|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Prokluzování spojky Felicia.
Autor |
Zpráva |
aho
|
Prokluzování spojky Felicia.
Zdravím. Žena ráno po tom velkém nočním mrazu nastartovala a tvrdí, že po vyšlápnutí spojky "v tom divně skřípalo, vic to upřesnit neumí" a pak jí při rozjížedění a přeřazení jde motor do otáček a spojka zabírá téměř až nahoře. Když jsem to projel, tak při zátěži spojka prokluzuje, záběr spojky je opravdu až zcela nahoře a oproti druhé Felicii jde spojkový pedál v celé délce vyšlápnout velice lehce.
Tuší někdo co by to mohlo být?
Mne napadlo, že přimrzla lamela a následně se na jedné straně utrhlo obložení, což by snad vysvětlovalo, že to zabírá tak vysoko, ale říkám si, že bez obložení z jedné strany by to nejelo skoro vůbec? Ten lehký krok pedálu by zase mohl ukazovat na něco s talířovou pružinou přítalčného kotouče, ale dost dobře nechápu, co by se s ní mohlo stát? Nebo, že by se nevracelo spojkové ložilko zcela zpět (třeba něco přimrzlo na náboji po kterém se opsouvá) a stále mírně tlačilo na talířovou pružinu?
Předem díky za nápady
|
5.12.10, 18:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Prokluzování spojky Felicia.
ako vysoko máš pedál spojky oproti pedálu brzdy spojka by mala byť cca 0 až 1cm nad úrovňou brzdy, ak to zaberá až hore je spojka na výmenu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.12.10, 19:17 |
|
|
Milan Koukal
|
já bych pro začátek povolil lanko spojky, to se musí po nějakém čase povolit jak se obložení opotřebovává pak uvidíš jestli to je tím nebo ne
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
6.12.10, 18:26 |
|
|
aho
|
Pokusy s lankem žádné zlepšení, tak to vypadá na výměnu spojky.
Děla jsem to před 5 lety a tehdy nakonec šla ven celá převodovka (přední pružiny, tlumiče, poloosy, ---). Nevím zda to není zbytečně složité? Jaký je standardní postup výměny spojky a nemá někdo odzkoušen nějaký jiný? Dík.
|
8.12.10, 00:01 |
|
|
michalkatka
|
návod tu je, je to v podstate to isté ako fačko... v skratke sa vyberá von prevodovka, vypustiť olej, poloosi von, motor podložiť a potom to ide... už som to robil aj sám...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.12.10, 06:20 |
|
|
Zdeněk Fikar
|
Milan Koukal píše: já bych pro začátek povolil lanko spojky, to se musí po nějakém čase povolit jak se obložení opotřebovává pak uvidíš jestli to je tím nebo ne Zdravím, já mám podobný problém s tím rozdílem, že se neozývají žádné zvuky, ale po přidání plynu se zvýší otáčky rychlost však ne. Když povolím lanko spojky zvýší se přítlačná síla? A o co by se měla matka povolit
|
25.12.10, 21:57 |
|
|
superflo
|
lankom sa u Fava, Feldy nastavuje iba vyska spojkoveho pedalu !!!! ak pri pridani plynu trebarz na 3prev. stupni, idu otacky k cervenemu polu a rychlost je ta ista je spojka KO. jednoduchy test: zarad 1.stupen, zatiahmi rucnu, a pust spojku ak hned nezdochne je spojka KO
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
25.12.10, 22:42 |
|
|
Milan Koukal
|
no není to vždy pravda co hovoříš už se mi stalo že spojka zabírala hned na vrchu a prokluzovalo to a po povolení lanka do běží bez problému několik tisíc Km. Proto vždy prvně zkusím povolit lanko a pak se ukáže
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
26.12.10, 23:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
viděl jsem v jedné dílně že spojku mění tak že nesdělává ani poloosy, vysune převodovku, a otočí ji pod motor a ta visí na poloosách, bojužel jsem neměl čas si prohlédnout detajly, miloš
|
2.1.11, 10:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|