Autor |
Zpráva |
Dundee
|
Výměna spojky Fa- potřebuju pár rad
Jsem tu s dalšíma blbýma dotazama, ale radši se zeptám, než něco domrvim
Možná mě čeká výměna spojky, tak se na to chci radši předem připravit
1) Všude k výměně spojky píšou, že při demontáži převodovky se musí zaaretovat diferenciál při vyndavání poloos. Stačilo by jednu poloosu vyndat, místo ní tam nasunout samotnej obal vnitřního kloubu a pak vyndat tu druhou poloosu? Nemám totiž ten aretační přípravek...
2) Jakej průměr je potřeba na středící trn spojky (že bych sehanl jen samotnou kulatinu s jedním průměrem)? Přinejhoršim bych asi kuchnul převodovku, co mám na zahradě a flexou upálil kus hřídele...
3) Jak často se stane, že teče gufero v převodovce? Je možný, že by se mohlo poškodit, když se převodovka při vyndavání vyosí oproti hřídeli (kterej bude ještě v motoru)?
Když si ještě na něco vzpomenu, tak to sem připíšu
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
26.8.10, 11:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Výměna spojky Fa- potřebuju pár rad
ja tiež žiaden prípravok nemám, vždy pre istotu do diferáku zatlačím kus hadice na kúrenie...
ten trn na vystredenie spojky som nikdy nepoužil, vždy si lemelu prei zaťahovaní cca vystredím tyčkou s goly, keď sa pozrieš tak je vidieť či ide cca na stred...
gufero je na vonkajšej strane obalu prevodovky takže ak vytiahneš kĺb s prevodovky tak ho ťaháš aj z gufera, ak by ti motor, alebo prevodovka padla na poloos a niekde sa skrížila skôr sa môže poškodiť diferenciál, alebo uloženie jeho ložísk, ale to je veľmi ojedinelé ešte som sa s tým nestretol...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.8.10, 11:22 |
|
|
Dundee
|
Takže ta vnitřní část poloosy by měla teda stačit. Proč se to vlastně musí aretovat?
Tenkrát na Golfu jsem si lamelu vystředil jenom prstem a taky tam pak převodovka normálně sedla
Měl jsem na mysli gufero v převodovce na hřídeli, vnější gufera se dají vyměnit prakticky kdykoliv a za chvíli, ale kdyby mi pak začlo týct to vnitřní, tak sundavat zase převodovku
|
26.8.10, 11:42 |
|
|
michalkatka
|
myslíš vnútorné gufero k motoru to nezvykne tiecť, jedine že by si mal tú hriadeľ nejako poškodenú, alebo krivú
|
26.8.10, 12:38 |
|
|
kwiko
|
tak, tak. nieje to ziadna veda. Len potrebujes pomocnika. Robit to v jednom cloveku je depresivne. nemas na koho nadavat, len na seba
Hlavne sa musis psychicky pripravit, ze prevodovka sa bude trocha vzpierat pri spatnej montazi...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
26.8.10, 14:19 |
|
|
michalkatka
|
no, veru, ale keď už chytíš dva šrouby oproti sebe tak je to pohoda...
|
26.8.10, 14:23 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nekdo rika, ze se ten diferak rozsypat nemuze. Nekdo zas, ze se muzou rozsypat nejaky teflonovy krouzky. Ja tam tehda dal orech z goly omotanej isolackou, kdyz tam das jinej unasec, zbytecne trapis gufero. Lamelu jsem stredil taky jinym orechem s isolackou a slo to dobre
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
26.8.10, 14:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Dundee píše: Takže ta vnitřní část poloosy by měla teda stačit. Proč se to vlastně musí aretovat?
teoreticky může spadnout diferenciál ale v praxi se mi to ještě nestalo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.8.10, 17:20 |
|
|
Dundee
|
Tak výměna spojky asi počká, protože po dlouhém trápení se mi podařilo dostat ven převod náhonu, abych dolil olej do převodovky (něco vyteklo při výměně poloosy a pak při výměně spínače zpátečky) a od tý doby už je ticho.
Pak jsem se vrhnul na seřízení spojky, protože zabírala až nahoře a pedál byl o cca 1 cm výš, než brzda. Po seřízení spojka zabírá ve spodní třetině až polovině svojí dráhy a oba pedály jsou v jedný rovině.
Je normální, že k tomuhle stavu jsem se dopracoval povolením matice na lanku spojky? Měl jsem za to, že při seřizování spojky se má matice utahovat
|
26.8.10, 17:47 |
|
|
Nepér
|
Je to normální. Povolíš lanko, pedál klesne, spojka vystavuje později, respektive zabírá dřív.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
26.8.10, 18:14 |
|
|
patrik-hp
|
Z ničeho nic se v diferáku planetový kola nevysypou,ale pokud se jim pomůže,tak vysypou Já dif nikdy ničím nejistil a nejistím a to na ničem,pokud se jednalo o spojku nebo demontáž skříně.Pokud se skříň někam přenáší tak ta hadice je dobrá volba,zrovna tak kloub a z druhý strany hadr....v knize to píší pro jistotu,protože se chtějí vyvarovat toho,aby si nějakej blb šťoura do koleček pak postěžoval,že to nenapsali...a jemu se něco rozpadlo v převodovce..
|
27.8.10, 21:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.8.10, 21:52 |
|
|
kwiko
|
Sa nesmej, mne sa to uz podarilo
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.8.10, 07:20 |
|
|
Billy Bob Bean
|
dundee: Čím jsi ten náhon povolil? Mě to v servisu utáhli, nemůžu to povolit a hlavně se tam nemůžu ničím dostat. Asi mám velký sikovky.
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
28.8.10, 09:59 |
|
|
Dundee
|
Náhon jsem nakonec vyndal ven tak, že jsem jenom povolil ten šroubek držící příchytku a do ní zespodu párkrát přes majlzík opatrně pobouchal kladivem, aby náhon povyskočil ven. Pak jsem vyndal šroubek, příchytku a vyviklal náhon nahoru.
|
28.8.10, 12:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|