Lozisko na neutrali, favorit
Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
Podle toho zvuku bych to taky vyděl na volný hřídele, zvedni auto na špalek, sundej levý kolo, podlož převodovku zvedákem, oddělej silentblok na převodovce v tom víku a pusť to kousek dolu sundej víko a teď vem za ty dvě kola jestli nejsou volný, pokud ano tak jsou v podstatě dvě možnosti ale stejně uděláš obojí, pod jednou matkou je takovej záhadnej plech - podložka, tak ta je jakoby předepnutá naohýbaná ale už uvolněná takže naohýbat a pak obě dvě matky na hřídelých dorvat, zaklepnout do zajišťovací drážky a dát dohromady, čistej pp80 do toho nelej protože po ránu hlavně v zimě to dostává pěkně na prdel už jsem rozdělal 5 převodovek majitelů kterejm někdo poradil 80 a bylo po nich, buď 75 nebo 75W80.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.4.07, 21:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
septim
|
Aky mas rok vyroby? Mne to robilo problemy a divne zvuky po vymene oleja a je tam origo PP80. Mne hovoril mexanik, ze prve kusy mali nejake zahranicne synxrony a loziska ci co a vraj to uz par krat mal. Musia mat max oleja, noveho a vraj len nejaky zahranicny je tam dobry, co odporucal vyrobca. Kedze to bolo asi nemecke, tak mobil al castrol zrejme. Mne sa to podarilo vyriesit doliatim pripravku na regeneraciu a max hladinou oleja. Inak sa to stalo po vymene spojky atd vsetkeho, takze nic z toho. Robilo to na volnobeh a po vymacknuti nic. A odvtedy som najazdil 15000 a v pohode. No nabuduce by som kupil len ten zahranicny oil...( teraz mam 112000km, takze ziadne vybehane afto )
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
24.4.07, 18:52 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
septim píše: Aky mas rok vyroby? Mne to robilo problemy a divne zvuky po vymene oleja a je tam origo PP80. Mne hovoril mexanik, ze prve kusy mali nejake zahranicne synxrony a loziska ci co a vraj to uz par krat mal. Musia mat max oleja, noveho a vraj len nejaky zahranicny je tam dobry, co odporucal vyrobca. Kedze to bolo asi nemecke, tak mobil al castrol zrejme. Mne sa to podarilo vyriesit doliatim pripravku na regeneraciu a max hladinou oleja. Inak sa to stalo po vymene spojky atd vsetkeho, takze nic z toho. Robilo to na volnobeh a po vymacknuti nic. A odvtedy som najazdil 15000 a v pohode. No nabuduce by som kupil len ten zahranicny oil...( teraz mam 112000km, takze ziadne vybehane afto )
r.v. 1990.
mne to tiez zacalo po vymene oleja a spojky olej bol meneny ale aky tam je tak to ti nepoviem, vtedy som este nemal sajnu co je to synchron, ked bol meneny olej popis tvojho problemu sa az podozrivo zhoduje s mojim,
aky olej by si mi teda odporucal?
http://www.castrol.sk/katalog_prodejny.html
http://www.mobiloleje.sk/motooleje_prev ... manual.htm
a pocul si tu nahravku?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.4.07, 20:27 |
|
|
Kristensen
|
Do škodováckejch převodovek počínaje fáčkem a konče fábií nebo čím by neměl přijít hustější olej než 75W nebo 75W80 takže nelejt žádnej PP80 nebo dokonce PP90, tím máte smrt převodovky zajištěnou, ty PP sračky jsou tak hustý že v zimě nebo chladu po ránu to prostě dlouho trvá než to namaže a proto se povoluje pátý kolo. Další problem je ten že spousta lidí auto nastartuje a třeba ho nechá 2 minuty běžet na místě, další chyba, jednak pro motor a hlavně pro "skvělé" převodovky Favorit - Felicie, protože když vrčíte na místě tak se točí jen horní hřídel která vůbec není ponořená v oleji takže se točí nasucho, převodovka maže ve chvíly kdy zařadíte a rozjedete se.
|
24.4.07, 20:44 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: Do škodováckejch převodovek počínaje fáčkem a konče fábií nebo čím by neměl přijít hustější olej než 75W nebo 75W80 takže nelejt žádnej PP80 nebo dokonce PP90, tím máte smrt převodovky zajištěnou, ty PP sračky jsou tak hustý že v zimě nebo chladu po ránu to prostě dlouho trvá než to namaže a proto se povoluje pátý kolo. Další problem je ten že spousta lidí auto nastartuje a třeba ho nechá 2 minuty běžet na místě, další chyba, jednak pro motor a hlavně pro "skvělé" převodovky Favorit - Felicie, protože když vrčíte na místě tak se točí jen horní hřídel která vůbec není ponořená v oleji takže se točí nasucho, převodovka maže ve chvíly kdy zařadíte a rozjedete se.
tak co tam mam naliat? vsetci mi radite co nie, ale potom co??
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
25.4.07, 14:53 |
|
|
Kristensen
|
deekay píše: Kristensen píše: Do škodováckejch převodovek počínaje fáčkem a konče fábií nebo čím by neměl přijít hustější olej než 75W nebo 75W80 takže nelejt žádnej PP80 nebo dokonce PP90, tím máte smrt převodovky zajištěnou, ty PP sračky jsou tak hustý že v zimě nebo chladu po ránu to prostě dlouho trvá než to namaže a proto se povoluje pátý kolo. Další problem je ten že spousta lidí auto nastartuje a třeba ho nechá 2 minuty běžet na místě, další chyba, jednak pro motor a hlavně pro "skvělé" převodovky Favorit - Felicie, protože když vrčíte na místě tak se točí jen horní hřídel která vůbec není ponořená v oleji takže se točí nasucho, převodovka maže ve chvíly kdy zařadíte a rozjedete se. tak co tam mam naliat? vsetci mi radite co nie, ale potom co??
Vždyť ti to píšu 75W nebo 75W80
|
25.4.07, 15:07 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: deekay píše: Kristensen píše: Do škodováckejch převodovek počínaje fáčkem a konče fábií nebo čím by neměl přijít hustější olej než 75W nebo 75W80 takže nelejt žádnej PP80 nebo dokonce PP90, tím máte smrt převodovky zajištěnou, ty PP sračky jsou tak hustý že v zimě nebo chladu po ránu to prostě dlouho trvá než to namaže a proto se povoluje pátý kolo. Další problem je ten že spousta lidí auto nastartuje a třeba ho nechá 2 minuty běžet na místě, další chyba, jednak pro motor a hlavně pro "skvělé" převodovky Favorit - Felicie, protože když vrčíte na místě tak se točí jen horní hřídel která vůbec není ponořená v oleji takže se točí nasucho, převodovka maže ve chvíly kdy zařadíte a rozjedete se. tak co tam mam naliat? vsetci mi radite co nie, ale potom co?? Vždyť ti to píšu 75W nebo 75W80
a to su tiez viskozne triedy? hentie cisla
|
25.4.07, 15:11 |
|
|
Jura
|
Kolik se tam toho oleja vejde do té převodovky? repsektive jak poznám, že mi tam třeba něco chybí? Já jednou zkoušel dolívat, prtože mi to taky dělalo ty zvuky, ale nalil sem a ono to tam nějak moc neteklo, tak sem se na to vys...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
25.4.07, 17:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Kolik se tam toho oleja vejde do té převodovky? repsektive jak poznám, že mi tam třeba něco chybí? Já jednou zkoušel dolívat, prtože mi to taky dělalo ty zvuky, ale nalil sem a ono to tam nějak moc neteklo, tak sem se na to vys...
2.5-2.6, vytáhni ten náhon jako když chceš dolévat a vraz tam větší šroubovák a musí na něm být centák oleje miloš
|
25.4.07, 20:52 |
|
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: Jura píše: Kolik se tam toho oleja vejde do té převodovky? repsektive jak poznám, že mi tam třeba něco chybí? Já jednou zkoušel dolívat, prtože mi to taky dělalo ty zvuky, ale nalil sem a ono to tam nějak moc neteklo, tak sem se na to vys... 2.5-2.6, vytáhni ten náhon jako když chceš dolévat a vraz tam větší šroubovák a musí na něm být centák oleje miloš
Do fáva by mělo při výměně přijít 2,4 a pokud by jsi neměl po ruce šroubovák tak když vytáhneš náhon i s kolečkem a čumneš do díry tak tam uvidíš takovej nálitek, musí být ponořenej.
|
25.4.07, 21:54 |
|
|
septim
|
No mechanik hovoril, ze moze byt aj 75ka olej ale menej urcite nie. S tym ti aj spotreba klesne. Tie zvuky su aj pre to ze nie su dobre mazane loziska a synchrony, takze skus iny olej. Castrol aj Mobil su dobre. Pozri ktory je nemecky a daj ten, lebo take su suciastky v prevodovke...
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
30.4.07, 07:58 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
po naliati lubrifilmu to dost stichlo, asi na polovicu
bohuzial problem s hucanim pri cuvani (asi diferak) to nevyriesilo
stve ma ze je prevodovka ok, radi paradne, ma 120tis. neskripe, nerata zuby, dovolim si povedat ze sa mi s nou radi lepsie ako na cliu
ale tie zvuky pri prudkom cuvani su hrozostrasne.
moze to byt nieco ine ako diferak?
edit: v servise mi vymenili olej, ale dali BP EP80
edit2: zacalo to po vymene ramien na prednej naprave a vymene oleja, to sa mi nezda ze by to tak zrazu zacalo blbnut....
|
16.12.07, 21:43 |
|
|
DRYVER
|
Re: Lozisko na neutrali, favorit
slovacek.milos píše: prosimtě jak se dá na fáčku promazat ložisko miloš
Ja to uz taky slysel ze to spojkovy lozisko znamej nejak rozdelal a namazal ho, takze by to melo teoreticky jit
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.12.07, 23:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|