Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 22:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Je to katalyzátorem? (zvuková nahrávka) 
Autor Zpráva

Příspěvek Je to katalyzátorem? (zvuková nahrávka)
Zdravim škodováci,poslední dobou sleduji na své octavii 1,6l 55 kw r.v. 1997 divný kovový drnčivý zvuk z výfuku. Dělá to když jde motor do otáček a navíc asi tak při 2800 otáčkách to začne rezonovat a po 3100 otáčkách přestane. Když jsem lehl pod auto,tak to šlo jako by od katalyzátoru,nebo tam někde odtud. Přidávám zvukovou nahrávku,poradtě čím by to mohlo být,já si myslim,že je na vině katík.

http://www.edisk.cz/stahni/64078/Zvuk._ ... .87KB.html

http://www.uloz.to/6604896/zvuk-klip-11-mp4

Díky za reakce.

18.11.10, 19:46
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
většinou rezonuje plech na výfukových svodech :wink: je tam kvuli nasávání teplýho vzduchu do motoru

18.11.10, 20:14
Profil ICQ

Příspěvek 
ten zvuk je šílený :shock: já potkat takou oktávku beru nohy na ramena, zní to až moc děsivě. ale zní to jak když něco plechového mlátí

18.11.10, 20:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Hiro píše:
ten zvuk je šílený :shock: já potkat takou oktávku beru nohy na ramena, zní to až moc děsivě. ale zní to jak když něco plechového mlátí

No taky se za mnou už otáčí lidi.

18.11.10, 20:34

Příspěvek 
Jak motor Š120 :lol: . A není náhodou ve výfuku pes ... promiň :lol:

18.11.10, 20:36
Profil ICQ

Příspěvek 
A kontroloval jsi, jestli u toho výfuku není uvolněný plech tepelného štítu? Občas se uklepe...

18.11.10, 20:47

Příspěvek 
CROWACK píše:
A kontroloval jsi, jestli u toho výfuku není uvolněný plech tepelného štítu? Občas se uklepe...

Myslíš ten plech co je u motoru,nebo co je u katalyzátoru?

18.11.10, 20:51

Příspěvek 
krycí plechy okolo celého potrubí...obvykle se to uklepe nekde v oblasti pod podlahou prednich sedadel nebo blize k motoru...mel by tam byt plech, ktery ma za ukol odstinit vyzarovane teplo z vyfuku aby nadmerne neohrivalo podlahu...jinak lze mirne poklepat kladivem teleso katalyzatoru, jestli v nem nahodou nechrasti, to by byl rozpadeny...

18.11.10, 21:02

Příspěvek 
Hodně se to řešilo tadyRezonance výfuku Oct.1 1,6 55kW
Příčin může být více, můžeš mít prasklé výfukové parohy, špatný vlnovec, může se ti výfuk někde dotýkat, může být uvnitř něco uvolněné nebo ti tam vznikla někde netěsnost kudy to uchází. A to dělá hodně. Také jsem si s tim užil a teď je to přijatelně tiché, jen malá rezonance kolem 2,5-3t ot. daná kontrukcí výfuku, chce to mít kvalitní výfuk a pohrát si s umístěním a správně stáhnout spony které spojují díly výfuku k sobě. Pokud sundáš výfuk až po katalyzátor a nastartuješ motor, hluk z výfuku bude dunivý, ale musí mít vyrovnaný chod bez pazvuků, jinak je něco i s motorem. Také si zkontroluj případně vyměň palec a víčko rozdělovače, zapalovací svíčky a proměř zapalovací kabely, ty moje originály mají odpor 5,7kOhm. Díly na motor používám pouze originál, cena je dobrá a kvalita oproti čínským sra..kám bezchybná, zkušenosti mě vyškolily. Podle informace od lidí ze škodovky měla Oct.1 v motorizaci 1,6 55kW již z výroby problémy s rezonancí výfuku a řešilo se to změnou tvaru výfukovýho potrubí na prvním dílu, výfuk byl špatně naladěn. Zajímá mě, co zjistíš jako příčinu.

19.11.10, 22:44
Junior TW team

Příspěvek 
Tiez by som to videl ze je to nakym dotykom krycieho plechu lebo to roby vzdy ked je motor v zabere ( pri pridavani sa vzdy vykruti z dovodu ze je pruzne ulozeny na silentoch ) a vtedy sa niekde oprie o kryci plech . Mne podobne pazvuky na 120 vyrabala podkova ( konzola ) vyfuku .

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

20.11.10, 17:36
Profil ICQ

Příspěvek Re: Je to katalyzátorem? (zvuková nahrávka)
Tak dneska jsem byl na výměně katalyzátoru, ten děsný zvuk je díky bohu pryč, ale ta rezonance je tam pořád. Teď to rezonuje méně, nejvíce však od 95 km/h do 105 km/h. Mechanik říkal, že je tam neoriginální poslední díl výfuku a že to tam nějak blbě sedí, tak to buude asi tim. No až pujde do kopru, tak koupim origo a uvidíme.

27.4.11, 21:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]