Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 14:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Škoda Felicie 1.6 MPI - vynechávání reakce motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Škoda Felicie 1.6 MPI
ale to nebude souviset s tím vynecháváním plynu při šlapání na pedál....

31.1.11, 23:52
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Jakýkoliv zdroj falešného vzduchu musí být odstraněný o tom není třeba diskutovat jestli to bude nebo nebude souviset prostě motor jinudy než přes škrtící klapku vzduch nasávat nesmí. Třeba u karburátoru může mít falešný vzduch docela markantní příznaky, ale tam je to taky dané způsobem přípravy směsi. Jinak třeba zrovna snímači tlaku v sacím potrubí se falešný vzduch dvakrát líbit nebude. Signál z něj je pro jednotlivé stavy pevně daný a hodnoty pokud jsou při jednotlivých stavech jiné než jaké jsou nastavené v mapách pak je to samozřejmě špatně... a jelikož to je určující prvek pro zatížení motoru respektive jak pro řízení doby vstřiku tak i předstihu tak by to s tím mohlo mít dost. Jinak ještě by bylo fajn se podívat i na těsnící kroužky vstřikovacích ventilů.

1.2.11, 00:24

a mohli byste mi říct co za těsnění je teda u felicie 1,6? co všechno koupit? A hlavně počet! co by mohlo netěsnit?
Jaké těsnění je pod škrtící klapkou?
Koupit i tu hadici k posilovači brzd?
těsnící kroužky vtřikovacích ventilů?
co dál? ale jen okolo té klapky-motoru, co spraví sykání a přisávání toho vzduchu bokem, kudy se ta mmůže dostávat?
Nemyslete si, všechny Vaše rady druhý den zkouším....

1.2.11, 00:57
Profil ICQ

Příspěvek Re: Škoda Felicie 1.6 MPI - vynechávání reakce motoru
Dneska bych rád do města je koupil ač teda se strachem je budu vyměňovat. . .

1.2.11, 13:51
Profil ICQ

hadicu do posilnovaca menit hned netreba. staci len odpojit, a otvor v sani vhodne zaslepit (skritka s igelitom napr) Jazda bez posilnovaca je neprijemna ale na testovanie to bude stacit.
tesnenie pod klapku ano na tesnenie okolo vstrekovacov staci naliat benzin (voda tiez nic nepokazi) a zistis ked to motor vcucne.

Skorej by som kupil palec rozdelovaca, ci VN kable

1.2.11, 14:34

Mně to syká už rok, možná dýl a jezdí bez problémů... Řešil bych ten nepravidelnej chod a když si čerpadlo vyměnil, tak bych udělal ty trysky

1.2.11, 16:53

Pánové, dneska sem ted jel koupit víko rozdělovače, 4 svíčky, vzduchový filtr a palec rozdělovače, vše jsem povyměňoval, projel sem to 10km tam a zpátky a absolutně bez problémů, motor svěže reaguje na plyn, neškytá, při jízdě ani jednou necukne a táhne moc dobře.... Ozvu se ještě zítra, jak to pojede na studenej motor, ale už teď jsem docela spokojen... ale nechval dne před večerem...

Naposledy upravil JardaCZE dne 1.2.11, 18:17, celkově upraveno 1

1.2.11, 17:31
Profil ICQ

auto ožilo, jede, táhne, ale to vypadavaní výkonu tam je pořád... takže klapka

1.2.11, 18:08
Profil ICQ

to se opravilo samo nebo po výměně těch věcí co si kupoval? nějak mi to z tý věty nedochází :)

1.2.11, 18:12

no auto po výměně součástek ožilo, ale škube furt

1.2.11, 18:33
Profil ICQ

skus este jednu lacnejsiu variantu, kup pripravok na cistenie palivovej sustavy cca 5€ u nas stoji cca 0,5l toho sajrajtu je to na 60l nadrz, rozdel si to na 1/2 nelej to tam a napln plnu nadrz benzinom, potom ak celu nadrz vyjazdis zase najel ten zbytok cistica a opat benzin tak do 3/4 nadrze...
pokial sa Ti to ustali tak vstrekovace potrebuju poriadnu ocistu..
ja to robim vtedy ak mam problem udrzat volnobeh (palivak cca 10 000km novy, cerpadlo tlaci tak ako ma..), alebo ked to zacina pomerne prudko skubat pri pridavani plynu alebo ubrani.. a svete sa div - zabera to vzdy, nalejem to prejdem cca 5km, motor pekne drzi volnobeh, neskube, vydrzi to tak cca 5000-8000km :D

1.2.11, 20:05

aspon název?

