Autor |
Zpráva |
MATTESS
|
ferrari: když je auto zazimovaný, nevidím jedinný důvod ho vytahovat projet
Když je řeč o dálkové jízdě po Evropě, tak "prásknu" jednoho kamaráda (min. znáte z netu), co jel se 120kou k moři. Měl sen a splnil si ho. Každopádně to musel být zážitek, když už tam ani lidi neví, co je to za auto Super počin
stodvacitka u more
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
19.8.10, 06:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
simi
|
Tady je taky jedna dalkova, jizneji uz to na evropske pevnine nejde....
|
7.9.10, 22:09 |
|
|
MATTESS
|
Tvoje cesty mě fascinují
|
7.9.10, 22:18 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
se škodovkou se cestuje sice trošku úmorně, ale výborně - z 90% si to člověk opraví na koleně na silnici a když je v pořádku není problém... já se te´d stále rozhoduji mezi Irskem a Skotskem - uvidíme na co budou a jestli budou prachy
POlární kruh:
Laponsko:
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
7.9.10, 22:20 |
|
|
Capricorn
|
VeTeV: Panejo tak tohle ti tiše závidím a i obdivuju vydat se k polárnímu kruhu. Dobrodružství jak má být.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
7.9.10, 22:45 |
|
|
simi
|
Krom dalkove jeste vyskova.... Nejak jsem narazil na limity Evropy. Na Veletu sice cesta vede, ale je tam narodni park, tak lze vyjet jen do 2600m. Tak co dal? Kavkaz? Pikes Peak?.....
MATTESS:
VeTeV: No to nevim, opravis sice lecos, ale musis mit sebou ND, jinak jsi v kyblu a musis si to nechat poslat nebo odvezt auto dom na podvalu. Zrovna letos jsem na dalnici (A9 nekde u Narbonne) v jizni Francii mijel Yettiho, co vezl na podvalu feldu, vse (vc. feldy) melo RZ Jihoceskeho kraje, takze asi zrovna porucha.
Polar je taky zajimavej.... uvidime... ja mel letos zas jen nultej polednik, ale na dalnici Barcelona-Zaragoza-Madrid je krasne oznacenej sviticim obloukem pres celou dalnici, mijel jsem ho kolem pulnoci a hezky svitil.
|
7.9.10, 22:52 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
máš někde popisky, fotky cest?
tak jasně, že díly sebou jinak ani prd.. k tomu ideálně nějakou ABA kartu ať si případnbě hrajou někde v servisu či odtah k němu...
já jel naloženej jak blázen, nic naštěstí netřeba
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
7.9.10, 23:09 |
|
|
MATTESS
|
Na Větéfku a další jsem zapomněl, vlastně mají můj obdiv všichni dálkový jezdci se Škodovkou.
simi: taky by mě zajímalo, jestli máš nějaké info s fotkami?
|
8.9.10, 05:36 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja taky pridam jednu dokumentacni:
Na Mazury s vlekem, zpatky i s lodi. Je to trapnych 1600km cesta, ale s timhle nakladem to Eda zvladl na jednicku! (O hvezdicku k ty jednicce prisel kvuli protestu prevodovky v horach, ale jinak zcela OK)
Standardne ssebou vozim tesneni pod hlavu, dily k zapalovani, komplet poloosu, nejaky olej a komplet vercajk.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.9.10, 06:44 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
neuapomeňme na kamaráda Minna,jenž jel loni do Itálie a letos zase něco chystá i tady je jeden cestovatel s GLSskou hnědou - Láďa a sním jezdící Peca s Rapidem
viz stránky: http://www.skoda.dobrodruh.net/dobrodruh-team
Bukaj byl loni v norsku....
a nesmím opomenout našeho velice slavného cestovatele se škodovkou, dobrodruha, profesionálního průvodce a záchranáře - Honzu Šťovíčka - jeho knihy byly a jsou pro mě obrovskou motivací... malý seznámek knih - napsal jich mnohem víc http://knihy.abz.cz/obchod/autor-stovicek-jan-stovicek
Naposledy upravil VeTeV dne 8.9.10, 09:28, celkově upraveno 1
|
8.9.10, 06:59 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Koukam ze se z toho stava narodni sport
No neni divu, jeste za dob zelezny opony to byla zabava pro vyvolene, dneska se clovek muze sebrat a jet. A je to SUPER!
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.9.10, 07:11 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
Tak Honza Šťovíček dal se Šádes to co málokdo a v době, kdy tady každej rval na ty auta plasty a snažil se předhonit velikostí křídla... po přečtení knihy Nemaluj trolla na zeď jsem věděl, že toto jednou také ano... jen to trvalo několik let a dnes, když lidé dají spíše na funkčnost vozidla, než na vzhledové kreace se stále více lidí vydáva za naše hranice.. a je to dobře dokázat to sobě i okolí, že ty naše stroj to dokázaly před 20 a více lety tak to dokáží i dnes.... jen tak dál
|
8.9.10, 07:19 |
|
|
simi
|
MATTESS, VeTeV: fotky mam, ale popisky jen v hlave. Budu s tim muset neco udelat, pac zrovna vcera jsem si lamal hlavu, kudy jsem presne jel v roce 2007, ale nakonec jsem to dal dohromady.
ND: Ja vozim standardne naradi plus smes sroubku, nahradni gumove komponenty, nejaka tesneni, tesneni pod hlavu (protoze nemam standardni - to bych nevozil), vyber tvarovych hadic, nejdelsi brzdovou hadici a pak par nevelkych veci, ktere mne paranoidne napadnou.
|
8.9.10, 09:20 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
já jsem ND zavalil půl auta - skládal jsem to hekticky, nebyl jsem si jist a tak jsem v rámci paranoi zaskládal prostor za sedačkama náhradníma dílama (různé hadice, těsnění, struny plynu, sada na rozděl, nějakej ten regler a cívka, nějaké ty dráty, poloosa a halda vercajku..) - a naštěstí nic nebylo třeba... ono je vážně těžké určit, co vzít sebou, neboť náhoda je blbec a odejde větinou to, co člověk nemá po ruce
|
8.9.10, 09:25 |
|
|
Petr105
|
Viky píše: Standardne ssebou vozim tesneni pod hlavu, dily k zapalovani, komplet poloosu, nejaky olej a komplet vercajk.
A palici...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
8.9.10, 09:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|