Autor |
Zpráva |
atahualpa117
|
Kontrola tlaku vzduchu
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak poznám, jestli mám na autě kontrolu tlaku vzduchu. V TP jsem nic nenašel a ani by mě nic nepřivedlo na tuto myšlenku, ale v "dalších záznamech" se píše o pneumatikách, které lze použít. U některých je uvedeno: ... pouze pro vozidla bez kontroly tlaku vzduchu
dík
|
15.11.10, 15:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
skodovka 120 nikdy nic takoveho nemela
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.11.10, 15:25 |
|
|
atahualpa117
|
To je mi jasný, ale chudáka škodovku už jsem odstavil a teď řádim v Roomstru
|
15.11.10, 15:30 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Kontrolu tlaku v pneu nemáš.
|
15.11.10, 15:32 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to nevíš do kola nic zvláštního nevede všechno se děje přes čidlo abs
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.11.10, 17:49 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Sadra17> fakt? to uz je skodovka tak vymakana protoze PSA na to ma u kola specialni antenky a senzory tlaku jsou vlastne ocelove ventilky
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.11.10, 18:07 |
|
|
CROWACK
|
prostě když je kolo měkký tak má menší průměr a na čidle ABS je zjištěnej rozdíl otáček jednoho kola, tak to řve že je ušlý Složitosti v tom nehledej, je to vázaný ve výbavě myslím na ASR...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.11.10, 18:23 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jo takhle ty v PSA umi ten tlak i zmerit a ukazat na display
|
15.11.10, 18:24 |
|
|
Radic
|
CROWACK píše: prostě když je kolo měkký tak má menší průměr a na čidle ABS je zjištěnej rozdíl otáček jednoho kola, tak to řve že je ušlý Složitosti v tom nehledej, je to vázaný ve výbavě myslím na ASR...
no pořád lepší než kdyby si ta stabilizace řekla že jedno kolo je asi ve smyku a začala by brzdit ty ostatní
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
16.11.10, 00:51 |
|
|
CROWACK
|
Tak stabilizace má ještě snímač polohy volantu a akcelerometry...takže snad zvládne rozeznat smyk od prázdnýho kola...jinak by to dopadlo jak s tím posledním volvem, co sráželo ty chodce...
jak já říkám veškerá elektronika ve vehiklu je neschopnost inženýrů to navrhnout pořádně v mechanické verzi tudíž je nahovno
|
16.11.10, 01:20 |
|
|
paži
|
Něco takovýho fakt existuje?
|
16.11.10, 01:27 |
|
|
CROWACK
|
ze stránek škodovky: Citace: Signalizace poklesu tlaku v pneumatikách pracuje prostřednictvím snímačů otáček kol systému ABS. Sníží-li se tlak vzduchu v pneumatice, zmenší se poloměr daného kola a kolo se při stejné rychlosti vozidla otáčí rychleji. Signalizace stavu pneumatik pomáhá řidiči při kontrole tlaku vzduchu v pneumatikách. Nepřetržitou kontrolou je zajištěna vysoká bezpečnost. Díky správnému tlaku vzduchu v pneumatikách se prodlužuje životnost pneumatik a spotřeba paliva je nižší. Upozornění: Signalizace stavu pneumatik nemůže řidiče zprostit odpovědnosti za správné huštění pneumatik
|
16.11.10, 01:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pozná se podle ventilků,nebo napíchneš vag a pokud je aktivní adresa 65 tak má miloš
|
16.11.10, 07:04 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
fouknu tam dojezdovou rezervu a signalizace se zblazni
|
16.11.10, 09:05 |
|
|
Nepér
|
Jenže správná dojezdovka by měla mít stejný průměr.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.11.10, 11:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|