| Autor |
Zpráva |
|
Dominik
|
 Jak na karosařinu?!
Moje Fávo rok od koupi dost poznamenala česká zima a s prvním sluníčkem začala "krásně"  rozvétat! Já jako elekrotechnik, student nemám z karosařinou zkušenosti, ale na malé kyťičky bych si troufl a proto bych uvítal jakýkoli odkaz na knihu (pro autokrosáře, učebici?! nebo tak něco) nebo internetový odkaz, popřípadě rady jak začat, jaké vybavení? cokoliv! Děkuji
|
| 13.4.06, 16:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
 Re: Jak na karosařinu?!
Dominik píše: Moje Fávo rok od koupi dost poznamenala česká zima a s prvním sluníčkem začala "krásně"  rozvétat! Já jako elekrotechnik, student nemám z karosařinou zkušenosti, ale na malé kyťičky bych si troufl a proto bych uvítal jakýkoli odkaz na knihu (pro ? autokrosáře ? Dominik píše: , učebici?! nebo tak něco) nebo internetový odkaz, popřípadě rady jak začat, jaké vybavení? cokoliv! Děkuji Zacni prodejem Favorita a kup si za utrzene penize neco jineho, Favo se na autokros stejne nehodi. Jako elektrotechnik by sis mohl s ridici jednotkou Fabie dobre rozumet.  Mam Rapid 120/1985 a s potesenim muzu tvrdit, ze vetsina Favoritu a znacna cast Felicii jsou proti tomu ohavna hniloba. Taky sem mel Fiat Tipo a ted mame doma Punto a ani jeden nehnil jako Skodovky ze stejny doby. Ale to sem asi nepatri, zeee? 
|
| 13.4.06, 21:45 |
|
 |
|
krf
|
Viky píše: Dominik píše: Moje Fávo rok od koupi dost poznamenala česká zima a s prvním sluníčkem začala "krásně"  rozvétat! Já jako elekrotechnik, student nemám z karosařinou zkušenosti, ale na malé kyťičky bych si troufl a proto bych uvítal jakýkoli odkaz na knihu (pro ? autokrosáře ? Dominik píše: , učebici?! nebo tak něco) nebo internetový odkaz, popřípadě rady jak začat, jaké vybavení? cokoliv! Děkuji Zacni prodejem Favorita a kup si za utrzene penize neco jineho, Favo se na autokros stejne nehodi. Jako elektrotechnik by sis mohl s ridici jednotkou Fabie dobre rozumet.  Mam Rapid 120/1985 a s potesenim muzu tvrdit, ze vetsina Favoritu a znacna cast Felicii jsou proti tomu ohavna hniloba. Taky sem mel Fiat Tipo a ted mame doma Punto a ani jeden nehnil jako Skodovky ze stejny doby. Ale to sem asi nepatri, zeee? 
Nadruhou stranu, já mám favorita, nikdy nebyl garážovaná, v zimě jezdil alůe staralo se o něj a po 16ti letech od výroby teprve tuto zimu prohnil levý blatník  jinak to auto drží... a je to rok výroby 1990 a nekterá škodovka 1988 vypadá hůř  jde o udržbu.
P.S. Fiati hnijou jak raketa
_________________ brouk pytlík-všechno znám, všechno vím, všude jsem byl
|
| 14.4.06, 07:57 |
|
 |
|
Návštěvník
|
Viky píše: Dominik píše: Moje Fávo rok od koupi dost poznamenala česká zima a s prvním sluníčkem začala "krásně"  rozvétat! Já jako elekrotechnik, student nemám z karosařinou zkušenosti, ale na malé kyťičky bych si troufl a proto bych uvítal jakýkoli odkaz na knihu (pro ? autokrosáře ? Dominik píše: , učebici?! nebo tak něco) nebo internetový odkaz, popřípadě rady jak začat, jaké vybavení? cokoliv! Děkuji Zacni prodejem Favorita a kup si za utrzene penize neco jineho, Favo se na autokros stejne nehodi. Jako elektrotechnik by sis mohl s ridici jednotkou Fabie dobre rozumet.  Mam Rapid 120/1985 a s potesenim muzu tvrdit, ze vetsina Favoritu a znacna cast Felicii jsou proti tomu ohavna hniloba. Taky sem mel Fiat Tipo a ted mame doma Punto a ani jeden nehnil jako Skodovky ze stejny doby. Ale to sem asi nepatri, zeee? 
sorry za překlep, ale učebnici pro autokrosaře bych sehnal líp než autokarosáře!
s tím prodejem to nepůjde, do auta jsem už vrazil hodně peněz a dostat další auto do takového stavu je pro mě finančně nemožné
byla by nějaká jiná rada? 
|
| 14.4.06, 14:11 |
|
 |
|
Dominik
|
anonym jsem já 
|
| 14.4.06, 14:12 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
Dominik píše: sorry za překlep, ale učebnici pro autokrosaře bych sehnal líp než autokarosáře! s tím prodejem to nepůjde, do auta jsem už vrazil hodně peněz a dostat další auto do takového stavu je pro mě finančně nemožné byla by nějaká jiná rada? 
