Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 15:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Přechodka ze zapalovače na 220v? 
Autor Zpráva

Příspěvek Přechodka ze zapalovače na 220v?
Dobrý den, možná mám hloupou otázku, ale nejsem v tomto směru nijak zkušený, ale existuje nějaká přechodka, redukce či jak se to nazývá z autozapalovače na přívod spotřebičů z 220v? Asi je to blbost že? Představoval bych si kolík do zapalovače a druhý konec, aby měl otvory na normální euro zásuvku.

Pokud se nad tímto tématem zasmějete, také dobře :D

24.10.10, 12:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ano, něco takového existuje. Ale spotřebič o příkonu větším, než asi 100W na to nepřipojíš.

24.10.10, 12:33

Příspěvek 
venda píše:
Ano, něco takového existuje. Ale spotřebič o příkonu větším, než asi 100W na to nepřipojíš.

Já mám namysli připojit normální radio z kuchyně, teď nevím kolik má příkon. A nevíte náhodou, kde se dá tato přechodka pořídit?

24.10.10, 12:47

Příspěvek 
Toto by mi pomohlo?

http://aukro.cz/item1279794344_novy_men ... _300w.html

24.10.10, 12:52

Příspěvek 
To si radši pořiď autorádio. Jinak se stačí kouknout do nabídek prodejců elektroniky a chvilku hledat.

24.10.10, 12:53

Příspěvek 
venda píše:
To si radši pořiď autorádio. Jinak se stačí kouknout do nabídek prodejců elektroniky a chvilku hledat.

Já mám v autě tak v p....i dráty k autorádiu, ža nikdo neví co s tím, jednou autorádio odešlo a druhé se jen tak někdo neodváží zapojit. Hlavně bych to neměl jen na rádio, ale i na notebook, telefony atd.

a co toto?
http://www.hadex.cz/aku-bat-zdroje-nabi ... C-AC--G864

24.10.10, 13:01

Příspěvek 
Mít v autě kuchyňské rádio napájené přes měnič moc rozumný nápad není. Skoro by se to dalo nazvat pitomostí. Radši si dej do pořádku instalaci pro rádio. A na noteboky a telefony jsou daleko lepší a výhodnější dvanáctivoltové napaječe.

24.10.10, 13:29

Příspěvek 
150W je málo, to nic neutáhne. Pořiď si takový, který má trvalé zatížení jmenovitě uváděno alespoň 1000W. (lepší mít výkonovou rezervu, navíc takovýhle měnič nepojede pořád na max. jako ten malý). Co se týče připojení, na zásuvku zapalovače je nesmysl, na primární straně tečou takové proudy, že by to zásuvka nezvládla. Jedině připojení přímo na svorky akumulátoru pořádnými kabely, aspoň 10mmq, jest spolehlivým řešením.

Každopádně, živit s tím stolní rádio je nesmysl, neboť v tom rádiu se z 230V stává zase malé napětí, častokrát 12V. To je pak lepší ho krmit 12V přímo z autozásuvky do mn části :wink:

Příjem stolního rádia v autě je ale dosti katastrofální, oprava el. instalace v autě (natažení nové) je skutečně nejlepším možným řešením.

24.10.10, 13:33
Junior TW team

Příspěvek 
poradim ti jednoducho : kazde novsie radio sa da napojit aj na baterky a ak nieje na radiu priamo napisane na kolko V pracuje ( co je dokonca aj na cinasoch ) da sa to jednoducho vypocitat ( pocet bateriek x 1,5 V ) . Na pripojenie ti stacia aj minimalne elektrotechnicke znalosti . rozober radio a na baterkove vystupy napoj kable a podla toho na kolko V pracuje radio pridaj prislusny odpor . Mne to takto vydrzalo pokial mi nezaviedli do garaze elektriku ( cca 3 mesiace )
PS vecsinou je to na 4x 1,5 V = 6V .

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

24.10.10, 21:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]