Autor |
Zpráva |
mposchl
|
Kontrolka dobíjení žhne a s otáčkami svit roste
Ahoj, mám dotaz, už su bezradný - omlouvám se za nové téma, někde jsem něco podobého četl, ale nedaří se mi to najít - svítí mi kontrolka dobíjení na mé Feldě (1.3i 40kw LXi kombi 96). Na baterce napětí cca 13.5V stále. Najezdil jsem asi 100km, čili sobíjet aspoň trochu to musí, protože prý baterka odjezdí bez dobíjení se světly tak max 20km...ale zítra jedu na dovolenou a mám z toho strach...vyměnil jsem relé s uhlíky, ale nic.. Čím to může být? Diody?
_________________ práce na Š Felicia 1.3 1996
|
4.8.10, 20:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
volnej diodovej můstek nebo diody na odchodu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.8.10, 20:57 |
|
|
mposchl
|
a da se to nejak jednoduse spravit?teda myslim rozebrat a vymenit?nikde v nahradnich dilech jsem nevidel nic jako diody...
|
4.8.10, 21:16 |
|
|
Jarda S.
|
nejdřív dotáhni ten můstek to je zadarmo vyndáš altík sundej zadní dekl je tam M6 a 3x M5 + regulátor pak ho sklepni a ty 3x M5 dotáhni vevnitř a zalep je barvou jinak se povolí znova
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.8.10, 21:29 |
|
|
varok
|
Diody se samostatně prodávají většinou jen ve specializovaných obchodech na autoelektro. V autodílech většinou mají jen celý usměrnovací blok, myslím 3 velké diody a tři malé. Je potřeba jen rozebrat altík, odpájet původní blok a připájet nový. Ten stojí myslím okolo 9 stovek, možná se dá sehnat i levněji. Možná by stačilo dotáhnout ty šrouby jak radil Sádra.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.8.10, 18:34 |
|
|
Jarda S.
|
9 stovek za šest diod který stojí 30,- jedna akorát je s tim drobet práce
|
5.8.10, 18:41 |
|
|
varok
|
Nejlevnější celý blok jsem viděl za nějakých asi 6 stovek, ale nějaké pofidérní kvality. Nějaký značkový stojí asi 9 stovek.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.8.10, 19:10 |
|
|
KuBiSaK
|
Mel jsem stejny problem a byl to diodovy blok .... Ohledne toho meneni diod tak ja sem je tam mel nalisovane takze vymena moc nepripadala v uvahu
_________________ Skoda Rapid 136 rv.89
|
6.8.10, 17:38 |
|
|
Jarda S.
|
dou vylisovat a nalisovat nový
|
6.8.10, 19:44 |
|
|
varok
|
Jo, jdou vylisovat a nalisovat nové. Je stím ale hrozná dupačka. Vyměníš jednu a posere se druhá. Já bych raději volil celý nový blok.
|
7.8.10, 13:52 |
|
|
Jarda S.
|
když vyměníš všechny tak to vyjde o dost levnějc
|
7.8.10, 18:57 |
|
|
mposchl
|
no, ten blok se da koupit skutecne kolem 6set v autokelly treba.. ja to nakonec vyresil tak, ze jsem vymenil regulator s uhlikama, napeti trochu stouplo, ale stejne to svitilo, takze jsem nechal kamarada prohledat pudu a vymenili sme altak a bylo. A za 500 mam altak po GO . Zadny srani s milostpani, ti vydridusi nevedi, co za to chtit, nejaky mustek s 6diodama a 500% marzi :-/ Kazdopadne diky za rady!
|
10.8.10, 09:57 |
|
|
p.s.
|
|
10.8.10, 11:16 |
|
|
XXXWRCXXX
|
na mojej felde robi to iste uz 6 rokov,menil som raz alternator kupil som novy asi pred 4 rokmi a robi to stale.odpojil som kabel od alternatoru a napojil som zvlast novu kontrolku a ta vobec nepresvita ,takze tipujem ze bude chyba niekde v pristrojovke ,ale ked som zbadal kolko tam je veci tak som sa nato vybodol.skus napojit zvlast kontrolku ak nepresvita tak dobija ok.zijem stim 6 rokov v pohode
|
10.8.10, 12:19 |
|
|
Jarda S.
|
já mam opačkou zkušenost mě to nedělalo pak odešla dioda takže jinej aktík a už to zase dělá
|
10.8.10, 16:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|