Byla by rada. Na blatniky plastovy podbehy a hodne stesti. Ale vazne: ja sem mel plastovy podbehy na S120/1977 a blatniky byly kdysi vyvareny a doplneny o ty plastovy podbehy. To vareni nebylo nic moc, ale od ty doby co tam byly ty podbehy, tak se to nehnulo.
Mimochodem, k tem kastlim na Fiatech: mel jsem tu cest Tipo dost rozmlatit, tak o ty kastli neco vim: Kde ma skodovka problemy s usazovanim bordelu a hnilobou (dolni konce lemu apod), Tipo ma diru uz od vyroby. Napriklad vubec nema plech v podbehu, jenom plast mezi nosnikem a blatnikem, ktery tvori pouze vnejsi plech, ktery je pozinkovany, stejne jako zbytek kastle. Je pravda, ze s Unama a Regatama si urizl Fiat obrovskou ostudu co se tyka hniloby, ale ty doby jsou uz davno pryc, jako je pryc doba, kdy byl motor ze skodovky po 100 tisicich zralej na GO (pro mene znale ta doba skoncila nastupem motoru 135/136).
Jinak u Skodovek podle mych osobnich zkusenosti stoji plechy od r.1988 za ....... starou backoru.  A Felicie na tom neni o moc lip nez Favo, ackoliv se povrchova uprava zrejme postupne zlepsuje.
|
| 14.4.06, 14:40 |
|
 |
|
rosta
|
koroze facka uz se tady jednou resila, hledej ve foru, jen v kratkosti: marna prace, predem prohrany boj. muzes to tak o 1-2 zimy oddalit, jinak ti nepomuze vubec nic.
|
| 14.4.06, 15:11 |
|
 |
|
Dominik
|
|
| 15.4.06, 17:05 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
Pouze muj nazor - vsechno poctive:
Rez pryc, dat zakladovku a vrchni lak. Tmel asi jen v pripade, ze budes strikat cely, jinak to nema cenu.
Pokud davas plasty tak jen takovy, pod kterejma nebude drzet bordel (plasty na lemy urcite ne, do podbehu urcite jo).
Zjistit, jestli nekde v aute nezustava voda, napriklad jestli nejsou barvou zacpany odvodnovaci dirky nebo nekde nezatejka kolem okna.
Na spodku najit vsechny odfoukly natery, oskrabat a znova natrit.
Par let to vydrzi, pokud zvolis vhodne natery. V tom bohuzel poradit nemuzu, protoze jsem vzdy pouzival to, co mi muj drahy otec dodal a sam se v tom ani za mak nevyznam.  Ve slusne prodejne ti poradi, ale musis chvili hledat prodejnu, kde neni prodavac debil. 
|
| 15.4.06, 21:30 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Viky píše: Pouze muj nazor - vsechno poctive: Rez pryc, dat zakladovku a vrchni lak. Tmel asi jen v pripade, ze budes strikat cely, jinak to nema cenu. Pokud davas plasty tak jen takovy, pod kterejma nebude drzet bordel (plasty na lemy urcite ne, do podbehu urcite jo). Zjistit, jestli nekde v aute nezustava voda, napriklad jestli nejsou barvou zacpany odvodnovaci dirky nebo nekde nezatejka kolem okna. Na spodku najit vsechny odfoukly natery, oskrabat a znova natrit. Par let to vydrzi, pokud zvolis vhodne natery. V tom bohuzel poradit nemuzu, protoze jsem vzdy pouzival to, co mi muj drahy otec dodal a sam se v tom ani za mak nevyznam.  Ve slusne prodejne ti poradi, ale musis chvili hledat prodejnu, kde neni prodavac debil. 
jj uplne souhlasim. jenom ja to jeste po obrouseni rzi natru odrezovacem - nevim co to je za chemii, ale tam kde byla rez to zcerna, tam kde byl cisty kov to zfialovi. jak to vyschne tak to pretru cistym hadrem a pak az jdu na tu zakladovku.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 15.4.06, 23:02 |
|
 |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
Viky píše: ... ja sem mel plastovy podbehy na S120/1977 a blatniky byly kdysi vyvareny...
Kde jsi sehnal plastove podbehy na uzovku, to jsi koupil nebo vyrobil?
|
| 15.4.06, 23:26 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
kdoasi píše: Viky píše: ... ja sem mel plastovy podbehy na S120/1977 a blatniky byly kdysi vyvareny... Kde jsi sehnal plastove podbehy na uzovku, to jsi koupil nebo vyrobil?
