Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 09:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 cuká jak při rozjezdu tak i při jízdě 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek cuká jak při rozjezdu tak i při jízdě
zdravím jsem celý zoufalí že me dnes začalo zlobit auto ( škoda favorit 135 LSe )

nedávno jsem tam měnil svíčky i kabely a na to sem mohl najet tak +- 400 km
asi před 100 km jsem tam vyměnil rozvody prvních 10 -20 km auto jezdilo parádně ale pak mi začalo jemně škubat při rozjezdech ale už jsem přišel čím to bylo a problém sem vyřešil ...

mírně pocukávalo v otáčkách tak 1500 -2000/min
pokud sem se rozjížděl tak na 1200 ot/min tak sem se rozjel plynule a to i když jsem měl otáčky více jak 2000/min (logicky)

ale dnes sem z autem přijel na křizovatku a začalo pocukávat při rozjíždění tak i při rychlosti tak do 50-60km/h ale to už sem se a bojím se že to bude něco vážnějšího a nákladnějšího na opravu.

vyměnil jsem tam svíčky za původní které jsem tam měl a dělá to pořád tak netuším kde by mohl být ten problém snad mi ho pomůžete najít ...

auto startuje pěkně, drží i volnoběh ale jak už sem psal pokud se rozjíždím jak od 1200ot/min až po cca 3500 ot/min více sem to netočil tak to pořád pocukává a skáče

ale co jsem vyzkoumal tak to dělá jen když jedu dopředu, pokud tam dám spátečku tak se na ni rozjedu plynule ...

předem díky všem za vače odpověďi :)

24.1.11, 17:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zkontrolovals vůle ventilů? Svíčky jsou sklepnuté na 0,5 mm? Nebo ještě předstih, ten se mohl novými rozvody taky rozházet.

24.1.11, 17:40
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek Re: cuká jak při rozjezdu tak i při jízdě
tak to jsem nezkoušel to opravdu ne, předsith je tam dobře daný ...'

svíčky sem kupoval přímo pro provoz na LPG ( brisk )

takže ty ventilové vule vyzkouším zítra :)

24.1.11, 17:44

Ecotroniky neznám. V jiném tématu si řešil něco podobného. Předstih už jsi nastavil na nulu? Dej nový palec a víčko, někdy to dělá právě palec nebo víčko rozdělovače. Jak psal Gokralík, nastav vůle ventilů. Jestli je to elektrikou nebo palivem, je potřeba zjistit, co to dělá. Svíčky na LPG bych nekupoval, ani chlápek co mi montoval LPG mi je nedoporučoval. Jsou drahé, málo vydrží a prý klasické svíčky jsou lepší. Pokud palec ani víčko nepomůže, budeš muset přijít na to, jestli je to palivem, elektrikou, nebo nějaká mechanická závada. Nebo zkus dát jinou indukční cívku. Máš ji dobře ukostřenou? Nedělá to snímač otáček?

24.1.11, 18:19
Junior TW team, Tydýt

Ecotroniky neznám. V jiném tématu si řešil něco podobného. Předstih už jsi nastavil na nulu? Dej nový palec a víčko, někdy to dělá právě palec nebo víčko rozdělovače. Jak psal Gokralík, nastav vůle ventilů. Jestli je to elektrikou nebo palivem, je potřeba zjistit, co to dělá. Svíčky na LPG bych nekupoval, ani chlápek co mi montoval LPG mi je nedoporučoval. Jsou drahé, málo vydrží a prý klasické svíčky jsou lepší. Pokud palec ani víčko nepomůže, budeš muset přijít na to, jestli je to palivem, elektrikou, nebo nějaká mechanická závada. Nebo zkus dát jinou indukční cívku. Máš ji dobře ukostřenou? Nedělá to snímač otáček?

přesně tak řešil jsem to že mi to cuká jen při rozjezdu ale jak sem ted psal už to začalo cukat i při jizdě :(

předstih mám na nule

ok rozdělovač skusím sehnad druhý ...

palivem to nebude protože se to chová stejně jak na LPG tak i benzín a doufám že elektronika je ok ...
a doufám že i žádná mech. zavada tam nebude

ale asi bych to videl bud na ten rozdelovač - palec/víko a nebo ten snímač otáček ale ten by měl být podle mě ok protože bez něj bych myslín nenastartoval
ale kouknu se i na ti indukční cívku

24.1.11, 18:38

Snímač otáček nemusí být úplně KO. Viděl jsem felinu, která zase vynechávala a byl špatný snímač otáček. Po výměně snímače už asi rok jezdí bez problémů. Tím palivem jsem myslel spíše, ne jestli je nekvalitní, ale jestli ho jde do karbecu dostatečné množství, ale zapomněl jsem, že máš i LPG systém. Pokud to dělá na oba systémy, tak bych to viděl spíše na tu mechanickou závadu nebo něco v elektrice. Nesvítí ti kontrolka TEST na palubce? Ty tam máš nyní vlastně z feliny, že? Tam už jsi tu kontrolku nedával?

