Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Přehřívání vody v 130 Rapid 
Autor Zpráva

Příspěvek Přehřívání vody v 130 Rapid
Ahoj,
urcite se to tady nekde resilo, ale nepodarilo se mi nic najit. Zacala se mi prehrivat voda v mem veteranu. Myslel jsem, ze to zpusobuje termostat tak jsem jej vymenil, ale problem pretrvaval. Tak jsem termostat vydelal uplne avsak voda se varila dal. Nechal jsem prebrousit hlavu a vymenil tesneni pod hlavou ale porad se prehriva i v tomto studenem pocasi (bez termostatu) a z nadobky na chladici kapalinu chrli bubliny. Nekde jsem se docetl, ze bublina zpusobi, ze se termostat neotevre a proto se voda prehriva. ALE ja tam termostat nemam :(
Poradite mi nekdo?

28.9.10, 14:33
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Když byla hlava dole, měřil jsi přesahy vložek? Bloky 130 byly borcením vyhlášené...

28.9.10, 14:41

Příspěvek 
nebo nemáš ucpanou soustavu někde?

28.9.10, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Hiro píše:
nebo nemáš ucpanou soustavu někde?

to by nešly bubliny z nádobky, někde mu do toho fučí...

28.9.10, 15:11

Příspěvek 
No problem je, ze jsem hlavu nezdelaval ja, ale muj znamy- mechanik. Ale skodovkam rozumi, takze si myslim, ze ty vlozky overil (overim) Sam je z toho nestastny, ze to porad hreje.

28.9.10, 15:23
Hliník navždy.

Příspěvek 
Hehe 130... Rupla hlava - byla na tlakove zkousce? Popripade propadle vlozky - zhrouceny blok. Nebo rupla vlozka, nejlepe cislo 4.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

28.9.10, 15:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
nevím jak moc je na známého mechanika spoleh, ale pokud ti jdou bubliny do nádobky možností moc není...podle mě, buď neklavitní těsnění pod hlavou (asi těžko, ale nejjednodušší oprava), utopený vložky (mohly by jít podložit - ustavit) nebo vyžraná hlava (dělá tohle vůbec litina? - otlakovat)

28.9.10, 15:30
Pan Kapitán

Příspěvek 
Jestli to fuci takhle hodne, tak je skoro urcite praskla hlava.

Cvokárium: Youtube Instagram

28.9.10, 15:44
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
At uz je to hlava, nebo propadly blok, opravu bych videl jako nerentabilni. Opravi se to, a za chvili to bude zas v prdeli. 130 neni odolny motor.

Kup osmikanalovy motor, Fa/Fel. Velmi levna oprava, a tyhle motory jsou vydrzi nekde uplne jinde

28.9.10, 16:24

Příspěvek 
Ono se mi do toho investovat moc nechce, mam to pomalu jak veterana, vse originalni, jak novy, najeto 40tkm. V zime nejety, takze nechci tam cpat nic jinyho. Taky jsem stav overil u mechanika. Tesneni je vymeneny, vlozky promereny, hlava byla prebrousena a prosla zkouskou tlaku, takze by nemela byt prdla (ledaze by ta prasklina projevovala az za tepla). Je mozny ze problem byl v tom tesneni a ted je treba v netesnosti nejakych trubek a prisava to vzduch a brani to otevreni termostatu. Protoze po pretesneni a revizi tam se dal zpet i termostat...takze to vyzkousim bez termostatu a snad to bude nejakymi netesnymi trubkami.

28.9.10, 17:01

Příspěvek 
Tomu nevěř, jakmile škodovka vaří, je to oblast hlavy. Nějaké netěsné trubky či co jsou jen absolutní ztráta času a nic se tím nevyřeší.

Pokud tedy zachovat originál, není jiná šance než sundat hlavu a podívat se, co se teda vlastně stalo. byla ta hlava dost dotažená a po 1500km přetažená?

28.9.10, 17:31

Příspěvek 
Vzdyt jsem psal ze hlava byla dole...pretesneni, zabrouseni plus kontrola jestli neni prdla :) ...test neukazal, ze by mela byt prdla (ledaze by se ta mini trhlina projevila az po zahrati) No nic poresim a nejak to dopadne. Dik za vsechny nazory

28.9.10, 18:13

Příspěvek 
no to ano, ale byla pak správně dotažená? Teď ji jedině sundat znovu a zopakovat si to, přesahy, praskliny, rovnost bloku.

28.9.10, 18:15

Příspěvek 
jo a dotazena byla dost, zacala opet varit hned po opetovnem nasazeni, o 1500 km nemuze byt rec, hned po par kilometrech varila

28.9.10, 18:15

Příspěvek 
Odvzdusnene to predpokladam bylo dobre?

Hlava musi znova dolu a kouknout se, bud je praskla, nebo jsou utopene vlozky, pripadne krivy blok.

28.9.10, 18:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další