Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 17:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Dotaz na homokinetický kloub 
Autor Zpráva

Příspěvek 
tak jsem dneska sundal kolo na straně toho špatného homo kloubu.Vzal jsem za poloosu a má melou stranovou vůli v kloubu cca 2-3mm.Ta druhá poloosa v kloubu vůli nemá.To může způsobyt ty vybrace??

26.9.10, 15:41
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Vyměň ten homokineťák a uvidíš. Třeba to přestane... pokud ne, tak budeš pátrat dál. Ono se blbě radí na dálku, co ti tam vibruje.

26.9.10, 15:50

Příspěvek 
Přestaň laborovat s kravinama a už něco kruci udělej! Když si nejseš jistej, jestli je to rozbitý, tak sundej manžetu a aspoň se tam podívej! Když to rozebereš, uvidíš ještě víc. Obvykle je rozpadená klec, pak se z toho sypou kuličky, může bejt třeba jenom prasklá. A nebo jestli se na to necítíš, tak to zavez do servisu a ser na to. Homouš na mazdu není zas tak drahá věc, homouš od spidanu na nipparts na tu našu potvoru (BA98) stojí necelý dva litry, ale zato je nafurt...origo homouš škoda na filcku je taky 1500 tak si to přeber...čínský bláto na homouše nemá cenu ani brát...

26.9.10, 15:50

Příspěvek 
tak jasně že už bych to opravil.Je ale víkend,takže díly neseženu,až zítra.Proto aspoň takhle zatím "laboruju"...

26.9.10, 16:05

Příspěvek 
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=223
nic složitýho :)
ani to podle toho nerozebírej, jenom aby sis udělal představu jak to tam vypadá a chodí...když se podíváš na manžetu tak jestli bude prasklá, je to jasný hned, jestli nebude, hoď okem pod ní jak to tam vypadá...

26.9.10, 16:24

Příspěvek 
tak manžeta je prasklá :(
Díky za odkaz...

26.9.10, 17:01

Příspěvek 
Jenom se chci ještě zeptat,jak jsem psal o tom vybrujícím volantu,tak jsem našel vůli na čepu ramene,ten jak je napojenej na kolo.Ty vybrace,to bude asi ono že???Kolo se v nom mele dostran...

27.9.10, 19:12

Příspěvek 
Vibrace ve volantu může způsobit většina vůlí v přední nápravě. Takže určitě vyměnit...Tou dírou v manžetě kloubu můžeš prověřit stav kloubu, teoreticky by mohlo stačit ho vymýt, dát mu novou tukovou náplň a novou manžetu. Hlavně to nevzdávat... :)

27.9.10, 19:19

Příspěvek 
mel jsem na špalkách dneska auto.Nastartoval jsem a dal pětku.Pravá strana co mám špatný homo kloub,tak to kolo jako kdyby bylo přidřený nebo co,jde ztuha jen místama volnějc.Když jsem přidal plyn,začla ta pravá strana hodně házet,pak jsem přišel na ten čep.Homo kloub zachraňovat nemá cenu,ten byl slyšet při přidání plynu(kola ve vzduchu),vydával všelijáký nezdravý zvuky.Navíc jsem si všiml,že když otočím při jízdě volantem,teď nevím na jakou stranu,tak je slyšet s toho kola nějaký skřípavopískavý zvuky,otočím na druhou a je to lepší,když prostě na jednu stranu kola jde tlak při zatáčení,tak to děl.
Už nevím co mám objednat,zatím mi až ve středu(kvůli svátku :( ) příjde homo k.,spodní čep ramene ke kolu.Snad to bude všechno...

jo a ta díra v manžetě už není díra ale půl manžety pryč...

27.9.10, 19:47

Příspěvek 
vyměň co ti přijde a podle toho jak se to bude chovat dál...vždycky je tady možnost nechat to dále vyhnít, ona se závada projeví :D

27.9.10, 19:49

Příspěvek 
hlavně se bojím,aby mi ten ťípek v prodejně objednal ten homo kloub zprávně,nějak si nebyl jistý a když to on nebude,tak mě už trefí.Už to chci mít zpravený,takhle je to hrozný,pomalu bez auta.Hlavně aby to pískání nebo co to je nebyla zas nějaká další závada,ložisko,snad se aspoň tohle zachrání :( Nebo spíš,aby mě to kolo neupadlo...

27.9.10, 19:58

Příspěvek 
ložisko hučí v zatáčkách, jak se mění zatížení kola. Pískat asi bude plovoucí třmen, kterej neplave :D kolik tam máš destiček? Co kotouče?
jo a pokud ti prodá špatnej kloub a nepůjde tam, tak mu ho hoď na hlavu, na tyhle věci sou katalogy, je celkem problém něco takovýho jako je homouš poplýst :D

27.9.10, 20:02

Příspěvek 
no právě on se do nějakýho jejich katalogu díval,když na něj ale vypadli všelijaký numera,tak se spotil a za deset minut něco objednal prej je to "asi" on.No,kotouče na výměnu jsou,destičky,ty už jsou taky jetý.Jo,a ten skřípavopískavej zvuk je nepravidelnej,jako kdyby tam něco šmajdalo nebo co :oops:

Jo,a to kolo.proč nejde zvolna točit?Kde může bejt chyba?Jako že do třičtvrtě jde otočit a pak něco to jako brzdí??

Naposledy upravil mic119 dne 27.9.10, 20:13, celkově upraveno 1

27.9.10, 20:09

Příspěvek 
toš to si pak připrav dukáty ještě na brzdy, potom to přestane :)

27.9.10, 20:11

Příspěvek 
viz ještě dodatek co jsem dopsal víše...

27.9.10, 20:14
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další