Felicia 1.3 při LPG střílí
Autor |
Zpráva |
Breaky
|
Felicia 1.3 při LPG střílí
Koupil jsem od kamaráda F 1.3 MPI 50KW .Udajně při jízdě na plyn,zvláště za vlhka střílí,nevím jestli do výfuku či do sání,motor prý ztratí výkon , má tendenci zhasnout a vystřelí.Když začne střílet tak se to většinou zopakuje, při běžné 90 tak co 2 km. Při testovaí jízdě za sucha se to nestalo, sám jsem zatím jel raději na benzín protože jsem tělesně postižený a trpím zvýšenou lekavostí a nerad bych to někam napral...... dělá to prý celé 4 roky co jí kamarád vlastnil.Nevím jaký je to system, jen vím že nádrž je v kufru. Je to pro mne dost problem,tak budu rád za každou radu.
|
25.11.10, 21:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Pokud to dělá jen na plyn a jen za vlhka, tak bych asi hledal chybu někde v řídící jednotce LPG systému, respektive v konektorech na kabeláži k ní. Rozhodně to, co popisuješ, odpovídá závadě v elektroinstalaci...
Hledej "černou skříňku" s označením výrobce LPG systému někde v motorovém prostoru (nejspíš na stěně pod sklem) a zkontroluj, jestli je dobře utěsněná proti vlhku a jestli konektor kabeláže nemá zoxidované piny. Doporučuji konektor odpojit a prostříknout Konkorem 101, popřípadě WD40. Pozor, v žádném případě nepoužívat silikonový olej!
Pokud to nepomůže, zkus podobným způsobem ošetřit i ostatní konektory na LPG systému, v poslední řadě bych zkusil otevřít řj, jestli není oxid v ní, vysušit a pořádně zatěsnit...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
25.11.10, 23:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
svíčky musíš nastavit na O.5 mm, dát nový vzduch filtr a abys to někam nenašil tak zde http://www.naradiprofesional.cz/klapky-na-usi-skladaci/ miloš
|
1.12.10, 19:18 |
|
|
mechanik.peta
|
Re: Felicia 1.3 při LPG střílí
nastavovat svíčky a nový filtr? když mu to na benzín jede!jasne že na plyn musí mit poloviční odtrh ale když mu to jede normálně a na plyn ne tak bych se přikláněj k zavadě v lpg elektroinstalaci ... bye
|
18.12.10, 08:14 |
|
|
xXxTRA
|
benzim ma jine vlastnosti nez plyn, tudiz jizda na plyn muze delat problemy, na benzin vsak ne... a naopak
strilet to muze kvuli svickam, nebo taky bohatosti smesi, dale rozhozene ventily apod...
_________________ Felicia 1.?
|
6.1.11, 22:53 |
|
|
Ondras83
|
novej filtr, novej lpg filtr, svicky na 0,5 a pro jistotu bych dal jinej snimac otacek...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.1.11, 17:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
časté výbucha zničí filtr a filtrbox, MPi je háklivá na směs, až si dáš dohromady ty věci o čem píšem tak se na reduktoru přidá směs až to bouchat přestane, je na tester, ale jde to udělat iu tak že přidáváš plyn po chloupkách, předpoklad je ale ty svíčky a filtr, miloš
|
15.1.11, 16:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mechanik.peta píše: nastavovat svíčky a nový filtr? když mu to na benzín jede!jasne že na plyn musí mit poloviční odtrh ale když mu to jede normálně a na plyn ne tak bych se přikláněj k zavadě v lpg elektroinstalaci ... bye a kde tu závadu v té elektrice vidíš miloš
|
15.1.11, 16:38 |
|
|
john simple
|
a na benzín ti to za vlhka nestřílí? já včera střílej na benzín jak na divokém západě taky vlhký motor
|
16.1.11, 21:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nemáš těsnou fajku na zapalovacím modulu, já ji nastříkám vevnitř silikonem, nakyne a zasunu, celýmodul nastříkám sprejem na odpuzování vody, miloš
|
25.1.11, 07:16 |
|
|
john simple
|
tak jak je to s tím silikonem ? Bukaj píše ne, Miloš jo
|
25.1.11, 07:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky by mě to zajímalo proč ne silikon vím jen že silikon umí ničit lambádu, když hledáš přisávání tak ne silikonem, raději sprej na kotouče,
já stříkám gumové části silikonem, nechám třeba do druhého dne nastříkám znova, i fajky na liště změknou, a těsní, dělám to tak leta třeba je to špatně ale fachčí to miloš
|
25.1.11, 08:12 |
|
|
Bukaj
|
Protože silikon je perfektní nevodič - na kontaktech to bude dělat neplechu. Takže pokud Miloš slaví se silikonem úspěchy na konektorech, pak to, čemu říká silikon, nebude mít se silikonem nic společného WDčko je na kontakty ok
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
28.1.11, 22:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jsme se asi nepochopili, já tím silikonem nestříkám ty kontakty ale tu gumovou fajku, prívě proto že je silikon nevodič a napije se do gumy,
pokud máš izolátory počárané od VN tak to zmizne, a silikon je to určitě,
no zrovna všera, megan l.6e škubal, vyčistil jsem a mírně sklepl odtrh, postříkal vevnitř fajky co byly před smrtí a OK miloš
|
29.1.11, 06:50 |
|
|
Bukaj
|
Aha, tak to jo, ale na slaboproudé kontakty (konektory řj a podobně) chraň Bůh a ruka Páně před silikonem
|
1.2.11, 09:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|