legislativa okolo znaciek v CR a zimne gumy
Autor |
Zpráva |
CROWACK
|
Není mi známo, že by se o to někdo pokusil...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
28.10.10, 10:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na jihu na Kvildě taky je tahle značka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.10.10, 11:05 |
|
|
novomi
|
Letos bude na jihu jen na jednom místě. Z Nové Pece do Zadní Zvonkové. Dnes to čtu v novinách. To asi nebude u Kvildy. Neplést se značkou co má nakreslený sněhový řetěz, ta snad jen doporučuje bych řekl, nevim přesně ! Tahle má nakreslený auto se sněhovou vločkou.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
28.10.10, 16:31 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Domníváš se chybně, zančka sněhové řetězy C 5a je značka příkazová stejně jako C 15a a přikazuje řidiči motorového vozidla o třech a více kolech pokračovat v jízdě až po nasazení sněhových (protiskluzových) řetězů na nejméně dvě hnací kola; to neplatí pro vozidla vybavená pneumatikami s protiskluzovými hroty
|
28.10.10, 16:37 |
|
|
CROWACK
|
kulatá modrá značka = značky příkazové (přikázaný směr jízdy, rozsviť světla, vjezd pouze se sněhovými řetězy, "zimní výbava")
hranatá modrá = informativní (parkoviště, přechod atd...)
|
28.10.10, 17:03 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud vim tak hranatá modrá je i jednosměrka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.10.10, 17:14 |
|
|
CROWACK
|
Co je to za člověka?
ano, informuje tě o tom, že jsi v jednosměrce a tedy nemusíš počítat s vozidly do protisměru...
|
28.10.10, 17:23 |
|
|
fatal
rejpal
|
CROWACK píše: kulatá modrá značka = značky příkazové (přikázaný směr jízdy, rozsviť světla, vjezd pouze se sněhovými řetězy, "zimní výbava") Odkdy ti "vjezd pouze se sněhovými řetězy" připadá jako příkaz? To je jasný zákaz... To je jeden z problémů té super značky, že je zákazová a je v provedení příkazových... A to že jsou přenosné, no to je lahůdka... Prostě hovadina vedle hovadiny... Vít píše: ...přikazuje řidiči motorového vozidla o třech a více kolech pokračovat v jízdě až po nasazení sněhových (protiskluzových) řetězů...
Čili zákaz pokračovat... Ta značka ti nepřikazuje, ale zakazuje. Jak bys asi splnil příkaz, kdybys v kufru neměl řetězy?
A tahle značka je taky hovadina, už vidím jak nadšeně někdo nasazuje řetězy na suché asfaltce...
|
28.10.10, 20:02 |
|
|
CROWACK
|
značka "přikázaný směr odbočení vlevo"
moje auto zatáčí jenom doprava
takže mi ta značka zakáže tam vjet
same logic... mmch ta značka s řetězama přikazuje nasadit řetězy pouze při souvislé sněhové pokrývce na vozovce...
oni jsou to debilové, ale až tak velicí zatím ne...
|
28.10.10, 20:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ta značka přikazuje použití řetězů, je tedy příkazová, a současně zakazuje jízdu za jiných než předepsaných podmínek
značka přikazující směr odbočení je také příkazová, a současně zakazuje jízdu jiným než vyznačeným směrem
značka kruhový objezd přikazuje způsob jízdy po okružní křižovatce, zároveň zakazuje každý jiný způsob
všechny příkazové značky přikazují "něco", co zcela vylučuje nebo zakazuje "něco" jiného, tedy se značky přikazující pouití řetězů nebo zimních gum neliší od ostatních příkazových značek
o smyslu umístění řady příkazových značek a nejen zimní buzerace lze ovšem s dlouze spekulovat
|
28.10.10, 20:16 |
|
|
paži
|
Ta mapa není určitě úplná, zrovna v okolí Jihlavy je těch značek více. Já ale nechápu, proč ty lidi pobuřuje, je to přece naprosto sprváný z hlediska bezpečnosti, aby řidiči měli zimní výbavu. Nevím jak třeba v Praze nebo v nějekejch oblastech na Moravě, ale třeba u nás je to naprosto nezbytná věc.
|
29.10.10, 02:25 |
|
|
novomi
|
Aha, to jsem nevěděl. Díky za vysvětlení.
Paži: A ještě jsem četl v novinách, že si nějací hoteliéři na Šumavě stěžují, že jim tam umístili tu jedinou značku na jihu čech, že jim tam lidi v zimě přestanou jezdit. Chtěl bych vidět lyžaře co jede do hor na Šumavu bez zimních pneu
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
29.10.10, 07:28 |
|
|
bitmap
|
paži píše: Já ale nechápu, proč ty lidi pobuřuje, je to přece naprosto sprváný z hlediska bezpečnosti, aby řidiči měli zimní výbavu. Nevím jak třeba v Praze nebo v nějekejch oblastech na Moravě, ale třeba u nás je to naprosto nezbytná věc.
Ano, je, ale jiste vis, ze platnost tehle znacky se neridi podle toho jestli je snih/neni snih, ale plati od - do.
A jiste si vzpomenes, kdy letos hrdinove v uniformach jediny krat kontrolovali zimaky na D1 ...
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
29.10.10, 07:42 |
|
|
darklord
|
No, vidim ze aspon jedna buzervyhlaska je na slovensku lepsia... a to ta ze zimaky je nutne mat len na ceste ktora je pokryta suvislou snehovou vrstvou. Hm, aj ked mne to beztak moze byt jedno.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
29.10.10, 07:50 |
|
|
Capricorn
|
A mně je to fuk jestli tahle značka platí nebo ne. Zimní gumy mám přes zimní sezónu vždycky a každý rok. U nás v podhorské oblasti je to naprostá nutnost. A možná se mnou nebude někdo souhlasit, ale jsem proto aby se zimní gumy uzákonili povinně.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.10.10, 08:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|