovacek.milos píše: myslím že jsi to špatně odhadnul asi nemáš pomeranč ale krupici kolikátku máš trysku nevalíš tam toho jak prase  na rychlo tužidlo? a hustou barvu? na správnou barvuje trachtýřek tam si naleješ a musí protéct za určitou dobu, pokud proteče rychleji teče poku je hustá tak to máš jak kolem piramid pomeranč má pory miloš
nene krupica vypadá přece ináč, to kdybych věděl jáká tryska, na pistoli to není, ale asi na ho**o možná tak dvojka dle výsledku  tužidlo nevím jestli bylo rychlé nebo klasika. Metla OK byla řídká ale netekla.
Varok:mě taky namíchali metlu už jako směs ke stříkání. Trysku teď budu mít 1,4. Mě hodně udělalo taky to, že sem to utřel (tzn. že jsem nečekal až uschne metla)
Já měl barvu Valspar a lak 8-204, tužidlo 8-44, teplotu jsem měl no bylo ráno asi tak 6 hodin neděla cca 19°C.
Jinak lak jsem zbrousil pod vodou 2000šmirglem, jen lehce a pak vyleštil 3M a nějakým beranem co jsem objevil.
Vzal jsem to zlehka, správně jsem na to ještě meměl šahat, ale nemohl jsem se na to dívat, ne tak v twem jezdit.
Za nějaký čas to přebrousím znova, pokud možno už do hladka a repete 3M.
Nějaký fotky z akce - po broušení
po vyleštění
Blatník, keré mi lakýra skurvil - potoky laku - broušeno asi dva dny trpělivosti, nešel rozleštit včera s beranem jo
Druhý taky - ještě jsou vidět zbytky pokeklin pod blikrem
a kufr, na kterým byla komplet mlha, takže zase broušeno a pak 3M za šera

_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 9.7.10, 10:41 |
|
 |
|
varok
|
Nechci se tě nějak dotknout, já jsem taky amatér, ale když jsem si stříkal zadní lemy a myslel jsem si, že je to hnusně nastříkané. To co ty máš na fotkách, to je opravdu hnus. Já bych to raději nechal asi týden vytvrdit a stříknul bych to znovu. Nebo jestli se na to necítíš, tak do lakovny. Tam si ale za to berou nehorázné sumy. Jednou mi stříkali zadní levý sloupek na fáčku a dal jsem 1400,- kč. A to nevím, jestli to nedělali jen zástřikem, nebo jak se tomu nadává.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 9.7.10, 12:29 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
v pohodě, já nejsu člověk co by se urazil  vím, že to mám humusné, ale teď to přebroušení pomohlo, teda aspoň já to tak vidím na živo. Bez auta se ani nevyseru, potřebuju ho každý den, takže lakovna nepřipadá v üvahu a u známýho to taky bylo dlouho. Cítím necítím - nechcu dopadnout tak, že když sem to poprvý zkurvil, tak už se toho budu bát. To NE. Už to letos stříkat nebudu, uvidíme co to udělá zase po zimě, ať mě to pak zase nemrzí, že to vylezlo ven.
Hoď foto těch lemů jestli máš 
|
| 9.7.10, 13:31 |
|
 |
|
varok
|
Fotku lemů momentálně nemám. Jestli můžu poradit, vem si třeba kus kartonu, třeba 1x1m nebo kus plechu a podobně a tam si zkoušej stříkat nějakými zbytky barev. Trošku to pomůže dostat cit do ruky. Sice každá barva se chová jinak, ale budeš mít alespoň jistotu, že to není rukama, ale třeba špatně seřízenou pistolí, nebo něco jiného. Seřídit slušně pistoli, to dělá taky hodně, nebo naředit pořádně barvu. Mě ji naředili v obchodě, kde míchají a prodávají barvy, přímo na stříkání, ale taky se mi zdála ještě dost hustá, dal bych více ředidla.
|
| 10.7.10, 22:54 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
Jo díky, už jsem trénoval na starým blatníku, už mám tu satu pistol, s tím se stříká jináč. Ale chcu se zeptat??
Ředíte bezbarvý lak něčím, mě se zdá dost hustej. Díky
|
| 16.7.10, 13:27 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
hele, tys ten pomeranč rozleštil leštičkou na flexu?...já mám trošku krupici na dveřích a nejradši bych přeleštil celý auto, ale nevim, jestli to má cenu kupovat...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 16.7.10, 13:51 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Radek19_ae píše: Ředíte bezbarvý lak něčím, mě se zdá dost hustej. Díky
redi se redidlem ne?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 16.7.10, 14:05 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
Ondras83 píše: hele, tys ten pomeranč rozleštil leštičkou na flexu?...já mám trošku krupici na dveřích a nejradši bych přeleštil celý auto, ale nevim, jestli to má cenu kupovat...
na flexu ne, dal jsem do vrtačky takovej kotouč a valil, lehce zahřát lak, ale nepropálit. Kup nějakou pastu třeba 3M nebo fareclu a lehce to přebrus pod vodou nebo tou brusnou pastou a pak to vylešti a uzavři.
Edit: tu sem to nakupoval http://www.komplex3m.cz/
21lucas: asi jo, ale jakým?proto se ptám, ať to pak zas nenadělá paseku, zítra fouknu nádrž na simáka a chtěl bych to udělat na poprvý a nepřidávat si prácu 
|
| 16.7.10, 15:00 |
|
 |
|
varok
|
Většinou když se zeptáš tam kde kupuješ barvu, tak ti k tomu dají i potřebné ředidlo. Nejhorší je, že dají člověku nějaké značkové, které je hrozně drahé.
|
| 16.7.10, 17:21 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
no a nějaká *cenzurováno* zas sráží barvu a dělá hrudky...varoku varoku 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 16.7.10, 17:51 |
|
 |
|
varok
|
Ondráš: nevím do koho pořád rýpeš? Já jsem jen amatér a taky to tady VEŘEJNĚ PŘIZNÁM, JSEM AMATÉR  Tak jsem jen psal, že origo ředidla jsou drahé. Někteří tady psali, že používají normál nitroředidlo, nebo už přesně nevím. Když se někdo zeptá, čím se ředí bezbarvý lak, to je podle tebe normální? Ale když já napíšu, že origo ředidlem, které mu dají tam, kde ten lak kupuje, ale je dost drahé, to normální není? Mě to tady poslední dobou připadá jako v mateřské škole 
|
| 17.7.10, 20:35 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
už se to zas zvrhlo
No jinak jsem foukl tu nádrž - vše šlo podle plánu - skoro  , naředil jsem lak natužil, vyzkoušel na starým blatníku, krásně se to slívalo, tak jsem začal stříkat, jenže v půlce mi došel matroš (špatně jsem odhadl), tak rychle nalívám lak do kelímku a přelívám do pistole a havárie jak cip, kelímku upadlo dno  kua, pistol politá, moje hnáty, aj ponk. Sem byl nasraté, že sem radší pořádně nepohledal nějakou sklinku místo kelínka.
Pod umělým světlem
Denní světlo v cimře
Ta jedna strana je taká pomerančová, ale jinak sem byl pochláven, proti autu je 100 a 1. Pistol SATA jet90
|
| 20.7.10, 10:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |