Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Šemik píše: No to se pak nemůžeš divit, po nastartování se má okamžitě vyjet a motor zahřát jemnou jízdou, takhle ho zahřívat mu nejen škodí, ale i se pálí palivo pro nic za nic
aha, tak to sem netušil ....
|
6.11.10, 12:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
paži
|
Já s tím zase tak úplně nesouhlasím. Při velkých mrazech, kdy ti motor zadusí i vyšlápnutí spojky se auto jenom trápí, tak mi přijde vhodnější nechat ho chvilku zahřát. Spotřeba paliva při stání je nulová.
|
6.11.10, 12:42 |
|
|
Petr105
|
hardb píše: aha, tak to sem netušil ....
No jasný, nechat běžet auto na volnoběh je děsná blbost... Nastartuj a jeď, akorát nesmíš motor moc točit, dokud se neohřeje.
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
6.11.10, 12:42 |
|
|
Capricorn
|
Když zabrousíš na upload server www.uloz.to a zadáš do vyhledávání název "Jak jezdit s nižší spotřebou" vyjede ti odkaz na stažení knížky ve formátu pdf se spoustou užitečných a pro tebe jistě nových a přínosných informací jak se dopracovat k nižší spotřebě paliva.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
6.11.10, 12:44 |
|
|
Capricorn
|
paži píše: Já s tím zase tak úplně nesouhlasím. Při velkých mrazech, kdy ti motor zadusí i vyšlápnutí spojky se auto jenom trápí, tak mi přijde vhodnější nechat ho chvilku zahřát. Spotřeba paliva při stání je nulová.
Kurník mně se ani při -20°C motor nedusil. Asi jsem dělal něco špatně. (peace)
|
6.11.10, 12:46 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
DK: Tak dnes už je to asi jiné.
Jinak k prohřívání v zimě. Já osobně nastartuji a jedu, případně mezitím zapnu topení, vyhřívání skla, a oškrábu auto, což je tak minutka, dvě, ale nechávat to prohřívat při stání dle mě také nemá cenu.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
6.11.10, 12:48 |
|
|
darklord
|
na felde mozno, na skodovke s plnym syticom a 90kou olejom v prevodovke neradno hned pustit spojku. bud ti prevodovka motor uplne udusi alebo ti auto odide na neutral pred ocami ono sa niekde myslim pise ze sa ma auto v zime nastartovat na sytic a vyrazit az ked zacne normalne reagovat na plyn.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
6.11.10, 13:08 |
|
|
varok
|
Jak že má auto při stání na volnoběh nulovou spotřebu? To jako při volnoběhu nejede na benzín, jen vzduch ?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.11.10, 13:20 |
|
|
paži
|
darklord píše: na felde mozno, na skodovke s plnym syticom a 90kou olejom v prevodovke neradno hned pustit spojku. bud ti prevodovka motor uplne udusi alebo ti auto odide na neutral pred ocami ono sa niekde myslim pise ze sa ma auto v zime nastartovat na sytic a vyrazit az ked zacne normalne reagovat na plyn.
jo to se někde psalo...a tím se aspon u škodovky řídím
|
6.11.10, 13:28 |
|
|
paži
|
varok: auto na volnoběh si vezme za hodinu tuším mezi 0.5 až 0.8 litrů. někde na to byl i test, ale ted to marně hledám.
|
6.11.10, 13:30 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
varok píše: Jak že má auto při stání na volnoběh nulovou spotřebu? To jako při volnoběhu nejede na benzín, jen vzduch ?
studený asi litr na hodinu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
6.11.10, 13:34 |
|
|
CROWACK
|
mám vyzkoušený na 120 (průtokoměr z trabanta), že 50 je lepší jet na 3, na 4 už se to začíná podtáčet ( a to mám mokrej 5Q), z feldou je to podle zvuku motoru stejný...kdo dává 5tku v 60ti, nemá rád svoje rozvody! Vždycky je pro motor lepší ho trochu víc vytočit, než podtočit...co tam přiteče z nádrže, záleží spíš na poloze plynového pedálu...nejvíc to žere na vysokej kvalt a nízký otáčky!
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.11.10, 13:44 |
|
|
gokralik
|
Proč bych neměl vypínat motor? Já ho vypínám skoro furt. Teda pokud je zahřátý, tak při skoro každém zastavení. Na semaforu ne, ale na žel. přejezdech, v kolonách nebo když si jdu otevřít vrata od garáže. Nechápu, proč bych ho nechával zbytečně běžet.
Jo a tu knížku jsem na ulozto ukládal já, tak směle stahujte. Ale nic moc objektivního tam napsáno nebylo. Snad jen:
- nevozit v autě zbytečnou zátěž
- mít dofoukaná kola
- mít auto v perfektním technickém stavu
Pak už to bylo jen o krutém podtáčení, kdy se motor nedostane nad 1500 otáček. To asi není při běžné jízdě snad ani možné, ale při těch jejich Ecorally jezdily Favority za 2,7l/100km.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.11.10, 14:49 |
|
|
Capricorn
|
gokralik: Ta knížka už koluje internetem několik let. Já sám jsem jí od odněkud stáhl snad před 4 roky.
Jinak člověk, který nemá v hlavě místo mozku piliny a má cit pro auto dokáže po nějakým čase jezdit se slušnou spotřebou. Po určité době každý pozná co zrovna u jeho auta spotřebu zvyšuje a co naopak. Já když jsem začínal tak spotřeba nešla pod 8,5l. Teď když se zadaří tak nejmenší co jsem měl bylo cca 6,5l ale to už je spíš takový šnečí maraton. Nebo ne dá se i takhle jezdit, ale hold občas se svižnější jízdě člověk prostě neubrání.
|
6.11.10, 15:16 |
|
|
darklord
|
gokralik: videl si uz auto na ekorally? myslim ze tam okrem sedacky a hladoveho oka nic ine nebude, a podla mna teda nejazdia 1500ot na 5ku ale skorej na plny kotel to rozfofruju a potom zdechaju motor. o paradne chudobnej zmesi ani nehovoriac
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
6.11.10, 15:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|