Bohuzel nemuzu slouzit. Byly tam namontovany kdyz to auto jeste nebylo moje. Vim jenom, ze byly z Polska a koupeny nekdy v roce 1998. Ale kdyz jsem je pozdeji kupoval na Mko, tak mi tvrdili, ze jdou dat i na uzovku, ocekavam ze by se kvuli kratsimu oblouku musely zkracovat. Nakonec jsem z nich udelal plastovy podlozky do spoje podelne-sikme rameno na zadni naprave S130. 
|
| 16.4.06, 10:49 |
|
 |
|
Dominik
|
díky moc všem!  zaujaly mě ty plastové podbehy! na Fáčko to seženu nebo hand made ? kdyby jste věděli o knize stále doufám!!! 
|
| 18.4.06, 19:11 |
|
 |
|
Petr
|
Po laborovani se spoustou ruznych barev se mi nejvic osvedcil tento jednoduchy postup: Nejdrive zrezle misto oskrabu sabrem od nejvetsiho bordelu a rezu a pak pokud je rez hlubsi tak nejdriv obrousim flexou aspon trochu na zdravy plech, pokud je jen povrchovy tak rovnou opiskuju az NA ZDRAVY PLECH! Piskuju normalni pistoli se zasobnikem asi za 700 Kc, co maji snad v kazdem OBI a jako abrazivo pouzivam obycejny kremicity pisek do filtru do bazenu. Jsou ho ale snad 2 druhy, tak beru ten jemnejsi(s hrubym to nejde-vyzkouseno  )-pozor hure se shani, ne vsude ho maji, maji spis ten hruby. Cca 20 kg pytel stoji asi 500. Pozor, pisek leta vsude, poradne se obleknout-nejlepsi by asi byl skafandr z Apolla  . Vyplati se ho nejak sbirat-treba na plachtu, pak presit a znovu pouzit. Pak otryskany povrch otru od kremiciteho prachu hadrem, potom stetcem a nakonec prejedu suchym dratenym kartacem. Tim je povrch pripraveny k natirani. Drive jsem jeste tento povrch natiral odrezovacem, ale jsou to jen vyhozene penize. Nekolikrat jsem si overil, ze otryskane misto natrene jen barvou odolava rezu o hoooodne vice nez misto natrene predem odrezovacem. Napr. v mem aute stala cca 3-4 mesice v kufru voda a na odrezenych a pak natrenych mistech zacala barva delat bublinky a pod nimi to rezlo. Na jen natrenych mistech se nestalo nic a po odskrabnuti barvy pod ni byl zdravy plech. V miste dlouhodobeho styku s vodou barva jen trochu zesvetlala. Natiram barvou Body 969 je takova cihlove cervena a na dotek prijemna jakoby "sametova", redim to C 6006(asi jo), nebo C 6000(spis ne) ted presne nevim. Zkousel jsem i treba Antirezin, na cistem plechu byl celkem dobry, na orezlem-ocistenem a odrezenem plechu pusobil spis jako Ultrarezin a za par dni, nebo po prvnim vetsim desti uz pod nim byly bublinky  . Ma vyhodu snad jen ze je pruzny a dobre na povrchu drzi, ale vetsinou to pod nim fest rezne.
|
| 21.4.06, 07:26 |
|
 |
|
Dominik
|
Petr píše: Po laborovani se spoustou ruznych barev se mi nejvic osvedcil tento jednoduchy postup: Nejdrive zrezle misto oskrabu sabrem od nejvetsiho bordelu a rezu a pak pokud je rez hlubsi tak nejdriv obrousim flexou aspon trochu na zdravy plech, pokud je jen povrchovy tak rovnou opiskuju az NA ZDRAVY PLECH! Piskuju normalni pistoli se zasobnikem asi za 700 Kc, co maji snad v kazdem OBI a jako abrazivo pouzivam obycejny kremicity pisek do filtru do bazenu. Jsou ho ale snad 2 druhy, tak beru ten jemnejsi(s hrubym to nejde-vyzkouseno  )-pozor hure se shani, ne vsude ho maji, maji spis ten hruby. Cca 20 kg pytel stoji asi 500. Pozor, pisek leta vsude, poradne se obleknout-nejlepsi by asi byl skafandr z Apolla  . Vyplati se ho nejak sbirat-treba na plachtu, pak presit a znovu pouzit. Pak otryskany povrch otru od kremiciteho prachu hadrem, potom stetcem a nakonec prejedu suchym dratenym kartacem. Tim je povrch pripraveny k natirani. Drive jsem jeste tento povrch natiral odrezovacem, ale jsou to jen vyhozene penize. Nekolikrat jsem si overil, ze otryskane misto natrene jen barvou odolava rezu o hoooodne vice nez misto natrene predem odrezovacem. Napr. v mem aute stala cca 3-4 mesice v kufru voda a na odrezenych a pak natrenych mistech zacala barva delat bublinky a pod nimi to rezlo. Na jen natrenych mistech se nestalo nic a po odskrabnuti barvy pod ni byl zdravy plech. V miste dlouhodobeho styku s vodou barva jen trochu zesvetlala. Natiram barvou Body 969 je takova cihlove cervena a na dotek prijemna jakoby "sametova", redim to C 6006(asi jo), nebo C 6000(spis ne) ted presne nevim. Zkousel jsem i treba Antirezin, na cistem plechu byl celkem dobry, na orezlem-ocistenem a odrezenem plechu pusobil spis jako Ultrarezin a za par dni, nebo po prvnim vetsim desti uz pod nim byly bublinky  . Ma vyhodu snad jen ze je pruzny a dobre na povrchu drzi, ale vetsinou to pod nim fest rezne. díky moc začnu na tom co nevidět pracovat...
|
| 23.4.06, 14:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |