Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 21:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 POMOC, přestává brzdit... 
Autor Zpráva

Příspěvek 
no v systemu je cca 0,6-0,7 L takže jeden litr by měl v poho stačit jinak ten průměr chceš jako aby jsi věděl jakou hadičku na to nasadit? no tak to jsi mě dostal ale je to asi něco jako na podtlaku rozdělovače nebo benzinová hadička.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.4.07, 12:24
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Hadicka ma priemer tak, ze ju este prestrcis cez deviatku trubkovy kluc (odvzdusnovaci). Takze nastoknes hadicku na odvzdusnovak, nastrcis cez nu trubkovy kluc a povolis to o 1/4 az pol otacky. Hadicku zastrcis do nejakej pollitrovej flasky napriklad od kofoly. Doplnis nadrzku kvapalinou a potom slapnes 3 krat na pedal. Pozries sa ci je dost kvapaliny v nadrzke a zase pedal. Ked z toho neidu bublinky (pocut aj vidiet) , zatiahnes odvzdusnovak a presunies sa k dalsiemu odvzdusnovaku. Ked mas pomocnika, robis to same, ale menej sa nabehas.

25.4.07, 14:52

Příspěvek 
Peter50kw píše:
Hadicka ma priemer tak, ze ju este prestrcis cez deviatku trubkovy kluc (odvzdusnovaci). Takze nastoknes hadicku na odvzdusnovak, nastrcis cez nu trubkovy kluc a povolis to o 1/4 az pol otacky. Hadicku zastrcis do nejakej pollitrovej flasky napriklad od kofoly. Doplnis nadrzku kvapalinou a potom slapnes 3 krat na pedal. Pozries sa ci je dost kvapaliny v nadrzke a zase pedal. Ked z toho neidu bublinky (pocut aj vidiet) , zatiahnes odvzdusnovak a presunies sa k dalsiemu odvzdusnovaku. Ked mas pomocnika, robis to same, ale menej sa nabehas.

Až na to že pokud to chce odvzdušnit pořádně tak odvzdušňovák musí utáhnout ve chvíli když je pedál stlačenej na podlaze, a ne že ho pustí a pak si to pujde utáhnout, takhle jak jsi napsal se odvzdušňuje spojka, protože tam ti pístek pořád vracej ty dvě pružiny co jsou natažený přes váleček na převodovce ale brzdy ne.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.4.07, 15:00

Příspěvek 
Kristensen píše:
no v systemu je cca 0,6-0,7 L takže jeden litr by měl v poho stačit jinak ten průměr chceš jako aby jsi věděl jakou hadičku na to nasadit? no tak to jsi mě dostal ale je to asi něco jako na podtlaku rozdělovače nebo benzinová hadička.

hele bydlim v paneláku a trubičku doma žádnou nemám.... tudíš si jí musim někde ,koupit, najít na ulici vim já? Proto se ptám jakej to má průměr cca?
To je vedlejší ale díky , všem za popis, hlavně to upozornění že má bejt pedál sešlaplej pri utahovaní odvzdušnovaku!

Zatim..

25.4.07, 15:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Jarous píše:
Kristensen píše:

hele bydlim v paneláku a trubičku doma žádnou nemám.... tudíš si jí musim někde ,koupit, najít na ulici vim já? Proto se ptám jakej to má průměr cca?
To je vedlejší ale díky , všem za popis, hlavně to upozornění že má bejt pedál sešlaplej pri utahovaní odvzdušnovaku!

Zatim..

Hadička na odvzdušnění je dobrá z ostřikovačů - a když ji potom pořádně propláchneš vodou, tak ji můžeš zas vrátit na ostřikovač ;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

27.4.07, 09:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Sám si odvzdušníš vpodstatě jakejkoli hydraulickej systém na principu pumpa-válec. Stačí mít delší hadičku od ostřikovačů, nasadit na odvzdušňovák, vytvarovat oblouk na hadici aby měla tvar esíčka a nádobka byla výš než odvzdušňovák, naplníš nádobkčástečně čistou kapalinou tak, aby byl konec ponořenej, povolit odvzdušňovák a pomalu plynule šlapat, dokud nepude čistá kapalina a pak utáhnout. Je důležitý, aby tam byl ten obluček do eska, to znamená ze šroubu nahoru, oblouček směřující pod úroveň šroubu a další oblouček aspoň 10 cm nad šroub. Funguje to tak, že při sešlápnutí vyletí z trubek vzduch, ten v hadičce stoupá do nádobky, při povolení pedálu má sací otvor v tandemáku větší průměr, takže většinu kapaliny si nasaje z nádobky a jen nepodstatnou část z hadičky, ve které už ale není vzduch, protože zdrhl navrch. Je to krkolomný na pochopení, ale když je nouze nejvyšší a nikdo není po ruce tak je to k nezaplacení.

30.4.07, 08:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Hotovo
Ahoj všem,

brzdy bez problemu, vyměna OK, auto brzdí..díky za rady

30.4.07, 10:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Pozeral som v zeleziarstve 6 mm PVC hadicka, vhodna je aj 5 mm. Potrebujes cca 30-40 cm.

Pre Kristensena a Draka - ak sa pouziva hadicka a nadobka, staci aby odvzdusnovak nebol zbytocne vela povoleny. Kvapalina ma snahu stekat samospadom z nadrzky, takze nasatie pri pustani pedala nehrozi. Mozno pri naozaj prudkom pusteni pedala, takze pedal pustat pomaly.

2.5.07, 17:14
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2