2.2.11, 01:40
Profil ICQ

znaciek je vela, mam odskusanu napr. tuto:
Valvoline,
http://www.olejshop.sk/aditiva/p/valvoline-fuel-injector-carburettor-cleaner-350ml/ :wink:
ale mozes pouzit aj nieco ine, v mototechne Ti isto poradia keby tuto nemali, nieco okolo 5€,
ma aj Liqui-Moly :wink:
http://www.olejshop.sk/aditiva/p/liqui-moly-motor-system-reiniger-benzin-cistic-benzinoveho-systemu-motoru-300ml-li5/, je toto strasne vela..., skus to kupit a potom daj vediet ako sa ti to chova, za predpokladu ze netesnosti nemas ziadne.
Ako vyzera napr. hacicka z regulatora tlaku, kt. vedie do sania a taktiez aj hadicka cca 5cm, od sania kt. sa napaja na podtlakovu hadicu so spatnym ventilom do posilovaca brzd.?? :?:
niesu popraskane alebo podobne? :wink:

2.2.11, 09:38

tyhle všechny hadičky mám rok nové, po GO motoru/nemyslím výbrusy ale hadičky brzd, palivove vedení a hadice chlazení a všechny co jdou třeba jen okolo motoru/.
Ale už teď mohu říct co jsem pro tohle udělal:
Akce které stav mého problému neřešily:
1) výměna relé palivového čerpadla
2) výměna palivového čerpadla i filtru pod autem
3) kontrola spojů kabelů u nohy řidiče pod plastovým krytem

Akce které mohly napomoct ke spravení stavu:
-> nalil jsem do z půlky naplněné nádrže přípravek
(http://www.kontakt-eshop.cz/produkt/pri ... l-1020.htm)

Akce které pravděpodobně problém vyřešily:
1) výměna víčka rozdělovače i s palcem /oboje 250 Kč/
2) výměna svíček /450 Kč/
3) výměna kabelů od rozdělovače /650 Kč/

Nic víc a nic míň sem pro to auto neudělal.
Teď jsem jel trasu přes docela kopec /Hanušovice-> Šumperk (20 km) a zpět/ a neudělalo to ani jednou.
Můj závěr:
asi poškozené víčko rozdělovače, což mi v mototechně docela potvrdili když jsem jim řekl co mám za auto a co mi to dělá. Možná se na tomhle problému podepsala i kvalita benzínu.
Došlo k rapidnímu zlepšení a asi i vymizení. Určitě se zase ozvu, jak to jezdí i nadále

Uvidím, až ještě doporučeným přípravkem uvedeným výše pročistím to palivové vedení a trysky.
Jedinné co mi to teď dělá je že za studena mi to prostě neudrží vonoběh, musím startovat s plynem, to hned naskočí na drb a párkrát tomu dát plynu aby se volnoběh chytil, ale oproti mému předchozímu problému je tohle maličkost.

EDIT: Nalil jsem to motoru http://www.olejshop.cz/aditiva/p/tec-20 ... l-ac-j005/
A auto jede jako nové bez problémů !
Takže problém je zcela vyřešen a děkuji všem zůčastněným za pomoc!

2.2.11, 13:17
Profil ICQ

zdarec, důkladně čtu všechny příspěvky...mám něco podobnýho..ale výměnu čerpadla i čištění vstřiků bych vyloučil..mám totiž 1,6 MPi na LPG a mám problém i při jízdě na LPG i při jízdě na benzín..při nastartování vylítnou otáčky na 3000, asi po 10s spadnou na 1200 a sám se začne přidávat plyn na otáčky 1200-2000, jako bych stále přidával plyn...ale bez přestávek..za jízdy mi začne motor vynechávat při cca při 1800 otáčkách, někdy si to plyn přidá, aniž bych měl nohu na plynu, což je velmi nepříjemný hlavně v zatáčkách, někdy vynechá motor, jako by tam přestalo jít palivo a po chvilce zase naskočí..a teď...co bylo všechno měněno? Vstřikovače benzín i LPG, palivový čerpadlo, rozdělovač, snímač otáček, teplotní čidlo, kabely od svíček, svíčky, startovací modul..teď sem půjčil od známýho škrtící klapku, vše bylo o.k. asi po 4 dnech, kdy pršelo, začaly problémy zase..nikdy se po vymazání závad ihned neobjeví, vždy po nějakém čase...do servisů jezdím cca 4 roky, stálo to cca 60 000,- a pořád nic..vždycky se závada nějak projeví, je to skutečně zádada..asi někde špatná kostra..ale kde?Těch káblíků je tam tolik a sou většinou na nedostupných místech :(

8.8.11, 12:52
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další