Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 22:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Vzpera motora Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Vzpera motora Favorit
Cauko.....vedeli by ste mi povedat ako vymenim vzperu motora favorit?myslim ten spodny,vyzera ako telefon......

18.1.11, 20:06
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Vzpera motora Favorit
podoprieš motor heverom, starý telefón odmontuješ, nový namontuješ... teda ak máš celú vzperu, ak máš iba silent musíš ho v prelisovať... a nedaj ho tam naopak...

18.1.11, 20:11

Tú vzperu som kúpil ako celok........

18.1.11, 22:05

Příspěvek 
Je to jednoduché jako facka. Pokud k tomu máš i ty gumové válečky s podložkami, tak stačí povolit dva šrouby. Jediný problém může být s montáží zpět, mě se po výměně těch válečků asi změnila poloha vzpěry a nemohl jsem trefit díru v držáku co je přišroubovaný na motoru... dlouho jsem ten silentblok přesvědčoval, ale nakonec se povedlo.

18.1.11, 22:33

Jo jo, mě to taky udělalo. Ty staré gumové kroužky na té tyči se asi už vymačkají, tak mají jinou polohu než nové. Já musel taky motor kousek potahovat na strany abych tam ten šroub dostal.

19.1.11, 14:31

Příspěvek Re:
gokralik píše:
Je to jednoduché jako facka. Pokud k tomu máš i ty gumové válečky s podložkami, tak stačí povolit dva šrouby. Jediný problém může být s montáží zpět, mě se po výměně těch válečků asi změnila poloha vzpěry a nemohl jsem trefit díru v držáku co je přišroubovaný na motoru... dlouho jsem ten silentblok přesvědčoval, ale nakonec se povedlo.

Tie gumové válečky ktomu nemám,ale to dokúpim......Ked sa mi zmení poloha vzpery,tak to potom ako mám urobiť aby to všetko spolu sedelo?

To celé dokopy s tými gum.valčekmi vyzerá takto?
Obrázek

19.1.11, 16:01

Příspěvek 
Ano, na té fotce je ta vzpěra kompletní.

Jak ti to půjde uvidíš. :) třeba ti to na ty díry sedne, jinak by bylo lepší mít nějakého pomocníka, co bude tlačit nebo tahat vzpěru. Ty budeš ležež pod ní a trefovat šroubem do díry. Dá se to i v jednom člověku, ale pak je to celkem makačka. Je dobré mít na takovou práci jámu nebo auto vypodložit a heverem podchytit motor.

19.1.11, 16:34

Já na to mám jinej grif (ale není z mé hlavy) kdy se člověk skoro vůbec nenadře... Ale je tam podmínka že se musí odpojit táhlo řazení od řadící páky a taky rozpojit výfuk. Pak se jen přišroubuje střed vzpěry a zapáčí se nějakou tyčí mezi nápravnicí a konzolí a konec vzpěry zapadne defacto úplně sám do díry v nápravníci.... pak už jen stačí dotáhnout konec. Na tom středovým šroubu je jemnej závit a dělat to navíc v jednom člověku způsobem kdy se napřed přichytí konec a pak střed je fakt o nervy. Jednoduší je to tím zapáčením, ale je tam ta podmínka rozpojení řazení a výfuku aby byl výkyv motoru v silentblocích co možná největší... napřed jsem zkoušel zapáčit bez toho, ale nešlo to... po rozpojení tam konec zajel úplně sám. Ale já tenkrát stejně repasoval řazení a měnil střední a přední díl výfuku takže jsem to sfouknul z jedný vody na čisto.

19.1.11, 17:33

nič rozpájať netreba, treba motor podheverovať a zdvihnutím/znížením heveru sa tá správna poloha dá hravo nájsť, inak je dobré na kasňu to iba nasadiť, potom šroub do vzpery ide ľahšie, keď je celá vzpera voľná...

20.1.11, 14:50

Dneska som išiel kúpiť tie gumové valčeky na vzperu a povedali mi,že oni tieto gumové valčeky na vzperu nemajú a že im to ani neposielaju zo vzperou do predajne......tak neviem skadial zoženiem......

Takto vyzerá tá gumená vložka vzpery?Ak áno tak takýchto gúm potrebujem 2 kusy?
Obrázek

Naposledy upravil VAN3R dne 20.1.11, 16:29, celkově upraveno 1

20.1.11, 16:10

michalkatka píše:
nič rozpájať netreba, treba motor podheverovať a zdvihnutím/znížením heveru sa tá správna poloha dá hravo nájsť, inak je dobré na kasňu to iba nasadiť, potom šroub do vzpery ide ľahšie, keď je celá vzpera voľná...

No koukni Michale já to zkoušel několikrát tak jak píšeš. Drbal jsem se tím cca hodinu nebo víc a pořád to nešlo i když jsem s heverem pod motorem manévroval jak jsem chtěl. Pak jsem zkusil tuhle metodu a měl jsem to tam prakticky hned. Mimoto způsob zapáčením mi tenkrát doporučil i Miloš. :wink: Takže neříkám že to způsobem který píšeš nejde, ale jestli sis všiml tak jsem psal "jinej grif" a tímhle grifem je to bez nervů a hned. Ty možná to tam dostaneš hravě, ale já (a myslím že nejen já) jsem s tím měl docela potíže touhle metodou kterou píšeš... zato metodou zapáčením jsem to měl za 5 minut. A tím chci říct že pokud to někomu nepůjde touhle cestou kterou jsi napsal tak to může zkusit metodou kterou jsem psal já tzn. je to jen další způsob.

20.1.11, 16:29

Příspěvek 
VAN3R píše:
Takto vyzerá tá gumená vložka vzpery?Ak áno tak takýchto gúm potrebujem 2 kusy?

Ano, to je ono. Jsou tam dva.

20.1.11, 18:26

Uz som si dneska kúpil tie dve gumené vložky vzpery a samozaisťovaciu maticu a tú vzperu namontujem v nedeľu a potom vám dám vedieť ako som dopadol.....

21.1.11, 16:56

Dneska som si namontoval tú vzperu na favorita a možem povedať že za 20 min som to mal hotové len som nepozrel tu povodnú vzperu ako bola otočená,tak prosím pomoc ak mi niekto vie povedať ako to treba otočiťl alebo nejaká schéma na ktorom je tá vzpera.....diki :( Pozrel som aj kamarátovy ako to má a má to tak ako som to mal aj ja,potom som pozrel na nejakom odparkovanom favorite ale ten už to mal naopak ako ja......poradťe

22.1.11, 15:36

Příspěvek 
Jasné?

Obrázek

22.1.11, 16:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další