Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 17:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 spínací skříňka Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek spínací skříňka Felicia
Ahoj,
při startování auta se mi rozbila spínací skříňka, resp. její "nezámková" část (elektrická spínací mechanika). Otočím klíčkem a ten se mi nevrátí z polohy II. do polohy I., pořád točí startér. Musím to vždycky s citem vrátit sám, abych si auto zase nechcípnul :roll:
Tu novou spínací mechaniku už mám koupenou. Jenom bych se chtěl zeptat, co všechno budu muset rozebrat, abych se k tomu dostal? Drží to na 1 nebo na 2 červících?
Díky za odpověď!
Jirka

18.3.08, 08:33
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: spínací skříňka Felicia
JiMik píše:
Ahoj,
při startování auta se mi rozbila spínací skříňka, resp. její "nezámková" část (elektrická spínací mechanika). Otočím klíčkem a ten se mi nevrátí z polohy II. do polohy I., pořád točí startér. Musím to vždycky s citem vrátit sám, abych si auto zase nechcípnul :roll:
...

s tímhle jezdím už od Vánoc, ještě nebyl čas :)
až to natrénuješ, tak mi popíšeš postup, jo :D dík a hodně zdaru

18.3.08, 08:43

Příspěvek spínací skříňka Felicia
Ahoj,
tak už mám vyměněno.
Doporučený postup: jeden šroubek (červík) drží elektrickou spínací mechaniku shora, druhý je vespod. Pro výměnu vadného dílu je třeba vyndat přístrojovou desku. K dolnímu šroubku se nedá "normálně" dostat, tak doporučuju použít vrtačku a vyvrtat si do plastu pod spínací skříňkou přiměřeně velkou díru, kterou prostrčíš šroubovák a vyšroubuješ a po výměně zase našroubuješ spodní šroubek. Ještě před výměnou a přehozením kabelů na novou mechaniku vřele doporučuju zkontrolovat velikost otvorů v té nové mechanice, jestli tam půjdou původní šroubky bez problémů, nebo jestli je třeba otvory vrtačkou (nožem) zvětšit !!! (Přiznám se, že jsem to neudělal. Zjistil jsem, že tam šroubky nedostanu, takže jsem zase kablíky přehazoval na starý vadný díl, zvětšoval jsem otvory na novém a pak zase přehodit kablíky ... pěkně jsem se vyvztekal a zanadával jsem si .... i sobě ... :roll: ) Varianta 2 je použít nějaké jiné šroubky na přichycení. Hodně zdaru ... :lol:

Jirka

1.4.08, 08:46

Příspěvek 
ja pri vymene spinacky pouzivam jinej postup>

sundam plast pod volantem
povolim 4x sroub co drzi hridel volantu
cele to i s volantem a spinackou vyvesim mirne dolu a doleva - snadnej pristup k zamku i spinacce, netreba nikam vrtat dirky.

1.4.08, 11:43
Profil ICQ

Příspěvek 
až na to bude čas, tak z těch vašich dvou postupů udělám jeden :D díky za memo

1.4.08, 14:04
Mistr mechanik

Příspěvek 
já to taky dělám 4 x šroub a celý volant dole to se stím tam drbeř půl dne a ještě tam zalomit červík, nebo něco blbě nasadit by mě kleplo miloš

1.4.08, 15:42

Příspěvek 
Ahoj,

prosím Vás o radu. Mám stejný problém jako zde popsaný. Při otočení klíčku se mi to pověsí v 2. poloze a musím to ručně vrátit do polohy 1. Neudělá to sice vždy, ale občas ano. Současně se rozsvítí vykřičník na přístrojové desce.

Podle toho co jsem se tady dočetl....co to znamená nezámková část? Chápu to tedy správně, že není v tomto případě nutné vyměňovat celou spínací skříňku? Co tedy koupit nového? :/

Díky za pomoc.

18.8.10, 19:13

Příspěvek 
skús najprv dierou pre kľúčik nastriekať hadičkou poriadne množstvo napr. WD...

ak to nepomôže potom vymeniť spínačku - zámkovú časť, orech s kontaktami tam môže ostať aj pôvodný...

18.8.10, 19:19

Příspěvek 
A u felicie jsou klasické červíky? U favorita jsou takové zalomené bez drážky. To je teprve prdel dávat dolů. A nebo jsem povoloval špatné šroubky :) .

18.8.10, 20:15

Příspěvek 
smotný orech - tú časť s kontaktami držia také malé červíky, ale samotnú spínačku drží jeden zalamovací šroub, ja do neho navŕtam dieru, naklepem imbusák a normálne ho vytočím...

ešte objímku na volantovej tyči držia dva také zalamovacie šrouby, ale to dávať dole netreba...

18.8.10, 22:04

Příspěvek 
Aha, já si celou dobu myslel, že se musí měnit celá spínačka i s tou zadní částí, která je přišroubovaná tím zalomeným šroubkem. Takže když blbne jen ta elektrická část, ale zámek spínačky je v pořádku, tak stačí vyměnit jen tu zadní část s fastony? A to drží pohromadě obyčejný červík z drážkou na šroubovák? Tak moc děkuji za tip, kdybych náhodou někdy měnil spínačku. Teď jsem nedávno měnil tu trubku s tyčkou od volantu, koupil jsem na vrakecu za 50,- kč :D To bylo nadávek, než jsem povolil svoji spínačku. Ten zalamovací šroub, to byl ale zase výmysl, pane bože. :evil:

19.8.10, 18:17

Příspěvek 
áno, stačí vymeniť iba tú časť s kontaktami...

toto je celé
Obrázek

a toto sú kontakty
Obrázek

u Feldy je to to isté...

19.8.10, 18:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]