24.1.11, 19:20
Junior TW team, Tydýt

přesně tak už tam mám delší dobu palubku z feldy ....

tak nedalo mi to a zas sem laboroval ...

dával jsem tam ještě původní kabely a ukoušel se rozjíždět ...

1. rozjížděl jsem se na volnoběh a pomalinku sem pouštěl spojku a rozjel sem se necukalo to ...
2. rozjížděl jsem se tak že sem vytočil motor na 3000 ot/min a pokoušel jsem se je udržet ale nešlo to trošku sem pustil spojku ato se začalo momalinku rozjíždět ale otáčky klesly tak na 1200 a začalo to zase cukat
3. držel jsem otáčky na 2000 a hoodně pomalinku sem se rozjížděl a spojku sem pustil až sem cítil že se auto rozjelo uplně, spojku sem pustil zařadil 2ku a to sem tam měl tak 1600 otáček a cukalo to zase ale pokud sem ubral plynu tak to cukání přestalo

ale pořád bych to vyděl tak že ten rozdělovač někdy vynecháva a auto jako by se rozjíždělo na 3 válce

zítra seženu ty veci na něj a snad už to bude ok

24.1.11, 19:34
Junior TW team, Tydýt

nedalo mi to spát a díval jsem se na net na podobný problém a u felicii to byl na 85% zminovaný palec rozdělovače, zbytek špatné svíčky a asi 5% špatný modul zapalování - indukční civka

tak snad se mi to dnes podaří zprovoznit :)

a ještě sem se chtěl zeptat jak vyměnit ten palec rozdělovače díky ...

25.1.11, 05:53

Příspěvek 
Já si nejsem jist, jak to má ekotronik. Stačí sundat víčko rozdělovače, vytáhnout palec, nasadit nový, vrátit víčko a jedeš. U Feldy (i Fa BMM) je palec přilepený, takže budeš muset trochu přidat síly. Ale jít by měl taky.

Ještě doporučuju vyčistit uhlíky i na víčku (možná bude spálený uhlík a ne palec).

25.1.11, 11:06
Dřevák na focení, neumí ostřit

gokralik
mě u BMM půl palce chybělo (čína prodaná jako origo) a šlapalo to taky

25.1.11, 12:28
Profil ICQ

Sadra17: záleží, která půlka palce ti chyběla. Pokud ti nechyběla ta část kde je ten odpor, tak nevidím problém.
Já na fáčku BMM nemám zalepený palec a funguje. Já mám spíše problém sehnat nějaký kvalitní palec. Ty černé sračky jdou za chvíli srát. Nejlepší jsou ty hnědé.
Hardb: v palci je vevnitř takový výstupek, který se musí zasunout do drážky v hřídeli rozdělovače. Třeba máš přerušený ten odpor v tom palci, to by ale podle mého nejelo vůbec. Někdy bývají ty měděné kontakty uvnitř už modré, nebo jinak špinavé. To taky dělá hodně.

25.1.11, 17:40

taky jsem nemel zalepenej palec a pekne se mi to vymstilo, viz. sekce Motor.. byl to original PAL, oranzovej
jestli je odpor ta tycka co tam je, tak to jede i bez ni uplne, akorat na 2-3 valce.. dalo se s tim dojet asi 5km k benzince se spojkou v zaberu abych eliminoval straslivy hrkani. jelo to asi 50-60kmh

25.1.11, 18:24
Dřevák na focení, neumí ostřit

varok chyběla ta část s odporem :D

25.1.11, 18:27
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

tak palec jsem vyměnil ( byl tam jen nasunutý )
a dal jsem i nové víčko rozdělovače
rozdíl je v tom že je auto o trošku živější ale pořád cuká při rozjezdu někdy jen na jednučku někdy i na dvojku a občasně i na 3ku

takže co mám zkusil vyměnit teď ??

zítra si vemu dovolenou a pokusím se očistit ty nové svíčky které jsem tam měl chvíli dané
dám tam znovu nové zapalovací kabely a budu zkoušet

bohužel jsem se dnes na ty ventily nestačil podívat protože jsem ten rozdělovač několikrát vydělával a znovu ho tam nasazoval abych zjistil kde muže být problém ale jak sem psal problém je pořád stejný :(

indukční cívkou by to nemuselo být nebo mohlo ?

tak sem přemýšlel že auto začne cukat nejvíc když se dostane motor na provozní teplotu cca tech 80°C ale i když je studeny tak pocukává ale ne tak moc žeby KO lambdasonda nebo čidlo nějaké ?
ale jak se rozjedu nad 50 km/h tak auto jede uplně nádherně a reaguje i na jemně sešlápnutý plynový pedál

25.1.11, 18:44

Ecotroniky jsou hold takové složité hebla. Kříženec karbecu a vstřikování. Podle mě je to pořád něco s dodávkou paliva, nebo elektrika, asi předstih. Ono auto se chová trošku jinak se starými vytahanými rozvody a s novými.

25.1.11, 19:30
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další