Autor |
Zpráva |
varok
|
Repase dílů
Chtěl bych poprosit o názor, jestli podle vás má smysl si nechat zrepasovat staré origo díly, nebo jestli se to nevyplatí. Jde mi o to, že dnes je všechno origo drahé, nebo se prodávají jen sračky od Žlutých nebo Turků. Vím o firmě, která repasuje díly a vypadají jako nové. Tak jestli to má smysl, dát zrepasovat origo díly z fabriky, nebo je lepší koupit nové bláto. Jestli s tím má někdo zkušenosti.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.8.10, 11:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Repase dílů
záleží aj na tom čo používajú pri repasi, ak do riadenia dajú tie čínske teflonové futrá tak to význam nemá, ak sa im podarí zohnať tie futrá origo, alebo nebodaj prvovýrobu tak áno...
tak je to s každým dielom, vyzerať môže super, aj to očistia ultrazvukom ale výsledok je v mnohých prípadoch čínsky aj keď v československom vydaní....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.8.10, 12:13 |
|
|
ferrari
|
Presne, ako píše Michal...inak, čo také by si si chcel dať zrepasovať? Aké diely sa vôbec na to hodia? By som povedal, že naozaj to riadenie a tlmiče. Možno altík/štartér...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
9.8.10, 13:48 |
|
|
Hiro
|
řekl bych že to co píše ferrari je nejlogičtější a nejužitnější možná karb si dát pořádně do kupy, a pokud to má tak rozdělovač ještě si myslím
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
9.8.10, 14:28 |
|
|
varok
|
Já myslel brzdy apod. Řízení mám v garáži náhradní, protože ho nikdo nechce. Tlumiče vím o firmě, která je prodává, ale moc tomu nevěřím. Vím ale o firmě, která repasuje třeba posilovač brzd, válečky, třmeny a držáky, pakny na zadní brzdy, destičky apod. Viděl jsem zrepasované jejich díly a vypadá to pěkně. Dají to i do zinku, takže super. Je to sice asi na stejné cenové urovni, jako ty levnější neznačkové věci, ale pokud by to něco vydrželo, tak si myslím že je to lepší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.8.10, 17:02 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zrovna brzdy uděláš snadno doma s dílama kolem 150,- za jeden třmen zadní válečky se nevyplatí a hlavní válce bejvaji vydřený tak to kolikrát ani nejde
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.8.10, 17:14 |
|
|
varok
|
Jo, ale o tom se tady bavím. To jsou díly Thaiwan a ho**o to vydrží. Každý rok se mi to nechce dělat znovu. Třeba jsem viděl držáky třmenu a třmeny na fáčko a feldu a vypadalo to docela pěkně. Nové koupíš za 600,-kč např. a tam ti to udělají nevím třeba za 500,- kč. Je to ale origo po repasi a ty v obchodě většinou Thaiwan. Tak jsem se ptal.
|
9.8.10, 17:27 |
|
|
varok
|
Jinak kdyby někdo z Havířova a Ostravy chtěl, vím kde opravují karbecy Jikov.
|
9.8.10, 17:27 |
|
|
Jarda S.
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.8.10, 17:33 |
|
|
Ondras83
|
varoku, zase řešíš uplný blbosti...
přední destičky koupíš originál, sice na tom není škoda, ale TRW, kotouče jakbysmet (a existujou i lepší, než originály), zadní pakny fungujou všechny stejně, od vika po TRW nebo originál VW díl...akorát každý stojí jinak, zadní válečky jsou Fragokov, takže žádný turci nebo rákosníci, hlavní válce se daj sehnat i Valeo, což je originál VW díl....
prostě zajdi do krámu, řekni, co chceš, donesou, pokud nebudeš spokojenej se značkou a tím pádem "kvalitou", tak si vyžádej lepší díly, ale potom ať nikde na netu nečtu, jak sou všichni svině drahý, že to a to stojí o stovku nebo dvě víc a už to sou zloději...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.8.10, 12:05 |
|
|
varok
|
Zase jsi mě Ondráš nepochopil Samozřejmě jdou sehnat origo díly. Jestli se destičky a podobné blbosti repasují, viděl jsem že ano, to jsem nemyslel. Nové kvalitní stojí pár korun a nevyplatí se je repasovat. Já mysle spíše zadní válečky, pakny, HBO apod. Jestli se dají sehnat i turci a číňani i tyhle díly nevím. Já se jen ptal na názor všech, jestli se vůbec vyplatí nechat repasovat třeba právě ty pakny nebo HBO apod., nebo jestli ne a lepší je koupit nové? Jestli s tím má někdo zkušenosti, jestli to už někdo dělal a jezdí s tím. Vidím ale, že je asi teda lepší koupit nové.
Ty destičky TRW už ale asi kupovat nebudu. Každý tu firmu chválí, ale buď jejich kotouče nebo destičky stojí za hovínko. Podle mě jsou kotouče dobré, ale destičky tvrdé jako kámen. Ze začátku pískají jako stará Karosa a potom to bere na kotoučích, že jsou tak na jednu sezonu. Mám i kotouče i destičky TRW. Mám je tam ani myslím ne rok a kotouče už jsou dost vybrané a jedna destička na levém kole se mi ulomilo obložení.
|
15.8.10, 13:27 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Co je HBO? Krom toho TV kanalu...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.8.10, 14:40 |
|
|
Ondras83
|
já sem tě pochopil...
dneska koupit kvalitní HBV není problém...dá se sehnat origo (i kelly má) nebo nějaká druhovýroba a pak čína...
nevim proč to řešíš...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.8.10, 20:44 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Neni to až tak uplně do tématu ale moje zkušenost z okolí: Všichni prskají na neorigo díly. Všichni kupují starline.
|
16.8.10, 00:04 |
|
|
Jarda S.
|
jistě vždycky má přednost cena před kvalitou a pak každej nadává co to prodávaji za sráče
|
16.8.10, 10:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|