|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
alda
|
Divné zvuky při řazení
Prosím o radu. Mám 16let starou 120L a zhruba před 5lety byla měněna spojka+ložiska. Po pár minutách jízdy až se motor zahřeje se při vyšlápnutí spojky při řazení ozve dost hlasité kovové zarachocení. Po delší jízdě se toto kovové klepání ozývá nepravidelně i při stání a zařazeným neutrálem. Zkoušel jsem toto demonstrovat v autoservisu, ale jak na potvoru to zrovna nedělalo. Doufám, že to nebude až tak tak velký průser, ale upřímně řečeno se už bojím jezdit na delší cesty. Mimochodem mě už 3x opravovali zadřený čep v diferenciálu, tak předpokládám, že kdyby tam viděli nějaký další průser tak by jej opravili taky.Předem dík za odpovědi.
|
24.4.06, 08:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
septim
|
Cosi podobne som mal aj na mojej byvakej 120, bol to ale problem s nizkou hladinou oleja v prevodovke. Po doliati bolo vs OK. To pise inak aj navod k obsluze, ze ak je amlo leja, idu z toho divne zvuky a treba doliat olej. Skus skontrolovat. Hodne zdaru...
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
4.5.06, 11:24 |
|
|
alda
|
Hladinu oleje si hlídám takže tím to nebude. Spíš bych to viděl na ložisko ve spojce, protože to dělá jenom při řazení. Hodně je to slyšet taky když auto stojí a pomalu pouštím spojku tak se to začne ozývat ještě než spojka začne zabírat.
|
31.5.06, 06:28 |
|
|
Roman
|
me to taky dela u fa - rachta to kdyz seslapnu spojku - kdyz na ni nestojim tak to nedela - a to je novy lozisko, lamela i pritlacak - netusim cim by to mohlo bejt !!
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
31.5.06, 09:31 |
|
|
alda
|
Re: Divné zvuky při řazení
Tak problém je vyřešen. Sjetá lamela a zadřený ložisko v setrvačníku. Doufám, že teď budu mít nadlouho pokoj. Tahle sranda mě stála 3000.
|
14.7.06, 10:23 |
|
|
zokot
|
alda píše: Tak problém je vyřešen. Sjetá lamela a zadřený ložisko v setrvačníku. Doufám, že teď budu mít nadlouho pokoj. Tahle sranda mě stála 3000.
Mě se to stalo taky. Ložisko v háji a prasklá lamela. Klec v ložisku se dostávala kam neměla.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
14.7.06, 10:31 |
|
|
pajavlk
|
Já mám lamelu i ložisko nové a oleje je tam taky dost a dělá mi to taky.Čím by to ještě mohlo být?
|
18.7.06, 22:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|