|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jiří L.
|
Topení felicie
Chtěl bych poprosit o radu. Mám Felicii 96, 1,3 MPI, vždycky výborně topila. Před nedávnem jsem si všiml, že intenzita topení šla výrazně dolů, ventilátor fouká jen mírně ohřátý vzduch.Musel jsem dolít chladící kapalinu,myslel jsem,že problém byl v jejím nedostatku,ale situace se nezlepšila. Ukazatel teploty vody na přístrojovce se nehne ze spodní polohy. Může někdo prosím poradit, kde je problém? Je to termostat,nebo něco jiného?Jsem absolutní laik.Díky.
|
8.1.11, 21:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Topení felicie
pokud se neohřeje motor nebudeš topit zdá se že ti propouští termostat dej jinej a nekupuj čínu
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
8.1.11, 22:21 |
|
|
gokralik
|
Ten termostat se tady u Mpička řešil několikrát. Bohužel ani origo termostat není žádná výhra. Jediným řešením bylo koupit polský termostat i s domkem, ten rozebrat, termostat vyhodit, koupit termostat Wahler, upravit ho podle toho polského a vsadit do polského domečku.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.1.11, 14:28 |
|
|
petr petr
|
Trochu mimo. No nevím jaké máte zkušenosti s termostaty, ale já jsem kdysi koupil ten nejlevnější termostat i s domkem a problém sem neměl.
|
9.1.11, 14:32 |
|
|
gokralik
|
Někdo má a někdo holt nemá. Zkus pohledat fórum, tohle se tu řešilo už několikrát.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.1.11, 14:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak já mám taky špatné zkušenosti s termostatem, se polámeme, nebo nevydrží, tu největší vhru jsem ml takovou že provrtám dírku do žlábku v plíšku a přivrtám ho šroubkem do sadrokartonu, pak zlomím i ten další plastový držáček a obdobně vrtnu a přišroubuju pak ho obrousím a jede na věky,
jiří nám bohužel neřekl jakou má teplotu nmotoru miloš
|
9.1.11, 14:55 |
|
|
Jiří L.
|
Teplotu motoru nevím,protože jak už jsem psal,tak ukazatel teploty vody se nehne ze spodní polohy ani o kousek nahoru. Takže těžko říct,ale určitě je to míň jak 70C, kde začíná ukazatel.Dnes jsem jel asi 60 km,trochu to hřálo,ale fakt jen trochu,takový ten "odražený" vzduch, předtím to topilo výrazně víc téměř za chvilku po rozjetí 2-3 km v pohodě stačily i zimě.Rady jsem si tady přečetl,díky za ně, i když vlastně nevím co mám vlastně chtít.
|
9.1.11, 17:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co máš chtím vlastně nic,
jen koupit druhý termostat a vyměnit,
pokud jsi neumětel raději to někomu svěř, při dotahování protočíš vruty a pak se mění celé těleso miloš
|
9.1.11, 19:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|