Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 13:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Pomeranč po lakování 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Je to sice na fotkách, ale zdá se mi, že tam plácáš moc barvy. Podle mě, jak mi vysvětlili u Nytrové v obchodě, je potřeba první vrstvu opravdu jen jemně poprášit. Potom asi za deset minut druhou vrstvu, tu už trošku větší aby se to slilo, ale né zase nějaké povodně.
Když ti upadlo na kelímku dno, co to máš za kelímky? Choď pro barvu se sklenkou třeba od okurků apod. Nebo prodávají přímo kelímky, tam kde míchají barvy. Ty kelímky vydrží barvu, ředidlo i tužidlo.

21.7.10, 09:21
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ano a ještě tam máš poměrovou stupnici podle který můžeš míchat

21.7.10, 09:42
Profil ICQ

Příspěvek 
varok píše:
Je to sice na fotkách, ale zdá se mi, že tam plácáš moc barvy. Podle mě, jak mi vysvětlili u Nytrové v obchodě, je potřeba první vrstvu opravdu jen jemně poprášit. Potom asi za deset minut druhou vrstvu, tu už trošku větší aby se to slilo, ale né zase nějaké povodně.
Když ti upadlo na kelímku dno, co to máš za kelímky? Choď pro barvu se sklenkou třeba od okurků apod. Nebo prodávají přímo kelímky, tam kde míchají barvy. Ty kelímky vydrží barvu, ředidlo i tužidlo.

jako moc metly??Já dávám první vrstvu metly jen poprach a jak to zmatní, cca těch deset minut dávám, druhou finální vrstvu metly. Pak nechám tak 15 minut, dávám první vrstvu laku, do deseti minut druhou.
Rád se přiučím - poraďte mi jak dávat ten bezbarv. lak? Nehci mít ale zase krupičku z malého množství. Teď mám připravený nárazník, tak bych chtěl ještě lepší výsledek.

Za rady budu rád...díky

kelímky byly takové na sodovku, nemohl jsem najít sklo, se m ito vymstilo :roll: ale tak chybama se člověk učí.

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

21.7.10, 10:28

Příspěvek 
Taky záleží, co máš za barvu. Pokud něco normálního (např. akryl), tak ten lak po cca 15-20 minutách je Ok, ale pokud máš barvu na vodní bázi (jakože ekologickou), tak na ní můžeš lakem až potom, co kompletně uschne podklad (tzn. barva).

P.S.: A vyplatí se dát tři vrstvy barvy (lehkej poprach, jemný nalití a finále) a tři vrstvy laku (stejně jako s barvou). Pak se totiž nemůže stát, že na ten poprašek narveš silnou vrstvu barvy (jednu), která ti po nanesení laku udělá to samý, co ti udělalo auto (není to jen přípravou podkladu, ale i sílou vrstvy barvy a laku).

21.7.10, 18:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Stříkání se člověk učí roky...nemůžeš po sobě chtít zázraky....Je to opravdu um..To že máš pistoli z OBI neznamená že je špatná...naopak někdy může bejt lepší než profi,kterou neumíš naštelovat,to je pak absolutní průser...Je to všecko o rukách,citu a hlavně vidění co a jak stříkáš a kam dopadá barva.Jinak mezi vrstvami laku a barvy nedělej velký přestávky,jinak se to nesleje,bude to jako oranice a bude se to hlavně za pár let loupat jako záda...Barvu moc neřeď,protože bude téct,nestříkej zbytečně z dálky a s velkym nánosem barvy...Buď u toho ladnej a v pohodě.Dělej to tak,jako bys to dělal každodenně.Měj pistoli volně v ruce a né v křeči a bude to v poho...prostě když se to nepovede tak znova.jak se budeš bát,tak to už je špatně...

21.7.10, 22:53

Příspěvek 
Dundee píše:
Taky záleží, co máš za barvu. Pokud něco normálního (např. akryl), tak ten lak po cca 15-20 minutách je Ok, ale pokud máš barvu na vodní bázi (jakože ekologickou), tak na ní můžeš lakem až potom, co kompletně uschne podklad (tzn. barva).

P.S.: A vyplatí se dát tři vrstvy barvy (lehkej poprach, jemný nalití a finále) a tři vrstvy laku (stejně jako s barvou). Pak se totiž nemůže stát, že na ten poprašek narveš silnou vrstvu barvy (jednu), která ti po nanesení laku udělá to samý, co ti udělalo auto (není to jen přípravou podkladu, ale i sílou vrstvy barvy a laku).

