Autor |
Zpráva |
lacream
|
aká hustota zimných pneu
Prosim vas,mohol by mi niekto napisat na aky tlak mam nafukat zimne pneu. na Felde ? Pri prezuvani mi ich v servise nafukali na 2,2 vsetke 4. no mne sa jazda na aute zda dost tvrda a predna napravy akoby lietala a nesedela pekne na ceste.Je to iba pocit pri tej zmene z letnych pneu,alebo maju mat inu hustotu ? Dakujem
|
4.12.10, 17:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Sotek
|
Re: aká hustota zimných pneu
lacream píše: :arrow: Prosim vas,mohol by mi niekto napisat na aky tlak mam nafukat zimne pneu. na Felde ? Pri prezuvani mi ich v servise nafukali na 2,2 vsetke 4. no mne sa jazda na aute zda dost tvrda a predna napravy akoby lietala a nesedela pekne na ceste.Je to iba pocit pri tej zmene z letnych pneu,alebo maju mat inu hustotu ? Dakujem to nemusí být tlakem... třeba už jsou gumy prostě starý...
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
4.12.10, 17:20 |
|
|
Karátek
|
Lepší je nafouknout zimní pneu o trochu více, než letní, je lepší odvod vody, břečky i sněhu z drážek. A nemáš náhodou pneu sjeté?
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
4.12.10, 17:23 |
|
|
lacream
|
Nie,nie,pneu mam druhou sezonu a jazdim strasne malo,mne sa zda,ze 2,2 je vela v predu
|
4.12.10, 17:28 |
|
|
MATTESS
|
Se podívej na víčko nádrže, tam jsou napsané tlaky od výrobce. A zimáky dávají tak o 0,1 až 0,2 více
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
4.12.10, 17:31 |
|
|
Karátek
|
Nevím na kolik se normálně foukají pneu na feldě. Nevím jestli nemají stejné tlaky jak favority.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
Naposledy upravil Karátek dne 4.12.10, 17:36, celkově upraveno 1
|
4.12.10, 17:33 |
|
|
lacream
|
Dakujem,mne sa to zda primerane tych + 0,2,ma este niekto iny nazor ???
|
4.12.10, 17:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to že to na sněhu víc drncá je naprosto normální
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.12.10, 17:58 |
|
|
Karátek
|
lacream píše: Dakujem,mne sa to zda primerane tych + 0,2,ma este niekto iny nazor ??? Přesně tak, více je zbytečnost.
|
4.12.10, 18:04 |
|
|
Peter50kw
|
2,2 na felcku je OK, da sa spustit desatinka alebo dve. Byvaju zimne makksie ako letne, ale nie vzdy. A este je tu aj otazka aky presny mas tlakomer. Ak sa zda auto tvrde skus spustit, ale zadne by som radil nechat na 2,2, a predne na 2,0. A tlakomer skus porovnat so susedom alebo kamaratom.
|
5.12.10, 14:59 |
|
|
glider
|
2.2 ked ich nafukas v garazi 18°C a potom vonku bude -5 tak si hned na 1.8 takze prefukania sa nemusis bat
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
11.12.10, 22:51 |
|
|
ferrari
|
Ja to mám zas na zimných Matadoroch o dosť mäkšie, ako na letných Michelin...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.12.10, 20:29 |
|
|
Jura
|
Já feldu kombíka foukám předek 2,2-2,3 a zadek cca 2,4 jezdím sám v autě skoro furt a s prázdným, ale pneumatiky sou daleko náchylnější na podhuštění než přehuštění, tak radši dávám víc...i na spotřebu je to lepší
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
12.12.10, 21:03 |
|
|
Peter50kw
|
Prehustenim mozno znizis malinko spotrebu, ale rozbijes capy a tlmice.
|
13.12.10, 22:55 |
|
|
patrik-hp
|
Lacreame...Jedno píše výrobce a to doporučuje,ale pak je samozřejmě tvoje volba,která by se ale něměla o moc lišit... Dám ti všeobecný příklad:Protože ty chceš například to pohodlí,které to auto není schopno poskytnout už z konstrukčního hlediska,nebo díky ročnímu období,techickému stavu atd.. a ty si ho uděláš po svim tím,že mu podhustíš pneu...Sice s tim neotočíš ani za jízdy pořádně,bude to žrát ale bude to tichý a nedrncavý...Ale to že vozidlo ztrácí přilnavost protože mu pod diskama tečou pneumatiky a tím vlastně ohrožuješ nejen sebe ale i ostatní a nakonec stěžujíc si že to auto vlastně i strašně žere a opravdu žere ale díky komu a nejede je zase ten výrobce,kterej ti vytýčil směr,kterým se máš a měl by ses ubírat.... P.S.ještě existuje jedna věc...Ty máš kola druhou sezónu,ale pneumatiky jsou starý kolik let?I to má na hluk velkej přínos,pak mám ještě něco...Auto a jeho podvozek je v jakym stavu? a do třetice:Jakou považuješ hranici hluku za nepřínosnou?To třeba kdyby si to auto měl krátkou dobu,nebo přesedlal z kosočtverce do Feldy ....
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
14.12.10, 21:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|