Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
Rada nad zlato
Tak teď tady semnou jeden motor pěkně cvičí mám vše tak jak má být (rozvody) ale při otáčení klikou mě na každým pístu při přecházení horní úvratě ta klika jako by poskočí dopředu ve směru otáčení, tak nevim jestli je to normoš
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.3.07, 18:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Co to je za motor?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
29.3.07, 19:01 |
|
|
Kristensen
|
Drak píše: Co to je za motor?
Můj 1,8 16V Renault, jediný co mě teď napadlo tak že jsou prázdný zdvihátka na ventily
|
29.3.07, 19:46 |
|
|
Drak
|
Jak moc to bylo rozdělaný? Byla dule aj hlava? Při montáži, vylils z hydroštelů olej a zmáčkl je?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
29.3.07, 19:55 |
|
|
Kristensen
|
Hlava dole nebyla jen jsem ten motor přivezl z vrakáče i s náplní (olej v motoru) A nedělalo to, tak jsem ho umyl ale samozřejmě jsem vylejval z prostoru kolem svíček vodu takže jsem ho položil cca na 10 vteřin no a pak jsem vypustil olej, dal novej rozvoďák a abych měl jistotu že je správně napnutej (aby si sednul) tak jsem si s ním zatočil klíčem a v podstatě při třetím otočení to začlo a chvílema s ním nejde přes HU vůbec a mění se to chvíli to nejde přes HU na prvním a čtvrtým a chvíli na druhým a třetím.
|
29.3.07, 20:05 |
|
|
Drak
|
A bez svíček to dělá taky? Je možný, že jak to nějak leželo, tak se dostal buď olej nebo voda nad písty a dělá to bordel.
|
29.3.07, 20:08 |
|
|
Kristensen
|
Právě že to dělá i bez svíček a ve válcích je sucho (žádná voda)
|
29.3.07, 20:09 |
|
|
Kristensen
|
Jeďiná možnost která mě ještě napadá je že můžu namazat motor bez toho aniž bych ho natočil, olejový čerpadlo je hnaný rozvoďákem takže sundat řemen, ořech do vrtačky a roztočit oil čerpadlo pak nasadit řemen pootočit a znova sundat a zatočit s čerpadlem.
|
29.3.07, 20:14 |
|
|
Drak
|
Tak vylučovací metoda, sundej rozvoďák, natoč klikou písty doprostřed a protoč vačkama, jestli de pravidelně, potom sundej vačky a protoč klikou a uvidíš. Pokud máš inteligentní řemen, tak je oryskovanej a musí sedět s ryskama na kolech, tak eště zkontroluj rozvody.
|
29.3.07, 20:16 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud byl řemen použitej tak si poznačt směr otáčení
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.3.07, 20:17 |
|
|
Kristensen
|
Drak píše: Tak vylučovací metoda, sundej rozvoďák, natoč klikou písty doprostřed a protoč vačkama, jestli de pravidelně, potom sundej vačky a protoč klikou a uvidíš. Pokud máš inteligentní řemen, tak je oryskovanej a musí sedět s ryskama na kolech, tak eště zkontroluj rozvody.
jj řemen je oriskovanej od výroby a to sedí, když točím se samotnou klikou tak to dělá taky ale stačí zahejbat s vačkama a vrátit je zpět do základní polohy a už je to jiný a hlavně se to prostě prohazuje, chvíli na prvním a čtvrtým a pak zase pro změnu na druhým a třetím.
|
29.3.07, 20:18 |
|
|
Drak
|
Tak použitej bych nedal ani cizímu, natož sobě, škudlit 1500 na motoře a způsobit škodu za 15000 se mi moc nezdá...
|
29.3.07, 20:19 |
|
|
Kristensen
|
Sadra17 píše: pokud byl řemen použitej tak si poznačt směr otáčení
mám tam nasazenej novej a i na něm je směr.
|
29.3.07, 20:19 |
|
|
Kristensen
|
Drak píše: Tak použitej bych nedal ani cizímu, natož sobě, škudlit 1500 na motoře a způsobit škodu za 15000 se mi moc nezdá...
tady se vůbec nevyplatí šetřit obvzlášť když ten řemen stojí 1000
|
29.3.07, 20:20 |
|
|
Kristensen
|
mě to přijde jako kdyby se přepouštěly zdvihátka mezi sebou, zkusím ho zítra manuálně namazat čerpadlem
|
29.3.07, 20:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|