Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
2.2.11, 16:19
michalkatka
Re: Aditivum do TDI
ja by som to typoval na žhaviče, keď je dobre nažhavený tak by mal chytiť na 1. max 2 prevalenie motora, u diesela je takéto pomalé prevaľovanie normálne...
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
2.2.11, 16:34
fatal
rejpal
Videa jsem sice neslyšel (nemám u sebe repro), ale u O1 TDi 81kW jsem taky na každý start čekal nehorázně dlouho (nad nulou tak 2s, pod nulou i 4s). Vždy to ale chytlo na první pokus, nemusel jsem to zkoušet víckrát. Baterkou to nebylo, i nová točila pomalu. Žhavičkami si nejsem jistý, ale odjezdil jsem s nimi dvě zimy, kdyby to nežhavilo tak bych asi v -20°C nenastartoval. Někdo mi tu kdysi radil, že to chce nastavit větší startovací dávku, ale jelikož to vždy nakonec chytlo, tak jsem to neřešil.
2.2.11, 16:50
Filip
Baterku mám starou rok - Varta 74Ah.. Taky sem myslel, že je špatná. ale byla na zátěžáku a je v pohodě. Taky chytám, ale nesmim to nechat stát dýl jak dva dny. Jinak na tom videu, to točí ještě celkem dobře oproti jindy
2.2.11, 18:54
slovacek.milos
Mistr mechanik
Filip píše:
http://www.youtube.com/watch?v=mNT9y3BLv7E A to tady točí ještě rychle oproti jindy.. Byl v garáži, teploměr ukazoval -2°C
když to video točíš tak toč přístrojovku ne sloupek střechy ten netatočí nic miloš
2.2.11, 19:27
Ondras83
sezen jinou baterku, i na zkousku...zatezak taky dycky nerekne vsechno
takhle to teda tocit rozhodne nema...osobne bych tam flaknul jinou baterku, nebo aspon tuhle poradne nabit...ja to vidim na starter
az to bude tocit normalne, bude to chytat dobre, kdyz to takhle chytne, zhavicky jsou OK, ale nemoc tdi cek jsou tyhle pomaly otacky, proto dlouho chyta
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
2.2.11, 20:21
Filip
For Slovacek.Milos : Točím sloupek, aby byl líp slyšet motor, když sem točil přistrojovku, tak to nebylo skoro slyšet..
For Ondras: Baterku sem jinou zkoušel - beze změny. Tuhle sem nabíjel už parkrát, třeba i dva dny - lepší start akorát hned po odpojení z nabíječky, jinak taky beze změny...
2.2.11, 21:13
Ondras83
no tak podivej, VETSINOU kdyz nepomuze baterka, tak je v haji starter...ale rikam vetsinou, abys neutratil 2-3 tisice a pak na me nevylit...
ja sem koupil jeden domu a kdyz je nejakej problem, tak ho prehodim a zkusim, kdyz to pomuze, dobry, kdyz ne, prehodim zpet starej a shanim dal....takze rada pro tebe, zkus nekde sehnat na pujceni starter (vrakace) atd...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
2.2.11, 22:12
Filip
Zkusim to - třeba bude stačit vyměnit jenom uhiky... Jinak v klidu, nevylítnu Díky
3.2.11, 15:38
davemo
Ja bych to tipoval že tam jde špatně nafta vyměna pal. filtru a možna to i špatně žhaví a ty aditiva musíš dávat už nejlepé v zaří nevadí i celoročně.
_________________ Škoda felicie 1.9D combi 47KW rv.96 Prodáno Seat toledo 1.9TDI sedan 66KW rv.2004/12 (2005)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 56 návštevníků