Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 15:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 úprava rozteče 
Autor Zpráva

Příspěvek úprava rozteče
Zdravím, mám škodu 120L(1979), tudíš užovková kastle s úzkou přední nápravou..mám na tom litá kola s roztečí 4x108 a tudíš 2cm podložky se změnou rozteče a už v tomto stavu jsou kola zároveň s blatníky..jde mi o to, že jsem konečně pořídil širokou nápravu s hřebenem a ta je na každé straně ještě o 3cm širší..což by vedlo k tomu, že mi kola vylezou z kastle a vzhledem k tomu, že náprava je snížená, skoro určítě by docházelo k drhnutí kol o blatníky..vytahovat lemy bych nechtěl, proto bych se potřeboval zbavit alespoň těch podložek a tzn. upravit náboje na rozteč 4x108..má s tím někdo zkušenost?rady, typy, návody..?děkuji všem!! :wink:

19.8.10, 12:55
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Na to nepotřebuješ návod, jen někoho, kdo má děličku, aby předělal roztěč na náboji

19.8.10, 13:00

Příspěvek 
MATTESS píše:
Na to nepotřebuješ návod, jen někoho, kdo má děličku, aby předělal roztěč na náboji

děličku..? :oops:

19.8.10, 13:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Snad jsi to nechtěl vrtat ruční vrtačkou?

A jedna rada z pravidel, který jsi asi nečetl - necituj post bezprostředně předešlý (bod e)

19.8.10, 13:15

Příspěvek 
jeee, no tak pardon :| ..no ruční vrtačkou ne, ale to to mám naféra upálit štefty a navrtat díry?btw neznám termín dělička, tj jako stojanová vrtačka..?

19.8.10, 13:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Co bys upaloval? Štefty vyndáš :roll: a uděláš nový díry, ev. upravíš nákružek dle kol
Dělička je taková mašinka, kde vyvrtáš přesný průměr rozteče a úhel (dělí přesně výseč)

Tady můžeš něco najít zmena roztece

A toto je velice důležité!
pozor

19.8.10, 13:43

Příspěvek 
tyjo, jsi hodnej, ale ja jsem asi uplne tupej:o(..potreboval bych to vysvetlit polopate vsechno:o(

19.8.10, 14:08
Profil ICQ

Příspěvek 
no, takze kdyz se fakt snazim a premejslim :D ..tak to teda vidim tak, ze sundam tu uplne predni cast se stefty..ty stefty se musej nejak vyklepnout(za horka?nebo jak?)..a pak teda sehnat nekoho, kdo mi vyvrta ty diry na 4x108 a vetsiho prumeru, aby zapadla hlava steftu, ty se tam pak narazej (takze nikde zadnej zavit v naboji) a bude to vlastne vypadat normalne, je to tak?..moje puvodni predstava totiz byla, ze se navrta naboj zepradu, udela se do nej zavit a kola budou drzet kolovejma sroubama(namisto steftu a matek)..takze ta 1. varianta mi prijde o poznani lepsi..

19.8.10, 14:27
Profil ICQ

Příspěvek 
štefty prostě vyklepneš, žádný ohřívání (to by sis nepomohl). Štefty mají drážkování, aby se neprotáčely. Udělat do nový otvorů závit je snazší. Použiješ kolové šrouby délky dle kol. Štefty by mohly být krátké.
Upravený náboj:
http://img.skoda-virt.cz/vase_auta_uplo ... -21_11.jpg

19.8.10, 14:39

Příspěvek 
Dobra, takze stefty dostanu pryc,proc mluvis o tom drazkovani?
takze to je skutecne ta druha varianta-navrtat, nechat udelat zavit a vyreseno, jo?a predpokladam, ze provrtat skrz, teda, jo?ja mel vzdycky strach, aby to pak nepraskalo, nebo se nedokurvil zavit casem, nebo tak neco:o/..
omluv prosim mou natvrdlost, jednak mi to nejak nemysli a jednak nechci nic zkazit..
a na obrazku ale neni pouzitej ten puvodni dil, prijde mi to jako neco stylu jak dela u-green na zakazku, nebo se pletu?

19.8.10, 14:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Drážkování zmiňuju, abys to nějak nezkoušel kroutit nebo něco podobného.
Na obrázku je jiný kotouč s vnitřním chlazením.
Nevím, kdo je u-green a co dělá

Doufám, že sem napíše taky někdo jiný, já jsem jen teoretik, co přihlížel, jak se co dělalo u jiného auta :lol:

19.8.10, 15:01

Příspěvek 
jasny, chapu, takze ty stefty proste vymlatit palici ven, jo?to pude celkem mizerne, vid?
jj, ten kotouc sem poznal:oD..mel jsem na mysli spis ten naboj jako takovej, pripadal mi ze je z lehky slitiny, ne ten puvodni, takze to co dela u-green www.skoda-upravy.wz.cz
No to si me uklidnil :D ..ne, ja myslim, ze jsem to nakonec pochopil :wink: ..a v tom upozorneni jsem se docetl, ze abych nedal moc kratky srouby, je nejlepsi pak provrtat i kotouce a vyuzit cely zavit naboje, co ty na to?

19.8.10, 15:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Náboj z fotky je v pozinku :wink: nic speciálního
Jo taak :lol: Ale to není u-green, ale u-geen (nic zelenýho) a ten odkaz jsou SAKYho stránky, což je jiná osoba. Trošku v tom máš maglajz.

19.8.10, 15:29

Příspěvek 
Jo, tak to bude to, co me zmatlo:o)..
joo, tak povedomi o sakym jsem mel taky, ale mas recht, drobet magaljz v tom bude :) ..

Takze zaverem-sundam naboj, vymlatim stefty-to teda palici a nenechat se odradit, jo?pak vyvrtat diry, nechat udelat zavit a abych nemusel toliko resit dylku sroubu tak navrtat i nalitky na discich..pak sehnat dostatecne dlouhy srouby a melo by bejt vyreseno, ze?

19.8.10, 15:57
Profil ICQ

Příspěvek 
No, ked to tu tak citam, beha mi mraz po chrbte. Ked uz chces vrtat naboje tak odporucam len na jednu dalsiu roztec (aby ta nenapadlo rovno tam napraskat este napr 4x100). To co pisal MATTESS vystihuje vlastne celu problematiku - ALE hlavne to daj urobit niekomu kto neni uplne lavy a ma s tym nejake skusenotsi, pretoze ide o zivot... Tj diery navrtat na delicke a nie vrtackou podla kruzitka, a osobne by som radsej naboj upravil pre pouzitie sfeftov ako by som mal vrtat este do kotuca koli dlzke srobov... tot moj nazor

19.8.10, 17:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další