Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 16:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 na mopeda je potreba mit papiry? 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
pokud máš vyjímku u B na skupinu A tak jo pokud máš jen B tak ne miloš

18.10.10, 06:32
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek 
tak ja mam ridicak vydanej 21. 6. 2004

a na ridicaku vyznacene pouze 2 skupiny

B - 9. 9. 2003
C - 18. 6. 2004

tak a ted co :lol: i kdyz to chci vedet jenom informacne, nic co nema aspon 4 kola a kapotu tak na to nelezu

18.10.10, 08:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
21lucas píše:
tak ja mam ridicak vydanej 21. 6. 2004

a na ridicaku vyznacene pouze 2 skupiny

B - 9. 9. 2003
C - 18. 6. 2004

tak a ted co :lol: i kdyz to chci vedet jenom informacne, nic co nema aspon 4 kola a kapotu tak na to nelezu

jednostopé vozidlo řídit nesmíš, dřív to bylo možné stím že u skupiny B byla napsána vyjímka a tak ti potvrdili M nebo A do 5O cm2 , dnes si musíš udělat zvlášt papíry na pegála :D miloš

18.10.10, 09:09
Ignorant pravidel

Příspěvek 
milosi diky - naposledy kdyz sem jel na babete tak sem s ni rajtoval u dedy okolo baraku - potreboval opravit :arrow: variator? - tu vec co se pri urcitych otackach roztahne a pohne v kolem :lol:

jinac na takove nebezpecne stroje nelezu

18.10.10, 09:13

Příspěvek 
takze kdyz mam na ridicaku jen sk. b tak n astadiona nemuzu. delal jsem to v r. 2007. a nebo muzu protoze mam becko?

18.10.10, 15:05

Příspěvek 
Dawid130 píše:
Tohle je z oficialnich zdroju a jejich stranek a zni to jasne.

Od 1. července 2006 jsou všichni držitelé řidičského oprávnění skupiny B, tedy i ti stávající, přímo ze zákona oprávněni k řízení mopedů a malých motocyklů s nejvyšší povolenou rychlostí max. 45 km/h. Zatímco do té doby (od 1. ledna 2001 – 30. června 2006) bylo nutné mít samostatné řidičské oprávnění skupiny AM, nyní již není potřeba, neboť skupina B ho v sobě plně zahrne. Není tudíž nutné, aby řidiči mopedů, kteří jsou držiteli oprávnění skupiny B, byli vedle současně držiteli oprávnění skupiny AM
pokud to dobre chapu tak na stadiona vlizt muzu.

18.10.10, 15:09

Příspěvek 
tak si v tom udelejme poradek... postaru bylo M od 15ti let, motorka do 50ccm. dnes je misto toho AM, taky od 15ti let, nicmene na fichtla s tim nemuzete - je to omezeny NE kubaturou, ale max. rychlosti - do 45km/h. do toho spada babetta, stadak. k Bcku to nedavaj. Kdo mel M, ma dneska A1 s omezenim do 50 km/h (normalni A1 je od 16ti let a je do 125ccm A 11kW). pak pokracuje A od 18ti let (do 25kW NEBO 0.16kW/kg) a pak je od 21ti let A, se kterym muzete na neomezenou motorku (ackoliv je to taky A, tak si stejne musite udelat dalsi papiry, i kdyz jste meli papiry od 18ti let A). Lidi, kteri si udelali v 17ti nebo 18ti za stareho "rezimu" Acko jsou ted vysmati.. meli to najednou a muzou ridit cokoliv :)

takze ke tve otazce: ANO, na stadaku jet smis, pokud te benga nechytej :) vozit s sebou musis pojistku a doklad o tom, ze je to tvoje (kupni smlouvu, nejlepe).

edit: koukam na to nademnou, zajimave... neoveroval jsem si to v zakone, nicmene takhle me to ucili pred par lety v autoskole.. a kdyz jsem delal B to taky rikali.

18.10.10, 15:13

Příspěvek 
Jednou se na tohle ptal známý při silniční kontrole a bylo mu řečeno něco v tomto smyslu "Když to má šlapátka, tak na to můžete i bez řidičáku." To celkem odpovídá těm Babetám a Staďákům.

18.10.10, 15:19

Příspěvek 
gokralik píše:
Jednou se na tohle ptal známý při silniční kontrole a bylo mu řečeno něco v tomto smyslu "Když to má šlapátka, tak na to můžete i bez řidičáku." To celkem odpovídá těm Babetám a Staďákům.

rekl bych, ze to tak policajti berou, ale jestli se tady bavime o zakone, tak na to nejaky papiry mit urcite musi.

18.10.10, 15:21

Příspěvek 
Špatně jsem se vyjádřil. Chtěl jsem napsat, že na šlapátka stačí skupina B.

18.10.10, 15:46

Příspěvek 
tak jsem tedka byl u chlupatejch se zeptat a rikal mi ze musim na to mit papiry samotny b na to nestaci. jeste se zeptam na ofiko strankach ministerstva. :idea:

18.10.10, 16:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
tady píšou že AM http://www.autorevue.cz/policejni-porad ... --cast-4_1 miloš

18.10.10, 17:10

Příspěvek 
ja am nemam ani a1 a kdovi co jeste. mam jen b. chtel jsem neco na co nepotrebuju mit papiry na motorku. myslel jsem ze stadion s 11 ( coz je ten prvni se slapkama) splnije to co jsem chtel. a skutr nebo kolo s motorem je moc drahy. neco tak do tech 3 max. 4 000kc. bez nutnosti delat papiry. musi ujet 15 tam a 15 km zpatky. do kopce. :cry:

18.10.10, 18:04

Příspěvek 
Od 1. července 2006 jsou všichni držitelé řidičského oprávnění skupiny B, tedy i ti stávající, přímo ze zákona oprávněni k řízení mopedů a malých motocyklů s nejvyšší povolenou rychlostí max. 45 km/h. Zatímco dříve (od 1. ledna 2001 – 30. června 2006) bylo nutné mít samostatné řidičské oprávnění skupiny AM, nyní již není potřeba, neboť skupina B ho v sobě plně zahrne. Není tudíž nutné, aby řidiči mopedů, kteří jsou držiteli oprávnění skupiny B, byli vedle současně držiteli oprávnění skupiny AM

Důležitou informací také je, že uvedenou skutečnost není nutné žádným způsobem zapisovat ani do starých, ani do nově vydávaných řidičských průkazů. Změna rozsahu oprávnění totiž vyplývá přímo ze zákona, obsah zápisu do řidičského průkazu se nijak nemění.

Důležité rovněž je, že uvedená změna se týká pouze řízení mopedů a malých motocyklů s nejvyšší povolenou rychlostí max. 45 km/h na území České republiky!

18.10.10, 18:42

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

Miloši ten článek je z roku 2001 takže neaktuální.

Je to jak říkám na skútry mopedy a podobné blbiny s konstrukční rychlostí do 45km/h stačí sk. B

Jak říká petr s, vyplývá to ze zákona. A žádné další poznámky v řp být nemusí.

18.10.10, 18:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další