Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 19:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 zabezpečení octavia 
Autor Zpráva

Příspěvek zabezpečení octavia
Možná je to až příliš odborný dotaz, ale třeba někdo bude vědět.
Kupuji novou octavia tour, na všechny předchozí auta jsem si vždy vyrobil elektronické zabezpečení, zjednodušeně takto- (m.j. blokování čtecí cívky immo, dále při otevření dveří aktivace mobilu, který volá na zvolené číslo atd...)
Protože v záruce nechci hrabat do kabelů, chci si s předstihem vyrobit elektroniku a chci indikaci otevření dveří udělat tak, že do stropní svítilny vpředu dám maličký infravysílač a infrapřijímač bude někde skrytý v odkládací přihrádce nebo jinde a příslušná elektronika mi bude aktivovat mobil a blokovat čtecí cívku immo a další.
Jde mi o to, že bych využil ve svítilně kontakt T3e/1 (propojení A31), který se otevřením dveří připojí na kostru viz schema 2/14). Pokud je přepínač svítilny W v prostřední poloze, t.j. žárovka se při otevření dveří rozsvítí, není co řešit, moje elektronika se spustí "sestupnou" hranou.
Pokud je ale W rozpojen (poloha vlevo), jaký a jak "tvrdý" je potenciál na A13? - předpokládám, že tam bude přes obvody hlídání otevřených dveří při zapomenutých rozsvícených světlech (viz 2/20 kde je též propojení A13, ale elektronika je jen symbolicky zakreslena) přes nějaký odpor na plus kladný potenciál a já budu moci zase využít "sestupné" hrany pro svoji elektroniku.
Neřešil prosím někdo podobný problém se stropním světlem?

http://sklad.obrazku.cz/obr476512_oct1.PNG
http://sklad.obrazku.cz/obr476514_oct2.PNG

31.8.10, 09:36
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak si to změř (nemusíš nic rozpojovat ani přepínat, stačí přece vyndat žárovku a tím snad záruku neporušíš, případně to nikdo nepozná :) ) a pokud tam při odpojené žárovce napětí nebude, nebál bych se přidat třeba 1k odpor z plusu do té tvé krabičky, spínané sestupnou hranou. Pokud nebudou otevřeny žádné dveře, zvýšený klidový odběr z akumulátoru nehrozí.

31.8.10, 10:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Tak si to změř (nemusíš nic rozpojovat ani přepínat, stačí přece vyndat žárovku a tím snad záruku neporušíš, případně to nikdo nepozná :) ) a pokud tam při odpojené žárovce napětí nebude, nebál bych se přidat třeba 1k odpor z plusu do té tvé krabičky, spínané sestupnou hranou. Pokud nebudou otevřeny žádné dveře, zvýšený klidový odběr z akumulátoru nehrozí.

Psal jsem, že chci elektroniku udělat s předstihem, proto jsem se ptal (auto ještě nemám).
Jinak si to samozřejmě změřím.
I tak ale děkuji.

31.8.10, 10:23

Příspěvek 
Ještě jeden dotaz - neví prosím někdo, jestli jde nastartovat motor 1,9 tdi PD 74kW, když je přerušen signál z čidla G28 nebo G40?
http://sklad.obrazku.cz/obr478326_oct2.PNG

2.9.10, 09:32

Příspěvek 
Řešíš to úplně zbytečně, konkrétní motor s poruchou jednoho z čidel jsem nedělal, ale motor se stejným systémem akorát jiný výrobce nastartovat jde sice mu to chvíli trvá než si jednotka spočítá v jaké je poloze ale pak to chytne.
Pokud chceš přerušit kabeláž k těmto čidlům aby náhodou někdo neodjel tak je to blbost a nedělej to. Stejně by musel ten dotyčný obejít imo.

5.9.10, 11:16

Příspěvek 
Díky za info.
Nevíš prosím, jak dlouho (přibližně třeba na volnoběh) pojede dotazovaný motor, když se mu vyřadí elektrické palivové čerpadlo?

5.9.10, 20:49

Příspěvek 
kdyz se mu vyradi cerpadlo tak nejede vubec protoze nema naftu, jinak myslim ze dnes se auta kradou systeme nalozeni na odtahovku takze nevim zda si pomuzes

5.9.10, 21:30
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ti to odtáhnou na laně a na vhodném místě spojízdní miloš

6.9.10, 06:48
Mistr mechanik

Příspěvek 
breta1 píše:
Díky za info.
Nevíš prosím, jak dlouho (přibližně třeba na volnoběh) pojede dotazovaný motor, když se mu vyřadí elektrické palivové čerpadlo?

pár vteřin miloš

6.9.10, 07:38

Příspěvek 
slovacek.milos
Díky, tato odpověď mi stačí.

6.9.10, 10:16

Příspěvek 
Tak oktávka je doma a tvrdě se pracuje na zabezpečení.
V této souvislosti bych měl další speciální odborný dotaz - zjistil jsem, že to schema
http://sklad.obrazku.cz/obr476512_oct1.PNG
neplatí, protože všechny 4 dveřní spínače nemohou být spojeny paralelně do bodu A13 jak je ve schematu - a to proto, že např. akustické upozornění na otevřené dveře při zapomenutých zapnutých světlech reaguje jen na levé přední dveře.
Nemá prosím někdo novější schema pro OCT1, kde by to bylo vidět?

EDIT:
Vyřešeno

24.9.10, 10:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]