Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.11.24, 13:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Termostat??? 
Autor Zpráva

Příspěvek Termostat???
Čau kluci,

mám opět servisní otázku. Dnes stojím na křižovatce ve své Fabii - dojedu na semafor, čkám a najednou se zničeho nic rozklepala až to chvíli vypadalo, že chcípne. Tak jsem tomu pomohl plynem. Zlepšení se nedostavilo. Jakmile jsem se rozjel zase to zakolísalo, ale opět se to samo vrátilo zpět. Nevíte co by to mohlo být? Moc příjemné to nebylo. Je fakt, že mám poslední dobou podezření na vadné čidlo termostatu. Skříň je asi 3 měsíce stará, ale čidlo je původní. A jakmile auto po najetí cca 25 km chvilu(cca20minut) stojí, tak to opět spadně na čtvrtku a postupně se při jízdě zahřívá až je zase na půlce. Je možné, že to má na danou situaci vliv? Nebo co by mohlo být to rychlé zakolísání otáček?

Díky, David

24.10.10, 17:43
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
na olej se asi kašlalo a máš nadměrně zadrbanou klapku miloš

24.10.10, 18:44

Příspěvek 
jak dlouho se ohřejvá? vyndej čidlo (je tam plastová pojistka) a mrkni, jestli není rozpadlej termostat a jestli jo, nekupuj originál, ale kup polskej se segrovkou, ty nepraskaj a dá se měnit jen termostat a ne celý plastový hrdlo

taky mrkni, co dělá teplota na diagnostice :wink:

příště dej jednoelektrodový svíčky

24.10.10, 20:29
Profil ICQ

Příspěvek 
2 Miloš: Olej jsem dělal před 5000km, je tam Mobil 1 5W40 a auto šlapalo bez problému. Klapka je vyčištěná asi před dvěma měsíci.

2 Ondra: Ondro, celá skříň termostatu je vyměněná před cca 3 měsícema, byl prasklej. Takže se tam dal originál, ale nějakej doveda na skladě si vyměnil čidlo z toho termostatu a dal tam starý, poznal jsem to až poslze. Už jsem jim to nedokázal, čili nakonec se tam dalo původní čidlo z toho mého prasklého termostatu, které teď zřejmně odchází. No takže skříň je nová, čidlo staré - dnes jsem koupil nové(stálo 750,-Kč - origo).

Jinak ohřejvá se po cca 4-6 kilometrech teď v zimě(na půlku). Kdyby byl v čudu celej termostat zřejmně by se to neohřívalo. Ten můj původní nepouštěl druhej okruh. Tohle jen hapruje, skutečně to vypadá na čidlo.

Tak nevím mno. To chcípnutí včera na křižovatce s tím prej může úzce souviset. Prý když je špatné čidlo, tak to blbne i na otáčkách a mate ŘJ.

David

25.10.10, 13:30

Příspěvek 
Teď mám jakýsi podobný problém na felicii. Ručička teploměru se mi pořád drží okolo 70°C a na víc nevyleze. Ventilátor se netočí, auto topí. Může být pokažený termostat?

25.10.10, 17:01

Příspěvek 
3enit: Čověče to nevím. Každopádně až bude hotovo, budu Tě informovat. Už mám origo čidlo + nějaké těsnění. Udělám to asi sám ve čtvrtek, tak jsem zvědav. Jinak čidlo + těsnění(originál) vychází na cca 780,-Kč což mně překvapilo - to je poměrně dost. Tak uvidíme. Každopádně tím, že to pořád kolísá se mi docela zvyšuje spotřeba, jezdím v klidu po Praze a pod 9,3 to nesleze.

David

25.10.10, 18:07

Příspěvek 
Jedna věc je ta že mám Feli před faceliftem a před chladičem nemám kryt (musím namontovat), taky nemám kryt pod motorem. Vliv to mít asi má, ale nevím jak moc zásadní, když sem měl děravé topení, tak jsem to zapojil napřímo a teplota byla asi mezi střední značkou a 70°C. Tak jsem z toho takovej nesvůj, hlavně studenej motor -> vyšší spotřeba.

25.10.10, 18:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
podle mě máš KO termostat i lambádu a bez vaga se nehneš miloš

25.10.10, 19:48

Příspěvek 
Jestli je v haj*lu i lambda tak teda potěš koště... No nic, zajedu s tim za kamošem a ten by mi to mohl napíchnout na PC...

EDIT: Nevím na koho ten příspěvek nademnou byl směřován...

25.10.10, 19:50

Příspěvek 
3enit: To nevím, ale myslím, že na Tebe. Já mám podle mě chybu jen v čidle, alespoň doufám. Tobě přeju hodně štěstí.

David

26.10.10, 19:21

Příspěvek 
No, tak dnes jsem oddělal čidlo teploměru a v domečku se válela pružina - termostat se rozsypal. Takže jsem vyměnil a teplota už mi leze nahoru 8) Takže teď přeju hodně štěstí já Tobě.

Díky za rady, David.

26.10.10, 19:25

Příspěvek 
Takže pánové,

nestačil jsem se divit :evil: . Vyndalo se čidlo a skutečně je termostat prasklej. Podotýkám, že je tam ORIGINÁL A JE 3 MĚSÍCE STARÝ!!!!! Jsem hrozně vytočenej!!! Takže jsme se dohodli, že tam dáme ten polskej. Doufám, že ho můžu zkombinovat s originálním čidlem, který jsem tam teď dal. To je totiž nové. Takže doufám, že to nebude dělat neplechu. Co mě zaráží je fakt, že ten origo termostat vydrží 1/2 roku - to je hrůza!!! Nevím jestli je nějakej špatnej technologickej postup ve výrobě či co? Samozřejmně nemám doklad, takže výměna nepřipadá v úvahu.

3enit: Mám radost za Tebe a trochu závidím, že Ti to jezdí v poho :) . Páč já fakt zuřím.

Má tady nějaký mechanik zkušenost s těmi Poláky?

Díky klucí

David

28.10.10, 16:17
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
http://aukro.cz/item1251680736_termosta ... fabie.html polák vypadá takhle :wink: původní termostat z toho vyndej a použij termostat Wahler určenej pro favorita/feldu BMM :wink:

28.10.10, 16:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Taky jsem dal na Feldu poláka, jelikož sem ho měl doma :)

P.S. Zase tak v pohodě to nejezdí :D

29.10.10, 16:37

Příspěvek 
Aha, tak dá mi někdo prosím nějakou radu, jaký termostat tam dát? Pro a proti? Jedni říkají origo, druzí poláka a dokonce je tu i Wahler. Tak nevím....

Díky, David

30.10.10, 11:52
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další