Felicia 1.3MPi - kat nebo tlumič v háji?
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Felicia 1.3MPi - kat nebo tlumič v háji?
Po delší jízdě svižným tempem (mezi 3000 a 3500 rpm) do mírného kopce na 5. kvalt, jsem zpomalil, pak při akceleraci na 3. kvalt motor u cca 3000rpm ztratil tah (plynule, bez cuknutí), pak se ozvala z pod auta tlumená detonace a asi sekundu poté jsem v zrcátku zahlédl něco velkého černého, co předemnou stoprocentně nebylo. Auta za mnou se tomu vyhýbala. Motor zase začal táhnout, ale raději jsem zastavil, volnoběh v pohodě, zvuk normální, nic neobvyklého. Domníval jsem se, že mi bouchl tlumič, ale nenašel jsem na spodku auta nic divného, vrátil jsem se zpět, ale to černé "cosi" jsem nenašel, nevím co to bylo. Motor jede normálně, táhne jako předtím, zvuk je stejný, nic nevypadá poškozeně nebo děravě... Co to mohlo být?
|
1.11.10, 08:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
macka? (zohrievajuca sa pri baterke...)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
1.11.10, 09:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nemyslím, kdyby kočka způsobila takový pokles tahu motoru, tak by všude muselo být krve jak po zabíjačce, spodek byl čistý, cesta taky... Navíc by měla šanci zdrhnout ještě včas, stavoval jsem se na čerpačce...
|
1.11.10, 10:03 |
|
|
erik_1
|
To iste sa stalo mne...troska som to drzal v otackach asi tak 20km (4500 ot/min) a odrazu rana...pozeram pod podvozok...nic nevidim...auto islo dalej...troska sportovejsi zvuk..ale inak nic.
No az som dalsi den isiel na zdvihak...a co vidim...koncovy tlmic vyfuku (ten poslendny diel) sa pekne otvoril ale nie smerom dole ale pod zadne sedadla (viete co myslim)...vsetko pekne ociernene ale inak nic...vymenilo sa...a ide sa dalej.
E>
_________________ Skoda Felicia 1.3 Lx 40kW @51kW (by Cimbu Autosport) r.v. 12/96
|
1.11.10, 15:28 |
|
|
Ondras83
|
asi vata z vejfuku...já bych to nehrotil, když to nedělá kravál
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.11.10, 21:56 |
|
|
fatal
rejpal
|
erik_1 píše: koncovy tlmic vyfuku (ten poslendny diel) sa pekne otvoril ale nie smerom dole ale pod zadne sedadla Sahal jsem tam a nenahmatal jsem nic neobvyklého, ale pro jistotu na to mrknu, dík za tip. Ondras83 píše: asi vata z vejfuku...já bych to nehrotil, když to nedělá kravál
Kravál to nedělá. Všechno se chová jako předtím, snad se mi to nerozsype někdy v mrazu.
|
2.11.10, 16:03 |
|
|
fatal
rejpal
|
Osahal jsem oba tlumiče i kat a nikde jsem nenašel nic poškozeného. Když na volnoběhu zacpu rukou výfuk, tak to tlakuje, nikde není slyšet žádné unikání, spodek auta nepoškozen. Tak to asi fakt byla ta vata, ale musela jít ven koncovkou.
Každopádně tohle se mi nestalo.
|
4.11.10, 07:37 |
|
|
varok
|
fatal: jednou mi v jednom obchodě ukazoval prodavač rozříznuté výfuky různých značek. Nemysli si, že každý vyrábí výfuky tak jak by měl. Někteří výrobci se snaží ušetřit a ojebávají výrobu. Ty přepážky v tlumiči mají mít určitý tvar a rozměry, umístění apod. Většina levných výfuků alá turek a polák a bůhví kdo ještě má vnitřek výfuku úplně jinak udělaný než je v origo výfuku. Tam může nastat jev, který si popisoval. Třeba se vata dostala do té výstupní trubky a po natlakování vystřelila ven. Některé výfuky ani tu vatu nemají.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.11.10, 12:40 |
|
|
fatal
rejpal
|
Příště si pořídím jednoznačně výfuk bez vaty. My se těm tuzérům se řvoucímy výfuky smějeme, ale oni dobře ví, proč mají komínové roury bez vaty.
|
5.11.10, 16:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jezdíme si jen tak proradost
najednou však přijde velká zlost
výfuk a ja ja ja jaj
výfuk a ja ja ja jaj
výfuk a ja ja ja jaj
výfuk a ja ja ja jaj
http://sklad.obrazku.cz/t343191_IMG9029.JPG
|
5.11.10, 18:09 |
|
|
varok
|
Někteří výrobci to poctive vystelou skelnou vatou, nebo co to je a jiní šetří, tak tam nedají nic. Většinou ty levnější, třeba za 500,- kč nemají vatu. Ale vyjímka potvrzuje pravidlo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.11.10, 18:13 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
fatal píše: Příště si pořídím jednoznačně výfuk bez vaty. My se těm tuzérům se řvoucímy výfuky smějeme, ale oni dobře ví, proč mají komínové roury bez vaty.
Tyll je bez vaty
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.11.10, 18:20 |
|
|
michalkatka
|
ja by som tam vatu nechcel, vyzrážaná voda sa v tom lepšie drží a lepšie to hnije...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.11.10, 09:30 |
|
|
Badpimps
|
Re: Felicia 1.3MPi - kat nebo tlumič v háji?
a ted mi povez kdyz koupis za 500kc bez vaty s jednim plastem,,nebo s vatou a 2 plasti za 750 kc.
|
26.12.10, 03:07 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Felicia 1.3MPi - kat nebo tlumič v háji?
tyll má dvě vrstvy a je bez vaty
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.12.10, 10:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|