Deravy vyfuk - docasna oprava, nasledna vymena
Autor |
Zpráva |
borek
|
Deravy vyfuk - docasna oprava, nasledna vymena
Zjistil jsem, ze mi uhnila packa na stredni casti vyfuku, cimz padem se do nej udelala i solidni dira. Resim ted jak to docasne opravit nez s tim dojedu ke znamemu, co to nejak porychtuje. Zkousel jsem to omotat alobalem a stahnout takovym slabym plechem, ale nevydrzelo to a prasklo {alobal}. Bohuzel je to zespod v ohybu, takze se tam cokoli blbe priklada. Nevim na kolik se ten vyfuk rozzhavi, jestli by se to dalo eventualne necim omotat - nejaka lepsi izolepa? nebo je to blbost? ci jak to docasne opravit? Ten alobal je asi docela dobry material, ale je slaby - tak cim ho zpevnit?
Nasledne - jedna se o stredni cast vyfuku u auta na dojezd - ma smysl to zavarovat nebo vymenit za jety ci novy za cca 700?
Dekuji
_________________ Fabia kombajn 1.4MPi 16V 55kW 4/2003 ambiente interier blue edition na pojezd
|
31.7.10, 18:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Jsou takové různé tmely na díry. Jedny jsou takové jemné pasty v tubě, jako pasta na zuby a ty jsou spíše na přetěsnění spojů jednotlivých dílů výfuku. U nás mají ale ještě takový tmel v malé plechovce. Stojí asi 90,- kč a vypadá jako tmel se skelnými vlákny. Tím bych to napatlal a omotal nějakou páskou. Kdyby jsi bydlel blíže k ostravě, mohl jsem ti dát střední díl na BMM za pár korun. Je skoro nový, měl jsem ho na autě jen na STK a celkově asi měsíc. Ta pasta má na plechovce nějaký německý název.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.7.10, 19:08 |
|
|
p.s.
|
Naposledy upravil p.s. dne 1.8.10, 10:35, celkově upraveno 1
|
31.7.10, 20:01 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
svár je svár nic nenahradí železo tak dobře jako jiný železo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.7.10, 20:05 |
|
|
borek
|
tmel/zaplata
aha, to me nenapadlo s temi specialnimi pripravky -Nejake vase zkusenosti = jakou to ma zivotnost/dojezd? Je to jenom spis na prekonani krize nebo se s tim da fungovat dlouhodobe? Nez abych za to vyvalil nejake love misto jineho kusu vyfuku ;]
_________________ Fabia kombajn 1.4MPi 16V 55kW 4/2003 ambiente interier blue edition na pojezd
|
31.7.10, 23:01 |
|
|
Dundee
|
Pokud jsem to dobře pochopil, tak ti uhnil držák na střední části. Není nic jednoduššího, než držák hodit do kufru, díru omotat tím alobalem (tak šest vrstev, pak stáhnout vázacím drátem a za držák na kastli to přivázat zase vázacím drátem. Takhle pár kiláků ujedeš a pokud se to propálí, tak to bude trochu dělat bordel, ale vejfuk ti neupadne na zem.