Takže poprach, pak dát více a ještě nechat fleky?A nakonec finál říkáš? Ten lak taky lehce poprášit? Ať to pak nezmatní ta slabá vrstva laku? Nevím proto se ptám :)

patrik-hp - z OBIčka pistol nemám, mám satu, dobře se drží, pěkně stříká, tlak mám tak 3,5 baru a furt že prej je to málo, už se nebudu dohadovat se susedem, on stříká židle, tak je chytrej jak rádio. Mě už namíchají hotovou směs barvy, to neředím. Ale ten lak se mě zdál hustý - dal jsem tam trochu ředidla, ale pod určitým úhlem je ten lak takovej divnej, asi to ředidlo. Učenej z nebe nespadl, voly jako by shazovali. Díky za rady kluci, pokud ještě můžete a znáte nějakou problematiku, tak budu rád... :)

22.7.10, 10:35

Příspěvek 
No, já stříkal metlu poprvé minulý rok, sice jen zadní lemy, ale taky dost fuška se do toho trošku dostat. Je to o něčem jiném než normální barva. Já na plnič nastříkal jen opravdu jemný poprašek. Po asi 10 minutách jen mastříkal druhou vrstvu, ale zase jen jemný poprašek, ale jemně více než tu první vrstvu. Při té druhé se to už trošku slije. Pak jsem dal třetí vrstvu a už docela pěkný povrch. Vyčistil jsem pistoli a po asi 15 minutách jsem stříkal bezbarvý lak. Zase první vrstvu jen jemně a druhou trošičku víc. Více vrstev bezbarvého laku jsem nedával a výsledek je podle mého slušný, ale né úplně dokonalý.
Jak psal patrik-hp, tak stříkání se člověk učí hodně dlouho. Čím více toho člověk nastříká, tím lépe to bude mít v ruce.
Když někdo vezme poprvé do ruky pistoli, tak nebude mít povrch nádherně čistý jako profík, který stříká auta už několik let.
Možná zkus táhnout tu pistoli trošičku rychleji, možná máš moc pomalý pohyb. Podle fotek se mi zdá, že tam máš opravdu moc velkou vrstvu laku. Možná to ale zkresluje, bylo by potřeba to vidět.

24.7.10, 11:59

Příspěvek 
Tu metlu/barvu chápu. A ten lak to dáváš do hladka tu první vrstvu, nebo to jen poprašuješ? A pak až druhou vrstvou to sliješ?? Tys ředil bezbarvý lak, nebo si to jen natužil a valil? Sem dneska byl kupovat červenou metlu a lak na nárazník, tužidl o je prej klasika. Mám to v plniču, tož vybrousím a chcu to stříknout.
Nepotřebuju dokonalý povrc h, stačí mi lepší než jaký dává BMW na nová auta. Už jsem se do toho naučil dívat jak to kryje, jak se slívá. Pistol můžu zkusit tahat rychle, jen sem se obával, ať tam není krupice (že se to nesleje)

26.7.10, 11:31

Příspěvek 
S lakem je to jako s barvou, nejdřív poprášit, pak trochu nalejt a nakonec "dolejt", aby byla souvislá vrstva. Když ten lak naliješ v první nebo ve druhý vrstvě, tak ti to poteče a pak budeš brousit a leštit jak de*il...

26.7.10, 11:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Díky chlape to sem chtěl slyšet :)

26.7.10, 13:50

Příspěvek 
S bezbarvým lakem jsem to dělal stejně jako s metlou. První vrstva jen poprašek a druhá vrsva už konečná, tedy aby se to slilo. No, já si myslím, že je lepší táhnout pistoli rychleji, ale né zase moc rychle. Musíš prostě vycítit jak rychle ji táhnout aby byla vrstva jen jemná a ne 1mm. Taky záleží na nastavení pistole. Pokud máš seřízené velké množství barvy a malý rozprach, tak to taky asi není dobré. Musí to být akorát. Více ti ale asi poradí mistři lakýrníci, asi patrik- hp, nebo někdo jiný.

26.7.10, 16:18

Příspěvek 
Prostě se d otoho musím dostat :) ináč to nevidím. Pistol už mám seřízenou, teď to bude pouze v rukách :wink:

Jinak jsem teda brousil znova ten C sloupek a leštil

Při broušení - horní část ještě nebyla do hladka

Obrázek Obrázekhttp

Vyleštěno a už dobrý hladký :)

Obrázekimg836 Obrázekimg836 Obrázek Obrázek

Druhou stranu mám rozpracovanou

28.7.10, 16:59

Příspěvek 
Je vidět, žes tam měl dost materiálu. Teď už je to mnohem lepší :wink:

P.S.: Kolegovi jednou trochu stekl lak a při lehkym přebroušení se dostal rovnou do barvy :? Takže opravdu stačí slabý vrstvy a dávat trochu majzla, aby to neteklo :wink:

28.7.10, 17:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Já jsem si kdysy taky nechal lakovat levý sloupek na fáčku, protože jsem měl fáčko nově a nechtěl jsem ho moc prznit. Už nevím čím jsem ho škrábl jen lehounce a už byl plnič. Takže origo barva je hooodně teňoulinká. Když jsi to takhle brousil a pořád jsi byl jakoby v bezbarvém laku, to jsi musel dát pořádnou vrstvu. Jéje. A pak se divíš, že ti to dělá krupici? Nemyslím to jako urážku, ale jako radu. Já jsem taky amatér a neumím stříkat jako profík, ale snažím se to doučit, aby to trošku vypadalo. Není to jenom o tom, koupit si drahou pistoli a machrovat. Je to jenom o cviku.

28.7.10, 18:06

Příspěvek 
A když jsi ten bezbarvý lak vybrousil, to jsi potom hned leštil? To jsi tedy nemusel ten bezbarvý lak stříkat :D

28.7.10, 18:08
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další