Autor |
Zpráva |
BigTom
Tydýt
|
help pojistková skřin
zdravim posledni době me trapi zřejme něco v pojistkove skřini,
1.při cestě se mi stalo,že na vteřinku zhasla světla,
2.při některych startech když dam klič do prvni polohy tak se mi nerosviti kontrolky,lehce pootočim kličem pojistkove skřini zacvaka a kontrolky naběhnou
3.při prvi poloze by melo jet čerpadlo benzinu,ale když dam někdy do druhe polohy tak se znovu zapne a při tom startuje...
jinak tyto neplechy to děla vetšinou po ranu jak jsem psal v bodě 1 jde s pojistkove skřině cvakani...
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3MPi
|
13.7.10, 15:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
neni problem ve spinaci skrince?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
13.7.10, 15:45 |
|
|
BigTom
Tydýt
|
nevim elektika je pro mě španělska vesnice myslel jsem že je to pojistkova pořad to tam cvaka tak nevim
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3MPi
|
13.7.10, 16:44 |
|
|
varok
|
Tak je potřeba zjistit, jestli je něco s pojistkovým panelem, nebo jestli je špatná spínačka. Může to cvakat v pojistkovém panelu, protože spínačka může mít špatný kontakt. Když otočíš klíčkem, tak by se měl sepnout kontakt. Někdy, když už je spínačka opotřebovaná, mohou být ty kontakty opálené, zaoxidované nebo už unavené. Otočíš klíčkem a místo aby se natvrdo seply ty kontakty, tak je spojení přerušované a tím pádem se přerušuje i napájení relátek v pojistkovém panelu a proto cvakají. Můžeš i vytáhnout postupně všechny relátka, raději jedno po druhém a pořádně ocistit jejich kontakty, takové ty plíšky. Potom stříkni i nějaký kontox nebo něco na kontakty do patice relátka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.7.10, 17:47 |
|
|
skodovkovy
|
Ja mám podobný problém. Mám fávo r.v.90. Klucik v polohe 1 - nic nesvieti, žiadna kontrolka a ani nádrž neindikuje. V polohe 2 toci starter. Káble skontrolované na inducke, alternátore a spínacej... A este... Pri startovani jedno relátko cvaká v poistkovej skrinke... A chýba mi schéma iba zapalovania. Poradí niekto kam este pozriet? Dakujem...
|
7.8.10, 10:54 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
spínací skříňka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.8.10, 10:58 |
|
|
skodovkovy
|
Nuž omrknem dôkladnejšie. Zatial dakujem...
|
7.8.10, 11:01 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
omrknout nepomůže chyba bude uvnitř a tu okem neuvidíš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.8.10, 11:05 |
|
|
skodovkovy
|
A len tak náhodou: Nemôže byt niekde vypadnutý kábel alebo niečo navhnuté? Lebo:
Ráno som bol na nom preč a bez problémov. Normálne som zaparkoval. Cez den husto pršalo a poobede točím točím a nič. Zrazu bez štavy.
|
7.8.10, 11:11 |
|
|
skodovkovy
|
Spínacia to asi nebude, lebo som vytiahol všetky káble z nej a navzájom som ich skušal prepájat a nic. Kontrolky nezasvietili.
|
7.8.10, 17:25 |
|
|
varok
|
Tak bude problém v pojistkovém panelu. Teď přesně nevím, jak je napájení budíků, ale myslím že dohromady s levými obrysovými světly. Jestli je to r.v. 90, tak tam měly pojistkové panely velké problémy. Možná jen stačí očistit všechny konektory, ty vývody na relátkách a hlavně pojistky. Ty válcové škodovácké často oxidují.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.8.10, 17:32 |
|
|
skodovkovy
|
Skusim teda očistit...
Ale mne tam jedno relátko cvaká, ked zapnem klučik do polohy 1
|
7.8.10, 18:03 |
|
|
Bukaj
|
Hlavně ty pojistkovky starších Favoritů mají po letech dost studeňáků - šetřilo se na cínu.
Pomůže vyndat pojistkovku a kompletně propájet obvody - přidejte klidně 50 gramů cínu, pomáhá to
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
7.8.10, 18:16 |
|
|
Desperado
|
Jak píše Bukaj, vyndej pojistkovku, rozdělěj ji, pořádně proletuj a mělo by to být OK. Jenom si dej pozor, ať Ti cín nespojí jednotlivý obvody
_________________ Škoda Favorit 136LS
|
7.8.10, 19:23 |
|
|
skodovkovy
|
Tak som sa pohral s tou poistkovou skrinou a pomohlo. Len ma mrzí, že neviem, kde presne bola zrada. Ďakujem za pomoc, sam by som si nepomohol. Pekny zbytok večera prajem...
|
7.8.10, 19:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|