Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 17:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Felicie LXI 2001 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie LXI 2001
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit?
V říjnu 2010 jsem nechala vyměnit spojku.Hned druhý den se mi při sešlápnutí spojky hýbal i pedál od plynu a od brzdy,spojka zabírala skoro až nahoře.
Asi 14 dní jsem ho vracela a vždy mi tam bylo něco promázáno a vráceno s tím,že už to musí být v pořádku.Pak mi pedály uletěly úplně.Nějak byly spraveny,ale spojka ne.Momentálně už mi spojka téměř nezabírá.Bylo mi sděleno,že musím koupit novou spojku a pedály.Nějak se mi to nezdá,jelikož mám po výměně spojky ještě druhou Felicii a je tam téměř stejný problém.
poradí mi někdo?Děkuji. :cry:

7.1.11, 13:47
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek Re: Felicie LXI 2001
A to delali ve stejnym servisu i tu druhou feldu? Jestli jo, tak jim to hod na hlavu. Musi prece poskytovat nejakou zaruku, takhle by se to mohlo menit do nekonecna, akorat tahaj penize... Takhle od stolu me nenapada reseni, nevybavuji si, jak ma felda chycenou konzolu pedalu, mozna je jen volna...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

7.1.11, 14:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

změnit servis, nebo nějaký známý, kde jsou lempli a neumí to spravit, tak mě tam podruhý neuvidí. Felicia je tak jednoduchý vozidlo, že je zvládne opravit i patnáctiletej puberťák s prstem v nose, jenom musí chtít...
Je třeba aby se na to podíval někdo kdo tomu opravdu rozumí. Takhle od monitoru se těžko pozná co tomu může být. Pokud spojka nezabírá ale neklouže, tak to podle mě není na výměnu a mělo by stačit seřídit ovládací lanko (pokud je v pořádku pedálová konzole, podle popisu s tím servis při první návštěvě něco podělal a teď se to sere)
P.S.: Pokud napíšete aspoň zhruba odkud jste, třeba vám někdo něco doporučí, nebo se na to třeba i sám koukne...

7.1.11, 14:13

Alca píše:
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit?
V říjnu 2010 jsem nechala vyměnit spojku.Hned druhý den se mi při sešlápnutí spojky hýbal i pedál od plynu a od brzdy,spojka zabírala skoro až nahoře.
Asi 14 dní jsem ho vracela a vždy mi tam bylo něco promázáno a vráceno s tím,že už to musí být v pořádku.Pak mi pedály uletěly úplně.Nějak byly spraveny,ale spojka ne.Momentálně už mi spojka téměř nezabírá.Bylo mi sděleno,že musím koupit novou spojku a pedály.Nějak se mi to nezdá,jelikož mám po výměně spojky ještě druhou Felicii a je tam téměř stejný problém.
poradí mi někdo?Děkuji. :cry:

Spojka i klouže.
Jsem z Rýmařovska.

7.1.11, 14:54

pokud klouže, je možné, že se zničila nesprávným nastavením, zacházením nebo i montáží...je potřeba to vidět...

7.1.11, 15:18

Na druhú stanu treba podotknúť, že pri výmene spojky sa nič nerobí s pedálom spojky a teda je vysokoteoreticky možné, že je to blbá zhoda náhod...ale toto na Felicii by mal naozaj zvládnuť každý mechanik - každý!
Ak ti menili spojku, tak ti to proste musia urobiť! Možno naratili na vadnú sériu spojok, bohvie...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

7.1.11, 17:21

...kazdopadne mate zaruku .Kdyz to date do jineho servisu,tak to zaplatite zbytecne cele znova.Poslal bych jim PISEMNE reklamaci nebo podal/sepsal pisemnou reklamaci primo TAM v servisu at jsou vsechny zavady napsane-kdy a kolikrat jste tam kvuli tomu byla znovu. Oni at si poradi-vzali uz si za to penize nebo at vam penize vrati. Jestlize ne,tak Vam nezbyde nic nez znalecky posudek a soud.

13.1.11, 21:59

s těma pedálama: ty pedály drží celá konzole takže pokud se při sešlápnutí spojky hejbou všechny tak je volná (a to teda potom nechápu proč protože ta konzole spíš kolikrát nejde povolit), pokud by se při sešlápnutí spojky hejbal pouze brzdovej tak jestli si pamatuju dobře tak tyhle dva pedály jsou na jednom čepu, teď záleží zda se hejbe ve směru chodu nebo i do stran, protože pokud se hejbe ve směru chodu tak je jen zadřenej čep a pokud se pedály hejbou i do stran tak vypadlo zajištění čepu a ten čep vyjíždí do strany!!!

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.1.11, 22:13
Mistr mechanik

výměna spojky nemá nic společného s pedálema

seřídit spojku nelze seřizuje se jen poloha pedálu spojky,lankem na převodovce

že bere spojka nahoře je normální je nová

pokud klouže tak je to špatně

na spojku máš záruku tak se obrat tam kde ti to dělali miloš :wink:

15.1.11, 16:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]