P.S.: A vzhledem k ceně výfuku (podle AutoKelly bez slevy Starline výfuk, který vydrží dva roky jako každej jinej, za 622,- Kč) bych se na sváření vybodl a rovnou koupil jinej
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
1.8.10, 08:43 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nojo to sou ti kolenovrti A kdyz alobal, tak ne ten tenkej na peceni, ale tvrdej.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
1.8.10, 10:17 |
|
|
Jiri
|
uz to bylo napsano a napisu to znova..vzhledem k cene vyfuku, ja kupoval pred peti lety cosi..nevim co uz cena asi 650 prostredek a 650zadek tak nejak to bylo a je tam dodnes a auto ma za sebou za pet let tak 50...60tis km....takze za nejaky tmem das treba taky 150, predpokladam ze nemas moznost si to svarit sam takze za to taky nekde zaplatis..tak bych tam vlezl....alobal slozil na nekolikrat a zadratoval z obou stran....a pak koupil novy dil....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
1.8.10, 11:38 |
|
|
varok
|
To co jsem psal já, to je jen nouzovka na pár dní. Dá se s tím jezdit třeba 14dní, ale pak se ten tmel vydrolí. V AUTO KELLY výfuk Starline za 620 kč,- ? No fuj. To si raději koupím od poláků výfuk Polmo za 500,- kč a vydrží asi 3 roky. Starline sračky bych nekoupil nikdy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.8.10, 17:13 |
|
|
Dundee
|
varok: Vidíš, já byl se Starline věcma vždycky spokojenej Na 405 TD s těžkym motorem silentbloky ramen, uložení stabiku a všechny čepy vydržely přes dva roky (necelých 60.000 km), což je super, protože čep Febi (za dvojnásobnou cenu) vydržel přesně 8.500 km
P.S.: A Starline je jen obchodní značka, někdy se pod tím skrývá kvalita, jindy pšonskej nebo čínskej šmejd
|
1.8.10, 19:01 |
|
|
varok
|
No nevím, já co jsem kdy u kamarádů viděl, to mi stačilo k tomu, abych tam nic většího nekupoval. Kdybych už to dělal, jak mi radili kluci v jiném tématu, že si tam koupím normální kvalitní značku, né Starline, tak bych ještě přimhouřil oči, ale Starline opravdu ne. Jsou to ty akumulátory, čepy řízení, silentbloky apod. Úplně opačná zkušenost.
|
1.8.10, 19:54 |
|
|
borek
|
hodne hloupa otazka
Dle dobrych rad jsem to omotal nekolikrate slozenym alobalem - cca 4-5 vrstev a pridal kolem toho medeny drat a ted uz je to naprosto v pohode. Teda nejspis to bude zrat jak tank, ale 20 kilometrovou projizdku to zvladlo bez ztraty kyticky.
Co me, ale trochu zneklidnilo bylo to co jsem nasel na stredni casti vyfuku:
Bosal
MEO-362
C2 02 0827
WK21 04 PLANT 45/4
jelikoz to auto je takovy nestandartni kozokockopes, jak uz jste mi tu radili, nejsem si jisty, co si teda vlastne poridit za kus.
Je jasne, ze je tam za trubkou od motoru katalyzator a muj odhad, ze to co potrebuju se typove jmenuje: 282-755
http://www.vyfuky-bosal.cz/?p=vyfuk-SKO ... d=07405417
nevim jestli jsou nejake rozdily v tech kW nebo je to fuk.
Muzete mi rict, jestli je muj usudek spravny?
Nerad bych poridil neco, co mi bude k nicemu
Dekuji
Apropos tech vyrobcu je hafo - ma smysl se zapodivat s autem na dojezd s nejakou znackou nebo je mozne pouzit jakykoli shit typu Starline/Clarion/POLMOSTRÓW - zkratka to nejlevnejsi....
|
3.8.10, 17:34 |
|
|
Dundee
|
282-755 je správnej díl. Na kW nesejde, ty vejfuky jsou stejný. Hlavní je, aby příruba měla tři otvory (na karbec jsou jen dva a před tlumičem dopředu je i ta trubka delší).
|
3.8.10, 17:37 |
|
|
varok
|
Ano, výfuk pro karbecy má tu trubku delší a jen dva otvory v přírubě. Výfuk pro BMM má tu trubku kratší o ten katalizátor a přírubu ve tvaru trojúhelníku se třemi dírami. Bosal bych dnes už nekupoval. Kdysy prý dělali slušné výfuky, ale dnes je to jeden z nejhorších. Myslel jsem, že dobré výfuky dělý Tyll, ale tady na ně všichni nadávají, tak nevím. Polmo strow, nebo jak, ty jsou prý dobré. Sice zpracování horší, hold poláci, ale prý vydrží docela dlouho. Minimálně 3 roky v klidu. Za těch pár korun ideální pro šetřílky. Lepší než nějaký po...ý Starline.
|
3.8.10, 22:06 |
|
|
borek
|
takze je to stran kvality vyfuku jedno?
Skusim tedy najit nejakeho levneho dodavatele - trebas toho polskeho - kdyby to vydrzelo ty tri roky, to je snad az moc ;[]
Jinak pri hledani jsem nasel zajimave stranky http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009072602 Je to prave o tech BOSALech...
Znam je z jinych komentaru, ale ted tam zacaly pribyvat i technicke veci z Facka...
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010062003
Mozna je to nekdo mistni....
|
4.8.10, 08:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|