Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Rozvody felicia 1.9D plus kontrola motorové části před zimou 
Autor Zpráva

Příspěvek Rozvody felicia 1.9D plus kontrola motorové části před zimou
Hoja, je před zimou, rád bych ještě udělal rozvody. Báli byste se moc měnit rozvody bez předchozí zkušenosti s tím? Mám možnost mít akorát prázdnou garáž a ruční zvedák. Řemen, kladku a vodní pumpu dodá známý za 1500 kč. Děch dalších 1500 je mi líto dávat pokud bych to zvládnul sám! Jedinou opravu co jsem sám dělal je repas řazení (kloub, dorazy, obrouseni te tycky co sto spojuje s prevodovkou atd.)? Díky za rady.

12.10.10, 12:06
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Rozvody felicia 1.9D plus kontrola motorové části před z
kromanon píše:
Hoja, je před zimou, rád bych ještě udělal rozvody. Báli byste se moc měnit rozvody bez předchozí zkušenosti s tím? Mám možnost mít akorát prázdnou garáž a ruční zvedák. Řemen, kladku a vodní pumpu dodá známý za 1500 kč. Děch dalších 1500 je mi líto dávat pokud bych to zvládnul sám! Jedinou opravu co jsem sám dělal je repas řazení (kloub, dorazy, obrouseni te tycky co sto spojuje s prevodovkou atd.)? Díky za rady.

a manuál máš jak na to? miloš

13.10.10, 12:28

Příspěvek 
mam dilenskou prirucku kde pisou, ze musim motor ven z auta. To nevim jak udelat, nemam zadne specialni naradi. Pry to jde i bez vytazeni motoru.

13.10.10, 12:41
Mistr mechanik

Příspěvek 
kromanon píše:
mam dilenskou prirucku kde pisou, ze musim motor ven z auta. To nevim jak udelat, nemam zadne specialni naradi. Pry to jde i bez vytazeni motoru.

tak to bude opravdu dobrá příručka takovou hovadinu jsem ještě nečetl, :roll:

sděláš dekle, řemen, řemenici, motor dáš na rysku, čerpadlo na šestku kulatinu, a vačku vzadu na přípravek, na ozubeném kole povolíš matku trochu a sklepneš kolo, podepřeš tí svým zvedáčkem motor, povolíš takovou podložku na držáku motoru přehodíš řemen kladku, kladku napneš podle rysek, utáhneš kolo na vačce sděláš přípravky celé to poskládáš a jedeš miloš :wink:

13.10.10, 15:50

Příspěvek 
hoja MIlosi. Diky moc za rady. Pojmy motor das na rysku, cerpadlo na sestku kulatinu, vačku vzadu na přípravek. To jsou pro mne spanelske pojmy. Muzes mi top napsat jako cloveku co se v tom nepohybuje? Auto se nemusi vubec zvedat ze zeme, kola sundavat atp? Vymena vodni pumky probiha jak? REmen alternatoru menit?

13.10.10, 16:37

Příspěvek 
1500 za výměnu rozvodů? To je ale autorizovanej servis ne? U mě na feldu ropáka pro cizí za 700,- a to si sám řikám jestli to není drahý :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.10.10, 18:21

Příspěvek 
To je právě ten problém. Taky se mi zdají děsně drazí a proto si to chci udělat sám. Na aukru se dají origo kladka s řemenem koupit za 1190 ni chtějí skoro 2300, pumpa stojí značky VIKA 250, oni chtějí za bůh ví ce 1100kč. Zdá se mi to neúměrně drahé stavu mé feldy.

14.10.10, 12:40
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]