|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Prosím o radu, seřízení ventilů 1.6 MPi
Autor |
Zpráva |
1.6mpi
|
Prosím o radu, seřízení ventilů 1.6 MPi
prosím o radu, mám felici 1.6 MPi LPG a zlobí mě první válec při provozu na plyn. s kamarádem jsme to zkoumaly a mám podezření na sací ventil. na benzín jede normálně a na plyn zlobí akorát volnoběh (jede na tři válce), ve vyšších otáčkách bez problému. akorát nevím, jak se seřizují ventily. když jsem sundal víko, tak tam nejsou tyčky ani vahadla . prý se seřizují tlakem oleje. mám možnost to nějak ovlivnit, zkontrolovat nebo seřídit? měnil jsem kabely, svíčky (jiskru hází všechny) palec, víčko rozdělovače, v servisu mi dělaly klapku a přetěsňovali sání.
_________________ Felicia 1.6 GLX LPG
|
9.1.11, 13:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: seřízení ventilů 1.6 MPi
Ak to neklepe, bude to na skor na generalku hlavy. Zmeraj tomu kompresiu
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.1.11, 13:18 |
|
|
1.6mpi
|
Re: Prosím o radu, seřízení ventilů 1.6 MPi
kompresi mi údajně měřily taky a byla v normě, kolik ale nevím. malinko to klepe, ale nic extra strašnýho. já právě nevím, jestli je možný, aby měl sací ventil na 1 válci velkou vůli a a pouštěl málo směsi do válce.
|
9.1.11, 13:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
když to dělá jen na plyn tak bude problm v kabelu a svíčce dej pořádné jednokontaktní svíčky s odtrhem O.5mm a nový kabel miloš
|
9.1.11, 14:59 |
|
|
kwiko
|
Alebo, mozno mas necistotu v tryske vstrekovaca LPG, predpokladam ze tam mas sekvencny system, alebo nejaku netesnost (napriklad postriekat okolie sania startovacim sprejom, a sledovat zmenu otacok) Vadne zdvihatka sa prejavuju znizenim vykonu pri vyssich otackach a klepanim, Startovanim na 3 valce pri mrazoch... Daj to niekomu co robi generalky motorov, za 5 minut ti zisti uplne presne co je vo veci
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.1.11, 15:04 |
|
|
1.6mpi
|
kabely jsem dával nový, svíčku jsem zkoušel se třema elektrodama i s jednou a pořád stejný. já měl tušenní, že mám velkou vůli na sacím ventilu. benzín tam jde tryskou a plyn sacím ventilem, tak na benzín se to tak neprojeví, ale plyn tam jde přes ventil a jaky by ho tam šlo málo. při vyšších otáčkách se ventil otvírá o malinko malino víc, tak tam pustí víc plynu. ale koukám tahle moje teorie vzala po sundání ventilového víka za své, když sem našel hydroštely. já jsem spíš na plechařinu
|
9.1.11, 15:17 |
|
|
patrik-hp
|
Vstřikování co máš ty jde stejnou cestou jako PB tedy přes sací ventil.Pokud ti klepe zdvihátko na sacím ventilu,tak by bylo vhodno ho tedy vyměnit,ale aby to otevíralo málo,musí klepat docela dost,né pocvakávat..Pokud si kontroloval zapalování,klidně ti může jiskřit v atmosféře ale né ve válci.Je na místě znovu překontrolovat zapalování,dodávku paliva...a třeba netěsnost falešný vzduch v okolí prvního válce...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
9.1.11, 15:44 |
|
|
1.6mpi
|
tak jsem znovu přešel svíčky, sklepnul z 0,6 na 0,5 a klepe se pořád. na benzín začali malinko kolísat otáčky a u plynu pořád stejný. první válec nejde a klepe se jak tři dny starej pes. otáčky se na benzín držej kolem 900, na plyn kolísaj mezi 650 a 750. já myslel, že benzín tam jde přímo tryskou?
|
9.1.11, 16:10 |
|
|
1.6mpi
|
na benzín jdou všechny čtyři válce bez problému, takže první svíčka by měla házet jiskru i při tlaku ve válci.
|
9.1.11, 16:12 |
|
|
patrik-hp
|
Mrkni tedy na dodávku plynu,jestli je dostačující...Nevím jakej máš systém,jestli vařič nad klapkou,tam by neměl být problém,pokud jednotlivé el,.ventily.Tak tam je možný malý průtok...mrkni a mrkni i na tu faleš...Plyn je chudej už jak ho příroda stvořila,stačí málo a je ještě chudší...mrkni na to...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
10.1.11, 23:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|